Bryce Canyon National Park in één dag

UTAH- Het Bryce Canyon National Park is een park dat ons zeer positief heeft verrast. Het park zelf is niet heel groot en was bovendien ontzettend rustig op het moment dat wij er waren. Dit maakte dat we het park op minder dan een dagje konden bezichtigen. Ook voor hikers heeft dit park heel wat te bieden. Het Bryce Canyon National Park in één dag? Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden en activiteiten!

Rondrijden in het park

Het park kent tal van mooie uitkijkpunten. Het leukste is dus om gewoon rond te rijden in het park en te stoppen op deze mooie plekken. De mooiste uitkijkpunten zijn te vinden op de 29km lange “Rim Road”. Alle belangrijke uitzichtpunten in Bryce Canyon liggen aan dezelfde kant van de weg (rechts), dus het loont zich om de 29 kilometer lange weg eerst helemaal tot het einde zonder stoppen uit te rijden en vervolgens op de terugweg alle uitzichtspunten aan te doen. Indien je niet gaat hiken is een halve dag voldoende voor dit park. Toch zin om te hiken? Dan raad ik één volledige dag of 1,5 dag aan. Hierbij heb je meer dan voldoende tijd. Wijzelf bezochten onderstaande bezienswaardigheden.

Farview Point

Dit punt ligt op 2.483 meter hoogte. Aan de horizon zie je de bergen, plateaus en op heldere dagen de North Rim (Kaibab Plateau) van de Grand Canyon. Via een korte wandeling bereik je het uitzichtpunt Piracy Point.

Black Birch Canyon

Op dit punt zie je de bossen overgaan en de kenmerkende roodoranje hoodoos. Dit is een iets kleiner uitkijkpunt, maar zeker de moeite waard om even te stoppen.

Rainbow Point

Helemaal aan het eind van de Rim Road vind je dit uitkijkpunt. Dit punt biedt een fantastisch uitzicht over zuidelijk Utah en ziet het Kaibab Plateau van de Grand Canyon in Arizona, zo’n 145 kilometer verderop.

Yovimpa Point

Bij Yovimpa Point Overlook krijg je een goede indruk van de gesteentelagen die de Grand Staircase genoemd worden. De verschillende treden in deze ’trap’ zijn vernoemd naar de dominante kleur van de rotsen. De bovenste laag, waarop je staat, heet de Pink Cliffs.

Natural Bridge

Het lijkt wel door de mens gemaakt, maar toch is deze brug op natuurlijke manier ontstaan en gevormd door wind, regen en ijs. De brug heeft een mooie rode kleur, net zoals de meeste rotsen in de canyon en staat in mooi contrast met het achterliggende, groene bos. Een prachtige plek om te bezoeken!

Inspiration Point en Bryce Point

Inspiration Point heeft een van de beste uitzichten op de canyon en de rotsformatie Silent City; een doolhof van opeengepakte hoodoos. Bryce Point staat bekend om de mooie zonsopkomsten. ‘s Morgens worden de toppen van de hoodoos mooi verlicht door de eerste zonnestralen. Vanaf dit punt zie je heel goed de verschillende kleuren van de gesteentelagen. Een zeer indrukwekkende plek die zijn naam zeker niet gestolen heeft en ook meteen een grote favoriet! Bij deze plek vind je ook Bryce Point, één van de beginpunten van de Under-the-Rim Trail; een negen kilometer lange wandeling (one-way) langs de kloofrand. Ook begint hier een zware afdeling naar de kloofbodem: de Peek-A-Boo Loop Trail. Die wandeling is 8,9 kilometer lang en kent een hoogteverschil van 473 meter

Sunrise Point

Je hebt er een zeer goed uitzicht op de hoodoos. In het zuiden verrijst de Silent City (stille stad) uit de canyonbodem, aan de noordzijde staat Thor’s Hammer, een geïsoleerde hoodoo. Hoewel de naam van het punt doet vermoeden dat de zonsondergang hier geweldig is, is het vooral de zonsopgang die de moeite waard is. Bij Sunset Point start de indrukwekkende Navajo Loop Trail. De Sunrise Point is zonder twijfel -samen met inspiration point- mijn favoriete uitkijkpunt in dit park. Wat is dit indrukwekkend en sprookjesachtig, het lijkt wel een bijzonder koninkrijk uit één of andere fantasiewereld.

Buiten deze plekken stopten we op nog tal van andere plekjes, maar daar weet ik eerlijk gezegd de naam niet meer van. Rijden, stoppen en genieten is de boodschap! Ps. Het is mogelijk dat niet elke foto bij het juiste viewpoint staat, vele dingen lijken zo sterk op elkaar dat het wat verwarrend wordt!

Wandelen in Bryce

Ook voor wandelaars en hikers heeft het park voldoende te bieden. Zo is er de bekende “Fairyland Loop”, startend bij de ‘Fairlyland point’ welke volgens velen het allermooiste uitkijkpunt is in dit park. Vanuit dit uitzichtpunt kunt u een lange wandeling doen van bijna 13 kilometer (reken 4-5 uur wandeltijd). Het is één van de minst drukke wandelpaden van Bryce Canyon vanwege de moeilijkheidsgraad. Een combinatie van de “Navajo Trail” en “Queens Garden Trail” blijkt dan weer dé allermooiste wandelroute te zijn. Deze wandelroute kent een gemiddelde moeilijkheidsgraad, maar kan nog gecombineerd worden met de zware Peek-a-Boo Loop”. 

Meer inspiratie opdoen voor je roadtrip door West-Amerika?

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites