Onmisbare voorbereiding reizen door Utah

In samenwerking met Omoda- In 2018 sloten wij onze wereldreis af in de Verenigde Staten. Het werd een road- en kampeertrip om nooit meer te vergeten. De USA heeft mijn hart gestolen met zijn uitgestrekte landschappen, fenomenale natuur en toffe steden. Utah is één van de plekken die mij altijd bij zal blijven. De landschappen lijken van een andere planeet te komen. Droge vlaktes, rode rotsen en tal van Nationale Parken waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Utah is een must voor roadtrippers en hikers, maar net omdat de parken hier zo populair zijn is een goede voorbereiding key. Hier lees je wat je moet weten en hoe je jezelf het best kan voorbereiden op een onvergetelijke reis door Utah.

Wat te doen en bezienswaardigheden Utah

 

Toegang krijgen tot unieke plekken

Van plan om te gaan raften op de San Juan rivier? Dan zul je moeten deelnemen aan een lottery. Om de kwetsbare natuur te beschermen limiteert de staat het aantal bezoekers. Om iedereen een eerlijke kans te geven is er o.a. voor de San Juan rivier een loterij in het leven geroepen. Je moet je daarvoor aanmelden en hopen dat je via het loterijsysteem een toegangsticket krijgt. Hopelijk hoor jij bij één van de gelukkigen. Wij wouden destijds heel graag The Wave bezoeken in Arizona -nog zo’n natuurwonder-, maar ook hier zijn de plekken beperkt. Voor het Arches National Park moet je op voorhand je kaartje reserveren. Dat zal je tussen 2 en 10 dollar kosten. Die reservatie echter is niet je toegangsticket. Je betaalt dus nog steeds de volle prijs wanneer je binnen wil. 

Bekijk op voorhand goed welke plekken je wil bezichtigen en welke activiteiten je graag wil doen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

 

Onmisbare plekken en Nationale Parken in Utah

 • Bezoek het Zion National Park
 • Slenter door Salt Lake City
 • Geniet van de verbluffende natuur in het Bryce Canyon NP
 • Hiken in het unieke Arches National Park
 • Bezoek Moab als ideale uitvalsbasis
 • Canyon Land en Capitol Reef NP zijn ook onmisbaar tijdens jouw trip door Utah!

 

Lees hier onze volledige reisroute door de USA.

Salt Lake City 

Vergeet niet dat het in Utah in de zomer makkelijk 45°C kan worden, dus bereid je voor op extreme temperaturen tijdens de warmste zomerdagen. Je kan dan even de winkels met airco en fijne koffieplekjes opzoeken in Salt Lake City. De hoofdstad van Utah is zeker een bezoekje waard. Wissel je wandelschoenen in voor comfortabele sneakers en ga op verkenning in de historische musea of bezoek één van de vele festivals of attracties. 

 • Bezoek het Natural history museum of Utah
 • Doe een beer tour in de stad
 • Bezoek Temple Square
 • Supporter tijdens een sportwedstrijd (Utah Jazz basketbal of Salt Lake Bees Baseball)
 • Bezoek het Clark Planetarium
 • Relaxen bij Liberty Park
 • Bezoek het Redwood drive-in movie theater
 • Doe een Salt Lake trolley tour

 

Religieuze gemeenschappen: de Mormonen

Utah is onlosmakelijk verbonden met Mormonen en deze zijn vooral te vinden in Salt Lake City. In de Rocky Mountains specifiek hebben Mormonen (of ‘heiligen der laatste dagen’) zich massaal gevestigd en je ontsnapt er eigenlijk niet aan. Het zijn uiteraard gewoon mensen zoals jij en ik, al leven ze op een andere manier dan de doorsnee Westerse persoon. Ze hechten veel waarde aan hun geloof en de regels die hierbij horen.

Met diepe decolletés en nakende billen let je toch maar beter even op in Utah.  Mormonen hebben daar zo hun eigen bedenkingen over en kunnen het wel appreciëren wanneer je deftig gekleed over straat loopt. Weerspiegel het landschap met felle kleuren en frisse prints, en haal dus je beste klassevolle en stijlvolle kleedjes voor dames maar naar boven. 

Lees hier al onze USA artikels!

Zion National Park

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft uiteraard hetzelfde. Win-win!

  

Of plaats je bol.com bestellingen via deze link 🙂 

 Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites