Mooiste plekken & hikes in het Torres del Paine National Park

Het Torres del Paine National Park is voor velen een hoogtepunt tijdens hun reis door Patagonië. Het is één van ’s werelds mooiste National Parks. Gekend om zijn ruige en adembenemend mooie landschappen, gletsjers, befaamde W-trek en poema’s! In dit blogartikel deel ik met jullie de mooiste bezienswaardigheden, daghikes en praktische informatie voor jouw trip richting het Torres del Paine National Park.

 

#1 Hoeveel dagen spenderen in het park?

Afhankelijk van de activiteiten die je hier onderneemt, raad ik aan om hier minimaal drie dagen te spenderen. Wij bezochten het park met een eigen campertje en hadden hierdoor alle vrijheid en flexibiliteit om het park te ontdekken. Zelf sliepen wij drie nachten in het park en spendeerden hier twee volle dagen. Op het moment dat wij het park bezochten was er een grote staking aan de gang. Wij hadden hierdoor slechts een beperkte keuze aan hiking trails die op dat moment toegankelijk waren. Grote delen van het park waren afgesloten. Hierdoor hebben wij heel wat hoogtepunten en enkele van de mooiste plekken in het park, niet met eigen ogen gezien. Misschien wel een reden om ooit terug te keren!

Maak je net als ons een roadtrip door het park en ben je niet van plan om meerdaagse tochten te wandelen? Reken dan op drie tot vijf dagen. Hierbij kan je de mooiste dagwandelingen maken, boek je eventueel enkele excursies en bezoek je de mooiste viewpoints.

Ben je van plan de W-trek te doen? Deze voltooi je in vijf dagen.
Ga je voor de ultieme hike in het Torres del Paine National Park, namelijk de O-trek? Reken dan op acht à tien dagen!

#2 De mooiste bezienswaardigheden & daghikes in Torres del Paine

Powered by GetYourGuide

Base De Las Torres

Laten we starten met hét hoogtepunt in het Torres del Paine National Park. De Base De Las Torres is de meest populaire en de mooiste daghike in dit park. Het is tevens de meest lastige hike, die best wel wat voorbereidingen vergt. De hike bedraagt 17km en voltooi je in ongeveer 8 uur. Helaas was deze trail gesloten wegens stakingen.

Mirador Lago Toro

Deze korte maar pittige wandeling mag zeker niet ontbreken tijdens jouw trip door het Torres del Paine National Park. De trail brengt je naar de top van een heuvel. Sommige stukken stijgen best aardig dus onderschat deze korte hike niet. Wij deden er een uurtje over om de top te bereiken. Het uitzicht over Lago Toro vonden wij niet heel speciaal, omdat het uitzicht vanaf het wandelpad exact hetzelfde is, maar langs de andere kant heb je een mooi uitzicht op de dramatische bergen bij Base de las Torres. Met op de voorgrond een idyllisch meertje, lijkt het net een schilderij!

Lago de Grey

Deze wandelroute neemt je mee langs de meest dramatische uitzichten op de Grey-gletsjer. De tocht start bij het Refugio y Campamento Paine Grande en bedraagt 24km (heen en terug). Je dient deze hike te voltooien in 5,5 uur, anders mis je de veerboot. Een veiligere optie is om te verblijven/kamperen bij de Grey-gletsjer. Langs deze kant kan je namelijk heel wat mooie hikes doen!

French Valley

Deze hike wou ik absoluut doen, maar ook deze trail was helaas afgesloten wegens stakingen! Zowel de Las Torres-, de Glacier Grey- en de French Valley hike, maken deel uit van de W-trek. Geen zin in een meerdaagse tocht of ben je te laat met boeken? Dan raad ik deze drie dagtochten aan, waardoor je het grootste deel van W-trek kan zien, zonder deze daadwerkelijk te boeken. Net als de Grey Glacier-wandeling begint de French Valley-route bij Paine Grande Refugio, wat betekent dat je de veerboot moet nemen.

French Valley ligt ingeklemd tussen de prachtige bergen van het Paine-massief en je ontdekt enkele van de mooiste plekken in het zuidelijke deel van het park. Onderweg krijg je ook de kans om Lago Skottsberg, Lago Nordenskjold en de French glacier te zien.

Pehoe boardwalk

Bij Hotel Explora vind je deze boardwalk, welke naar mijn mening één van de mooiste uitzichten is over het Torres del Paine National Park. Geen pittige wandeling, maar een fijn uitzichtpunt over het Pehoe meer en de ruige Paine Horns op de achtergrond.

praktische informatie reizen door Torres del Paine National Park, Chili, Patagonië

Salto Grande en Mirador Cuernos

De waterval zelf is maar 10 minuutjes wandelen vanaf de parking en is zeker de moeite waard. De kracht en het geluid van het water zijn immens. Vanaf de waterval start nog een tweede wandeling die 2uur duurt heen en terug. Het brengt je langs een makkelijk begaanbaar pad tot aan Mirador Cuernos. Hier heb je zicht op het meer en op de French Valley.

Ontdek de vele viewpoints

Het Torres del Paine National Park is ideaal voor een roadtrip. Doorkruis het volledige park met een eigen auto/camper en stop bij de mooiste viewpoints. Onderweg spot je guanaco’s, poema’s, paarden, flamingo’s en misschien wel een Chileense huemul.

 

#3 Poema’s spotten in het Torres del Paine National Park

Torres Del Paine kent de hoogste concentratie poema’s ter wereld. De kans dat je deze spot is dan ook bijzonder hoog! Hiervoor kan je gebruik maken van een tour, waarmee je met behulp van een puma-tracker op zoek gaat naar deze prachtige dieren. Deze excursie komt echter wel met een prijskaartje.

Wij hadden onwijs veel geluk toen we in de vroege ochtend richting Laguna Azul reden. Plots liepen er maar liefst drie poema’s naast onze auto. Ik kon het amper geloven en kon wel huilen van geluk. Toen de dieren de andere kant opgingen, draaiden we onmiddellijk de wagen en volgden deze vanop een afstandje. Ze nestelden zich in het dorre gras en twee uur lang observeerden we deze schitterende dieren. Ze waren slechts enkele meters van ons verwijderd, maar dat leek hen niet te deren. Het was één van de mooiste en meest bijzondere ervaringen van onze reis door Patagonië!

Met een dure tour heb je ongetwijfeld meer kans om deze te spotten, maar ook zonder tour heb je zeker een mogelijkheid om poema’s te spotten. De meeste kans heb je in de vroege ochtend, weg van de toeristische delen in het park.

 

#4 Hoe bereik je het Torres del Paine National Park?

Met de auto: er zijn meerdere ingangen om het Torres del Paine National Park te betreden. Reis je net als ons vanuit Argentinië? Dan kan je kiezen uit twee grensovergangen. Reis je vanuit El Calafate, dan zal de eerste grensovergang die je tegenkomt die van Cerro Castillo zijn. Wij kozen echter voor de weg via Puerto Natales, om nog wat boodschappen te halen en de wagen nog eens vol te tanken. Deze grensovergang ligt bij het dorpje Rio Turbio.

Eenmaal in Puerto Natales reden wij via Ruta 9 tot aan de splitsing die de ingang van het park aangeeft. Hier stopt de geasfalteerde weg. Via de grindweg kan je verder rijden tot aan het bezoekerscentrum van het park. Wij reden door heel het park om uiteindelijk aan Laguna Azul via Ruta 9 terug te keren naar Puerto Natales. Zonder veel extra te rijden lukte dit net met één volle benzine tank. Heb je de mogelijkheid en wil je niet stressen over voldoende benzine? Voorzie dan een extra jerrycan!

Met de bus: er gaan dagelijks meerdere bussen richting Torres Del Paine vanuit Puerto Natales. De bekenste buscompany’s die tickets aanbieden zijn Buses María José, Buses Fernández, Buses Pacheco en Bus-Sur. Tickets dien je best op voorhand online te reserveren.

 

#5 Waar overnachten in het Torres del Paine National Park?

 

Unieke hotels

In Torres del Paine kan je zeer bijzonder en luxe overnachten! Van één van ’s werelds mooiste glampings tot tal van boutique hotels en resorts met wellness. Wil jij uniek overnachten op deze adembenemend mooie plek? Ontdek onze keuze aan accommodaties!

Overnachten met een camper(van)

Overnachten in Torres del Paine met een camper(van) is een ware luxe! Er zijn vijf plekken waar het toegestaan is om te overnachten met een camper. Let er op dat dit nergens anders wordt toegelaten in het park. Bij aankomst kan je dit het best ook nog eens navragen bij de Rangers.

  • Visitor Centre and Administrative Headquarters
  • Lago Grey Ranger Station
  • Cafeteria Pudeto – let op: gekend voor zijn harde windstoten. Grote campers worden hier af en toe omvergeblazen.
  • Lago Sarmiento entrance and Ranger Station
  • Laguna Amarga entrance and Ranger Station

Wij hebben overnacht bij Cafetaria Pudeto. Een idyllisch plekje bij een meer. Je hebt hier ook toegang tot stromend water en propere toiletten. Dit was voor ons de ideale uitvalsbasis om het park te ontdekken.

Campings en Refugio’s

In het park vind je heel wat kampeerplekken en Refugio’s. De meesten hiervan liggen langs de bekende hikingtrails en dien je dan ook tijdig op voorhand te boeken. Vooral voor de W-trek zijn deze zéér snel volboekt!

Meer inspiratie voor jouw trip door Patagonië

De mooiste hikes in wandelparadijs El Chaltén

De ultieme roadtrip op de Carretera Austral

Ontdek hier al onze Patagonië blogs

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

  

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites