Roadtrippen door West-Amerika – Onze complete reisroute in 30 dagen!

Roadtrippen door West-Amerika was zonder twijfel het hoogtepunt van onze wereldreis. De vrijheid, de schitterende landschappen, de adembenemende parken, het kamperen, de toffe mensen die we hebben ontmoet en zoveel meer. Dit is de complete route door West-Amerika die wij hebben afgelegd in één maand tijd!

Reisroute: 1 maand roadtrippen in de VS

Vrienden komen geregeld raad vragen omdat ze tien à veertien dagen willen gaan roadtrippen in Amerika…. Onmogelijk denk ik dan! De afstanden zijn ontzettend groot en indien je écht wel iets gezien wilt hebben, raad ik toch op z’n minst drie weken aan. Vier of meer is natuurlijk nog beter! Deze route is prima te doen op één maand tijd en op deze manier heb je nog ruim de tijd om te genieten en wat langer op één plek te blijven. Ook ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen! In totaal legden wij meer dan 6500 kilometer af en reisden wij door de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada.

Wij kozen ervoor om onze reis op dezelfde plek te beëindigen, aangezien je op deze manier niet extra moet betalen om je auto in te leveren. Wil je de reis starten in LA en eindigen in bijvoorbeeld San Francisco, dan zal je de zogenoemde ‘one way toeslag’ moeten betalen.

Wij hebben gedurende één maand gekampeerd en hebben nooit overnacht in hotels. In LA maakten wij wel gebruik van ‘Airbnb’, aangezien kamperen hier vrijwel onmogelijk was. Wij hadden het geluk enkele toffe mensen te leren kennen, waardoor we drie nachten gratis verbleven in Las Vegas en vijf nachten in Santa Cruz. Heerlijke luxe, want een maand lang slapen op een luchtmatras is ook niet alles! Ga je in het hoogseizoen en wil je gebruik maken van hotels? Vergeet deze dan zeker niet ruim op voorhand vast te leggen. Wie net als ons gaat kamperen maakt best gebruik van de app ‘Wikicamps USA’ waar vrijwel alle betalende én gratis kampeerplekken op te vinden zijn!

Huur hier jouw auto in de Verenigde-Staten

De mooiste reisroute westkust Verenigde-Staten, roadtrip

LA -San Diego -Palm Springs – Joshua Tree NP – Sedona – Grand Canyon – Page – Bryce NP – Zion NP – Las Vegas – Death Valley & Lone Pine – Sequoia NP – Yosemite NP – Lake Tahoe – San Francisco – Pacific Coast Highway 

Dag 1 en 2: Los Angeles

De perfecte plek om je reis te starten en te eindigen. Wij kwamen aan in de voormiddag, haalden onze auto op en gingen vervolgens inkopen doen bij Walmart, waar we enkele uren doorbrachten. We hadden gelukkig op voorhand een lijstje gemaakt met al het nodige materiaal dat we zouden aankopen: Een tent, eetgerei, tafel en stoeltjes, een koelbox, kookvuur, potten, pan, voedingswaren, etc; Je kan er dus van uitgaan dat je die eerste dag al vrijwel volledig kwijt bent en je dus ook niets moet plannen.

Tegen de avond brachten wij enkel nog een bezoekje aan het Griffith-observatorium, de bekende sterrenwacht op een heuvel in Hollywood. Daags nadien brachten wij een volledige dag door in Hollywood, waar we uiteraard de bekende Walk Of Fame bezochten en een bezoek brachten aan de Hollywood Sign. Vervolgens reden we nog door de Mulholland drive, waarbij je een fantastisch zicht krijgt op Hollywood city en de prachtige villa’s van the rich and famous kunt spotten.

Tip; Skip die tours! Je kan Hollywood perfect in je eentje bezoeken. Véél goedkoper en meer vrijheid.

Wat te doen in LA, VS De mooiste reisroute westkust Verenigde-Staten, roadtrip

Dag 3: San Diego

In de vroege ochtend vertrekken we richting het mooie San Diego. Zo’n 200 kilometer, enkele uren en een zonnig landschap verder komen we aan in deze stad vol geluk. We spendeerden er slechts een vijftal uren, maar ik verloor meteen mijn hart aan deze mooie stad. De bewoners in San Diego zeggen dat hun leven leuker is dan het leven in eender welke andere plaats, daar kan ik wel inkomen. Het is dé perfecte plaats voor gezinnen, een mooie en propere stad waar veel te beleven is. Wijzelf reden door Downtown San Diego, gingen naar de haven, bezochten het prachtige Balboa park en het gezellige Old Town.

Eén dag is véél te kort, maar je moet deze stad absoluut gezien hebben. In de late namiddag rijden we richting Palm Springs. De avond valt en onderweg stoppen we in een klein dorpje om de nacht door te brengen. Onder de sterrenhemel zetten we voor het eerst ons tentje op en kook ik nog snel een maaltijd, niet ideaal met enkel een zaklamp als verlichting. Met een gelukzalig gevoel liggen we op onze opblaasmatras en genieten van de rust, we horen enkel de geluiden van de dieren en insecten in het bos. Heerlijk.

Wat te doen en zien in San Diego. Activiteiten Wat te doen en zien in San Diego. Activiteiten

Dag 4: Palm Springs

Daags nadien vertrekken we in de vroege ochtend richting Palm Springs. Deze stad ligt midden in de woestijn, het is er dodelijk heet en het is er omgeven door prachtige bergen. Een zeer bijzonder stadje, dat mij in de positieve zin verrast heeft. Hoewel het stadje in the middle of nowhere ligt, is het er ontzettend hip. Het stadje heeft tal van gezellige restaurantjes en winkelketen.

Na een bezoekje aan de stad, gingen we ook nog even langs in Pioneer Town. Een Western filmdecor waar wekelijks shows worden opgevoerd. In de late namiddag rijden we alvast wat dichter naar het Joshua Tree National Park. We boekten namelijk nergens kampeerplekken en moeten er telkens vroeg bij zijn, indien we willen kamperen in het park. De nacht brengen we door op een open vlakte, helemaal alleen.

 Wildkamperen in de Verenigde-Staten, roadtrip

Dag 5 en 6: Joshua Tree National Park

Tijd voor ons eerste park. Spannend! We komen veel te vroeg aan en moeten nog een klein uurtje wachten, alvorens we onze ‘America The Beautiful’ pas kunnen kopen. Deze pas kost je 80$ en daarvoor krijg je gedurende een volledig jaar toegang tot vrijwel alle Nationale parken. De pas is geldig voor alle inzittende in een auto, zeer handig dus als je van plan bent meerdere parken te bezoeken. Wij spendeerden in totaal twee dagen in dit park en dat was meer dan voldoende. In principe zou je dit park ook op één volledige dag kunnen zien. Benieuwd naar alle must sees, tips & tricks? Lees dan hier mijn blogbericht over Joshua Tree NP. 

Joshua Tree National Park, astrofotografie, astrophotography, stargazing Joshua Tree National Park, mooiste plekken in de VS Joshua Tree National Park, mooiste plekken in de VS

Dag 7 en 8: Sedona

Nog zo een stad die ons positief verrast heeft. Sedona, ook wel ‘the country of red rocks’ genoemd is een adembenemend mooie, spirituele stad die omgeven wordt door rode rotsen. Wij vonden het er zo fijn dat we er zelfs een dag langer bleven dan voorzien. Bezoek het spirituele stadje boordevol toffe winkeltjes, wandel naar de Cathedral rock en kampeer in het bos.

Sedona, mooiste plekken in West-Amerika Sedona, mooiste plekken in West-Amerika

Dag 9: Grand Canyon

Groot, groter groots, dat is de Grand Canyon. De oneindige en impressionante uitzichten kunnen je onmogelijk teleurstellen. Wij verbleven er slechts één dag, maar vonden dit voldoende. Indien je van plan bent lange wandeltochten te maken en af te dalen naar de Coloradorivier, reken je op z’n minst twee dagen. Wij vonden bovendien een geweldige -en GRATIS!- kampeerplek. Benieuwd waar je deze kan vinden? Lees het hier!

Grand Canyon Verenigde-Staten Grand Canyon Verenigde-Staten

Dag 10: Page // Horseshoe bend & Lake Powell

De Horseshoe bend was ongetwijfeld één van mijn favoriete uitzichten. Het is zoveel groter dan je jezelf kan voorstellen. Neem ook zeker een bezoekje aan het kunstmatige meer ‘Lake Powell’ en de gigantische Glen Canyondam. Eén van de hoogtepunten bij Page is ongetwijfeld de Antelope Canyon, een adembenemende parel van de natuur. Hou er rekening mee dat je hier best al een half jaar op voorhand tickets voor koopt, wanneer je in hoogseizoen gaat… wij konden er namelijk geen meer bemachtigen. Héél jammer, want dit is één van de meest bijzondere en mooie plekken.

Tot slot nog een zeer bijzondere en machtige plek; The wave. Hou er rekening mee dat er slechts twintig mensen per dag dit domein mogen betreden, dit voor de zeer kwetsbare Navajo Sandstone niet te veel te beschadigen. Deze plek bezoeken is als een lot in de loterij. Wij spendeerden ‘the 4th of July’  in Page en genoten langs de straatkant van het schitterende vuurwerk…. en bijgevolg de kleine bosbrand. Wij kampeerden in page bij “Lone Rock Beach Campground”.  Hier sta je met je camper of tentje op het strand bij een meer. Het water is heerlijk verfrissend op een bloedhete zomerdag.

route West-amerika, reisroute Amerika, roadtrip West-Amerika, met de auto door Amerika, kamperen in Amerika, route maand amerika, route 30 dagen Amerika, horseshoe bend, page route West-amerika, reisroute Amerika, roadtrip West-Amerika, met de auto door Amerika, kamperen in Amerika, route maand amerika, route 30 dagen Amerika, page vuurwerk, 4th of July, firework

Dag 11: Bryce National Park

Het Bryce National Park is niet zo groot en prima te bezichtigen op één dagje. Het leukste is het park doorrijden op de Rim Road en stoppen op de vele uitkijkpunten. Ook voor wandelaars heeft het park heel wat te bieden. Kenmerkend in het park zijn de roodoranje hoodoos, het lijkt wel een magisch sprookjesland!

Bryce National Park, mooiste parken in Verenigde-Staten Bryce National Park, mooiste parken in Verenigde-Staten

Dag 12: Zion National Park

Eén van de mooiste parken is zonder twijfel Zion National Park. Vooral voor hikers en bergbeklimmers is dit dé place to be. Het park is relatief klein, maar bevat enkele prachtige wandelpaden. De Narrows is de bekendste wandelroute, al vraagt deze wel wat voorbereiding. Waterdichte schoenen en kledij, een winddichte jack en voldoende water en voedsel zijn een vereiste. Kamperen in het park is peperduur, maar wij vonden een zeer gezellige en bovendien gratis kampeerplek net buiten het park. Lees zeker dit blogbericht voor alle bezienswaardigheden, mooiste wandelroutes én deze gratis kampeerplek!

Zion National Park, mooiste parken in Verenigde-Staten Zion National Park, mooiste parken in Verenigde-Staten
De mooiste reisroute door West-Amerika, roadtrip

Dag 13, 14 en 15: Viva Las Vegas

Na deze actieve dagen was het tijd om even uit te rusten in Viva, Las VegasHeel wat mensen spenderen er slechts één dag, maar wij konden er drie dagen genieten van een heerlijk bed en onze gastheer had heel wat verrassingen voor ons gepland. Langer blijven was dus zeker geen straf. Alleen al op De strip kan je een hele avond spenderen. Het bezoeken van de prachtige hotels, de fonteinshow, de vuurshow en de vele casino’s.

In Downtown Vegas moet je dan weer zijn voor de gezellige bars, de welbekende Fremont Street en de licht- en muziekshow. Feesten kan de hele dag door, breng een bezoekje aan één van de exclusieve clubs of ga naar een gave Poolparty! Onze mooiste herinnering aan Vegas is zonder twijfel The O-Show van Cirque Du Soleil. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Las Vegas, de leukste dingen om te toen Doen en zien in Las Vegas, leukste activiteiten

Dag 16: Death Valley

Een dodelijke plek, dat is Death Valley. Met temperaturen die makkelijk op kunnen lopen tot 47 graden tijdens de zomer en een constante hete lucht op je huid. Je kan het vergelijken met een gigantische haardroger, binnen de vijf minuten druipt het zweet van je lichaam. Lange wandeltochten zaten er zeker niet in, wij genoten vooral van het park vanuit de auto!

Roadtrip door Death Valley Mooie reisroute, 1 maand roadtrip Verenigde-Staten, West-Amerika

Dag 17: Sequoia National Park

Van de droge woestijn, naar de prachtige Sequoia bossen. Wandel door het Giant Forest en geniet van de prachtige, oude bomen om je heen. In dit gebied staan vier van de vijf meest indrukwekkende sequoiadendrons ter wereld. Het letterlijke hoogtepunt in de Giant Forest is de General Sherman Tree, de allerhoogste boom ter wereld. Iets wat je ook absoluut moet hebben gedaan in dit park, is rijden door de Tunnel Lodge. Het mooiste plekje in dit park vond ik de Moro Rock. Het is geen zware tocht, maar hou er wel rekening mee dat het vrij smalle en steile trappen zijn. Het zicht over de bergen en het bos is adembenemend mooi!

Sequoia National Park, mooiste parken Verenigde-Staten Sequoia National Park, mooiste parken Verenigde-Staten Sequoia National Park, mooiste parken Verenigde-Staten Sequoia National Park, mooiste parken Verenigde-Staten

Dag 18, 19, 20: Yosemite

Het laatste nationale park dat we bezoeken is meteen onze favoriet. Wijzelf verbleven drie dagen in dit park en dit was voldoende voor de bezienswaardigheden in en rondom de vallei. Het park is echter zo groot dat je hier gerust een volledige week kan blijven. De adembenemende landschappen en wandelroutes zijn sprookjesachtig mooi. We genieten elke avond van de schitterende sterrenhemel, een coyote loopt mij voor de voeten en op de weg komen we ook nog een babybeer tegen. Wat kan de natuur toch zo fantastisch zijn! Mijn uitgebreid artikel met alle tips, tricks en bezienswaardigheden kan je hier lezen.

Yosemite National Park, Californië, Roadtrip Verenigde-Staten Yosemite National Park, Californië, Roadtrip Verenigde-Staten Yosemite National Park, Californië, Roadtrip Verenigde-Staten

Dag 20 en 21: Lake Tahoe

Lake Tahoe is een populaire vakantiebestemming onder Amerikanen, dus het kan er in de zomervakantie behoorlijk druk worden. Ondanks de drukte kan ik deze plek toch zeker aanraden. Wij verbleven er slechts één volledige dag en dat was eigenlijk te kort.  Lake Tahoe is een gigantisch zoetwatermeer en vooral populair voor watersporten. Waterskieërs, jetski’s en honderden bootjes zie je hier op het meer. Rijkere Amerikanen hebben er prachtige vakantiehuisjes of villa’s rondom het meer, ik vond het heerlijk om door deze straten te rijden en de mooie huizen te bezichtigen.

Het allermooiste en meest gefotografeerde plekje is Emerald Bay state park. Ook voor fietsers en wandelaars is dit een fijne uitvalsbasis, één van de beroemdste routes is de Tahoe Rim Rail, een 265 kilometer lange fiets- wandel- en mountainbike route rondom het meer. De Lake Tahoe national scenic byway is een 45 kilometer lange route met prachtige uitzichten op het meer en de omringende Sierra-Nevada bergen. Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar dit is ook één van de beste en populairste wintersportgebieden in het land! De Olympische Winterspelen van 1960 vonden hier plaats!

 

Dag 22 en 23: San Francisco

Na drie weken genieten van de prachtige natuur, is het terug tijd voor het stadsleven. Het is er zeer gezellig, maar hou er rekening mee dat het er ook ontzettend koud is! Eén volledige dag is in principe voldoende voor het bezichtigen van de meeste bezienswaardigheden. Lees hier al mijn tips voor bezienswaardigheden en goedkoop parkeren in SF.

Golden Gate Bridge, San Francisco, roadtrip Verenigde-Staten Golden Gate Bridge San Francisco

Dag 23 tot 30: Pacific Coast Highway

De laatste week doen wij het rustig aan en rijden terug van San Francisco naar Los Angeles. De complete route kunnen jullie hier terugvinden. Deze route moet je absoluut gereden hebben tijdens je roadtrip in West-Amerika. Je komt er zoveel gezellige plekken en mooie uitkijkpunten. Wij leerden een ontzettend lief stel kennen en kregen de kans hier enkele dagen te verblijven. Ze brachten ons naar de mooiste plekjes rondom Santa Cruz en enkele lekkere restaurants. Na Santa Cruz – Capitola brachten we een bezoekje aan Monterey, Carmel en Big Sur. We vervolgden onze reis in Santa Barbara, Malibu en Santa Monica. Breng zeker ook enkele uren door in Beverly Hills. Windowshoppen was nog nooit zo leuk!

Roadtrip door West-Amerika Verenigde-Staten, reisroute Roadtrip door West-Amerika Verenigde-Staten, reisroute

Waar een auto huren voor de Verenigde Staten?

Zoals reeds vermelden haalden wij onze auto op in LA en leverden we deze auto terug in op dezelfde plek. Dit is namelijk de goedkoopste optie. Via rentalcars heb je de ruimste optie aan keuzes voor het huren van een auto.

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com
1 Comment

  1. Pingback : Een wereldreis plannen en maken - Kostenplaatje en tips | DESTIFT.nl

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites