Verliefd op San Diego

CALIFORNIË- Ik heb mijn hart verloren aan een stad. Hoewel we hier slechts een vijftal uren hebben gespendeerd en ik er dus niet héél veel over kan vertellen, wil ik dit toch met jullie delen. San Diego is een stad die velen overslaan tijdens hun roadtrip in het Westen. Niet doen! Het is de omweg méér dan waard, iedereen die ik tegenkom is net zo positief over San Diego als wijzelf. Verliefd op een stad. Verliefd op San Diego.

Van zodra wij er binnenreden had ik meteen een bijzonder gevoel bij deze stad. We reden langs de kustlijn en hoewel we zelf geen stap op het strand hebben gezet, voelden we de gezelligheid tot in de auto. Vlak buiten de stad liggen er tal van gezellige wijken met mooie huizen, maar ook in de stad zijn er voldoende mooie accomodaties te vinden. Het is een stad die leeft, maar toch niet té druk is. Een gezellige en vooral propere stad met tal van mooie gebouwen en leuke activiteiten. Vooral dat laatste is hier zeer belangrijk. Er is ZOVEEL te doen in de stad en er worden zoveel (gratis) activiteiten aangeboden voor jong en oud. De ideale stad voor gezinnen én honden, want ook voor deze laatste doelgroep zijn er voldoende toffe plekjes om een wandeling te maken. Wij kwamen net uit het drukke LA en wat een groot verschil is dit. Uiteraard zullen er ook wel homeless people zijn, maar ik heb deze hier niet gezien…. In LA daarentegen krioelt het van de zwervers. Heel wat straten waren vrij vies en stonken, dat hebben wij hier -in San Diego- niet gezien! Je kan er makkelijk enkele dagen, een week of je leven lang verblijven. De stad heeft een heerlijk mediterraan klimaat, wat zich kenmerkt in warme droge zomers en midlde winters. Heb je echter net als ons slechts één of zelfs een halve dag? Sla deze dingen dan zeker niet over en wordt net zo verliefd op San Diego, als ikzelf!

Rij door Downtown San Diego

Het hart van de stad. De plek waar alles gebeurd, met een kleurrijke mix van cultuur, kunst, gezelligheid en entertainment. Deze plek mag je absoluut niet overslaan wanneer je in San Diego bent. Wij zagen slechts een fractie van het leven hier.

Ga naar de haven

Het heerlijke briesje en de gezelligheid trekken je gegarandeerd naar deze plek. Deze haven zou zelfs één van de mooiste natuurlijke havens zijn in heel de Verenigde Staten. In eerste instantie stond dit niet op ons lijstje, maar toen ik deze plek in de verte zag moesten we er gewoon heen gaan!  Zoveel vriendelijke mensen op één plek, prachtige boten waar je zelf mee kan meevaren en aan de overkant een park waar mensen genieten van hun lunch. Spelende kinderen, koppeltjes hand in hand, gezinnen op een picknickdeken. Hoe kan je het hier nou niet fijn vinden?

Bezoek het Balboa park

Toen wij dit park bezochten, hadden we geen idee dat het zoooo groot zou zijn. Het is maar liefst 490 hectare groot! Een plek die wederom fijn is voor jong en oud. Dit is geen standaard parkje, maar er is zoveel meer te beleven. Zoveel dat we dit onmogelijk in één dag konden doen. Er zijn zowel tal van gratis als betalende activiteiten die aangeboden worden in het park. Het park heeft heel wat Spaanse invloeden, zo kreeg het niet alleen de naam mee van een Spanjaard, maar is er ook heel wat Spaanse architectuur te vinden. Er zijn tal van musea te vinden in het park, fonteinen, exotische landschapstuinen, mooie wandelpaden, theaters, restaurants en zelfs een zoo! Bezoek zeker even het kunstplekje, welke er zeer gezellig en mooi uitziet met zijn kleurrijke tegels. Er worden ook heel wat events georganiseerd in het park, dus er is altijd wel iets te doen. 

Bezoek het gezellige Old Town

Misschien wel één van de meest bijzondere plekjes in San Diego. Hier bouwden de Europese ontdekkingsreizigers de eerste nederzetting aan de westkust van de VS. Een paar honderd jaar later staan er nog steeds een hoop van deze gebouwen overeind en worden ze geconserveerd door de staat als State Park. Deze plek kent heel wat Spaanse invloeden, dit geldt trouwens voor heel San Diego. Je vindt hier tal van gezellige restaurantjes en winkels. 

Zet je reis door Amerika verder….

Meer inspiratie…

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites