Yosemite National Park: mooiste hikes en uitzichtpunten

CALIFORNIË- Waar moet ik starten? Yosemite is zo adembenemend mooi, dat ik moeite heb om dit park in woorden te omschrijven. Ik kan het nog het best omschrijven als ‘puur geluk’. Dit is zonder twijfel de mooiste plek die wij hebben bezocht tijdens onze roadtrip door West-Amerika. Misschien zelfs wel de mooiste plek van onze hele wereldreis en ik kan je verzekeren, dat wil al wat zeggen! Yosemite National Park, dit zijn de mooiste hikes en uitzichtpunten!

Yosemite-watte?

Yosemite (uitgesproken als Josemitie) is een prachtige Nationaal Park gelegen in de staat Californië en maar liefst meer dan 3000 km² groot. Eén dag volstaat dan ook zeker niet om het park te bezoeken. Wijzelf brachten drie volle dagen door in dit Nationale Park en zelfs dit was nog onvoldoende tijd om alles te kunnen bezichtigen. Wil je héél het park gezien hebben? Reken dan minstens een week uit, geloof mij… het is méér dan de moeite waard!

Yosemite national park werd in 1890 opgericht als één van de eerste nationale parken van de VS en de wereld. Het park staat bekend om de prachtige Yosemite Valley, welke ontstaan is uit gletsjers. Het park heeft ontzettend veel te bieden, de prachtige velden die rechtstreeks uit een sprookjesfilm lijken te komen, de watervallen, het gebergte, de grote biologische diversiteit, sequoia bossen en zoveel meer. Een droom die werkelijkheid wordt voor hikers en bergbeklimmers, maar ook voor de minder actieven onder ons is het park meer dan de moeite waard. Alleen al rondrijden in het park doet je mond openvallen van verbazing. De natuur op haar mooist? Dat vind je zeker en vast in Yosemite!

Het adembenemende Glacier Point

Geen zin in een vermoeiende wandeling, maar wel genieten van een prachtig uitzicht? Deze plek is zonder twijfel mijn nummer 1. Glacier Point was bij uitstek mijn favoriete plek in heel het park. Ga er zeker ook eens naartoe bij zonsondergang, de hemel kleurt er wel vijftig tinten roze en de sterrenhemel achteraf was adembenemend mooi. Dit landschap lijkt wel een schilderij, maar is pure realiteit!

The Valley Yosemite

Heb je slechts twee-drie dagen te spenderen in dit park en is het de eerste keer dat je dit park bezoekt? Zorg dan dat je kampeert in de buurt van the Valley. Hier heb je de mooiste uitkijkpunten en wandelroutes. El Capitan is zonder twijfel de bekendste rotsformatie uit het park, indien je een MacBook hebt herken je vast wel enkele plekken uit je schermachtergronden! De Mirror Lake Meadow Trail is een prachtige wandeling die je brengt naar een plek waar de rotsen perfect weerspiegeld worden in een meer. Zeer mooi om te zien! Dit is tevens een zeer eenvoudige wandeltocht, prima om met kleine kinderen te doen. Bekijk ook zeker even de Bridalveil Meadow, een prachtige groene weide die net uit een sprookje lijkt de komen. Zet er nog een springende bambi in, zingende vogeltjes, een disneyprinses en het plaatje is helemaal compleet! Bij de Sentinel Bridge heb je een prachtig uitzicht over het kabbelende riviertje en de mooie natuur. Vlak voorbij de tunnel heb je een prachtig uitzicht over de vallei, fijn om hier even te genieten van het uitzicht en je lunch of ontbijt.

 

Bezoek (één van) de watervallen

Yosemite staat bekend om zijn vele watervallen. In de zomer zijn deze net iets minder impressionant door het droge seizoen, maar nog steeds de moeite waard om te bezichtigen. Deze zijn het meest imposant tijdens de lente of vroege zomer, door de overvloed aan smeltwater. De Yosemite Falls is één van de grootste watervallen ter wereld en dus zeker een bezoek waard! De Upper Falls zijn de meest impressionante, maar de tocht is niet voor iedereen weggelegd.

De lengte varieert van 3,2 tot 11,6 kilometer en hier doe je twee tot acht uur over. Je loopt hierbij tot de top, welke 739 meter hoog gelegen is. De lower Falls daarentegen zijn voor iedereen bereikbaar. Dit is slechts een tochtje van 800 meter, maar deze zijn wel minder impressionant. De sfeer is zeer gezellig. Wij aten onze lunch op één van de rotsen in het water, terwijl er rondom heel wat kinderen aan het spetteren waren in het verfrissende water.

Geniet van de wildlife in het park

Van diverse vogelsoorten, insecten, eekhoorns, tot beren en coyotes. De kans dat je beren ziet is niet héél erg groot, wanneer je deze wél ziet reageer dan ook op een gepaste manier. Gevaarlijk zijn ze niet, deze prachtige dieren. De Rangers noemen hen zelfs ’tamme of bange honden’, maar uiteraard moeten we een bepaalde afstand houden voor hun eigen veiligheid. Eten MOET altijd opgeborgen worden. Beren ruiken dit van héél ver en eens ze je auto opengebroken hebben en ‘menseneten’ hebben geproefd, worden ze vaak zeer agressief. Bijgevolg moeten er heel wat beren afgemaakt worden, voor de veiligheid van de mensen. Dit willen we absoluut niet, draag dus telkens zorg voor je eten en zorg dat de beren hier niet bij kunnen. Wij zagen héél wat mensen die wilde dieren toch proberen voederen, het is niet alleen ongezond voor de dieren… het zorgt er ook voor dat bepaalde dieren te tam worden of zelf niet meer op zoek gaan naar voedsel. Vermijden dus. Zie je toch een beer? Geniet dan met volle teugen van het moment.

Wij zochten al dagenlang naar beren in de buurt, wat was ik teleurgesteld dat we deze nergens konden bespeuren. Toen we op weg waren met de auto om de zonsondergang te gaan bekijken, stond er plots een babybeer op de weg. Mathijs wou het dier niet doen schrikken en daarom bleven we op een afstand. Tegen de tijd dat ikzelf uitgestapt was en op weg was om toch een foto te maken, was de kleine cup al lang de berg aan onze linkerkant aan het beklimmen. Géén goede foto, wél een zeer bijzonder moment. Toen ik foto’s nam op de brug, passeerde er plots ook een coyote op nog geen meter van mij. Zoals ik al zei, je moet dus geluk hebben!

Tioga Road

Wij verlieten het park via de Tioga Road en wat had ik spijt dat we niet enkele dagen langer konden blijven. Ook deze plek was wederom PRACHTIG en ik had hier dan ook graag wat meer tijd willen spenderen.

Kamperen in het Yosemite National Park

In het hoogseizoen is het zéér moeilijk om een plekje te vinden in de vallei. Vergelijk het met het kopen van tickets voor Tomorrowland. De website gaat open… en binnen enkele minuten zijn alle kampplaatsen uitverkocht! Net buiten de vallei zijn er nog voldoende kampeerplaatsen te vinden waar je waarschijnlijk net iets meer geluk hebt. Er zijn heel wat ‘first come, first serve’ plekken. Wijzelf verbleven drie nachten in het Bridalveil Creek Campground en hier waren wij zéér tevreden. Ruime plekken met elk een bearbox, propere toiletten, stromend (niet drinkbaar) water én een prachtige sterrenhemel. Wat heb je nog meer nodig? Een handige tip: Kom zo vroeg mogelijk en daarmee bedoel ik… VOOR zeven uur in de ochtend! Grote kans dat je géén plek hebt wanneer je later komt.

Niet kamperen, maar wel overnachten in dit park? Vind tal van accomodaties op booking.com ! 

 

Nog meer mooie parken in West-Amerika

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

Meer inspiratie voor fijne roadtrips

 

 

1 Comment

  1. Pingback : 3 leuke activiteiten te doen in Yosemite Amerika | LONE DRIFTERS

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites