Eén dag in het zonnige Palm Springs

CALIFORNIË- Palm Springs is een stad die mij in de positieve zin verrast heeft. In eerste instantie had ik het idee dat dit eerder een oud en saai stadje zou zijn, maar niets is minder waar. Deze stad -gelegen in de woestijn en omgeven door bergen- heeft niet alleen een prachtig landschap, het stadje zelf is ook heel erg hip. Palm Springs is ontzettend fijn om rond te rijden. Eén dag in het zonnige Palm Springs, deze dingen mag je niet missen!

Rondslenteren in het stadje

Tal van gezellige restaurantjes, leuke winkels en zelfs bekende ketens hebben zich hier gevestigd. Een H&M? Zelfs deze vind je hier. Absoluut geen saaie en dode stad dus. Het stadje bruist van leven en wat is deze gezellig! Eerlijk toegegeven, de temperaturen in Palm Springs zijn behoorlijk hoog en kunnen makkelijk oplopen tussen de veertig en vijftig graden Celsius. Vijf minuten buiten en we voelden ons al slecht door de hitte. Het lijkt wel een oven. Héél lang hebben we dan ook niet rondgeslenterd in het stadje, we slenterden enkel door de hoofdstraat. De gebouwen hebben een typische bouwstijl die je hier wel vaker ziet in de woestijn, maar her en der zie je er ook een moderne twist aan. Ga je naar Palm Springs? Sla het centrum dan zeker niet over, er is voldoende gratis parking te vinden. Zorg wel voor enkele liters water, want dit zal je zeker nodig hebben! 

 

Waar muziek tot leven komt

Het lied ‘Hotel California’ van The Eagles is één van mijn favoriete nummers. Een klassieker die we de dag van vandaag nog steeds regelmatig te horen krijgen op de radio, vooral in Azië hoorden we het voortdurend! Het Hotel California bestaat echt… en het staat hier in Palm Springs! “On a dark dessert highway” zoals de eerste zin luidt vind je dit hotel. Ik MOEST er dan ook even heengaan, dolgelukkig werd ik toen we er aankwamen en het lied helemaal tot leven kwam. “Welcome to the Hotel California, such a lovely place, such a lovely face”.

Indian Canyons

Deze hebben wij niet gedaan, aangezien het echt véél te heet was. Toch is dit een plek die je eigenlijk niet mag overslaan! Ga bij voorkeur in de (koelere) ochtend. Het schijnt een zeer makkelijkere hike te zijn en de uitzichten zijn adembenemend mooi! 

Pioneer Town

Wat een leuke plek is dit! Pioneer Town is een dorpje dat gebouwd is in Westernstijl, eigenlijk is het een filmdecor. Vooral voor Westernliefhebbers is dit een droom die tot leven komt, maar ook voor de doorsnee persoon die niet addicted is aan Western Movies is dit een fijne plek om te bezoeken. Iedere zaterdag -indien de temperaturen niet hoger dan veertig graden zijn- wordt er een echte Western show gegeven. Achteraf kan je in de Saloon nog genieten van een frisse pint. Er zijn verder nog enkele leuke winkeltjes te vinden in het dorpje en zelfs een oude bowling, of deze nog gebruikt wordt weet ik eerlijk gezegd niet! 

Meer inspiratie opdoen voor je roadtrip door West-Amerika?

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites