Eén dag Zion National park + gratis kamperen

UTAH- Het Zion national park is ongetwijfeld één van de mooiste, maar ook meteen het drukste nationale park dat wij bezochten tijdens onze roadtrip. Het park is relatief klein, waardoor je het makkelijk op één dag kan bezichtigen. Vooral hikers komen hier zeker aan hun trekken, dit door de vele mooie wandelpaden die te vinden zijn in het park. Wij spendeerden één dag in het Zion National Park en konden er vlakbij zelfs gratis kamperen. Hier alles wat je moet weten over het Zion National Park en de dingen die je zeker niet mag missen!

Jezelf verplaatsen in het Zion National Park

Jezelf verplaatsen door het Zion Nationale park doe je best met een shuttle bus. Zoals ik hierboven al vermeld heb is het park ontzettend druk, een parkeerplekje vinden gaat niet altijd even makkelijk.  Wijzelf vonden gelukkig nog een gratis plekje op de grote parking in het park, maar na acht uur ’s ochtends staat ook deze helemaal vol. Tijdig komen is dus de boodschap! Buiten het park betaal je makkelijk 20 tot 35$ voor een hele dag te parkeren. De bekendste bezienswaardigheden en de bekendste wandeltochten zijn te bereiken met de gratis shuttle bus. De shuttlebussen rijden dagelijks tussen 6:45 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds. Om de 7 à 15 minuten passeert er een shuttlebus, waardoor je nooit heel lang moet wachten. Ook het hele park doorrijden per auto is zeker de moeite waard en raad ik daarom ook sterk aan! Geniet van de prachtige omgeving langs de weg, de roodoranje rotsen en de lange tunnel die door één van de bergen loopt.

Doen in Zion!

Angels Landing

Ongetwijfeld één van de meest populaire en mooiste wandelingen in het park. De totale afstand bedraagt 8 kilometer en stijgt flink omhoog. Het laatste stuk is het pittigste, hierbij trek je jezelf omhoog aan stalen draden. Hou er rekening mee dat dit één van de drukste plekken is en dus de mogelijkheid bestaat dat je even in de ‘file’ staat.

Canyon Overlook Trail

Dit is een relatief korte en makkelijke hike, die ook makkelijk te doen valt met kleinere kinderen. Als ik het kan zonder enige moeite, kan jij het zeker! Dit is een zeer aangename hike van amper 1,6km, met voldoende schaduw onderweg, wat het meteen stukken dragelijker maakt. We deelden deze plek slechts met een handjevol mensen. Het uitzicht is fenomenaal, zo ontzettend prachtig! In de kloof zie je de kronkelige weg die door het park loopt en de auto’s lijken plots piepklein.

De Narrows

Ongetwijfeld één van de mooiste wandelroutes, al vraagt deze wel wat meer voorbereiding. Het eerste stuk is ook bereikbaar voor personen in een rolstoel en biedt meteen al een mooi uitzicht. Wie verder wil gaan, moet door de Virgin River wandelen. Waterstanden variëren en dit bepaald dan ook de zwaarte van je wandeling. Zorg hier dus zeker voor waterdichte schoenen en kledij, een waterdichte jacket (want zelfs in de hete zomer is het stuk door het water behoorlijk koud!) en voldoende water en eten. Wanneer wij er waren begon het jammer genoeg te regenen en de kans op flash floods was behoorlijk groot, waardoor wij enkel het beginstukje deden van de Narrows.

Gratis kamperen in/bij Zion National Park

Een kampeerplek vinden in het park is allesbehalve makkelijk en goedkoop. Vrijwel alle parken in en rondom het park zaten vol, komt daar nog eens bij dat je makkelijk 40$ neertelt voor een plekje voor je tent. Dat vinden wij eerlijk gezegd véél te duur, we besloten dan ook op zoek te gaan naar een plekje net buiten het park…. en vonden zo een zeer fijne plek die bovendien gratis is! Deze plek is zowel geschikt voor tenten als campers, de kans dat je hier een plek vindt is behoorlijk groot. Deze kampeerplek heeft geen naam, dit is publiek land op een tien minuutjes rijden van het park. Via de app wikicamps kan je deze zeker terugvinden! Uiteraard heeft deze plek geen toiletten of douchen, maar deze zijn er te vinden in het park. Wel is het hier heerlijk rustig en zeer aangenaam, een fijne plek voor een nachtje of twee!

Meer inspiratie opdoen voor je reis door West-Amerika?

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites