Sedona – Een plek vol magie, spiritualiteit en rode rotsen

ARIZONA- Sedona is een stad waar we in eerste instantie één nacht zouden overnachten, als tussenstop op weg naar de Grand Canyon. Bij aankomst vonden we deze plek echter zò leuk en gezellig, dat we besloten hier een volledige dag te vertoeven. Deze stad MOET je gezien hebben! Het is een plek vol magie, spiritualiteit en rode rotsen… Waar je ook kijkt! 

Hiken naar de Catherdral rock

Er zijn tal van prachtigehikes die je kan afleggen in Sedona. De stad ligt in een prachtige, adembenemende omgeving, omgeven door de rode rotsen. Een knap staaltje natuur dat je zeker niet teleur zal stellen. De temperaturen kunnen echter zeer hoog oplopen in de zomer, niet iedereen staat dan te springen om lange wandeltochten te gaan doen. Eén bezienswaardigheid MOET je zeker gezien hebben en dat is de hike naar Cathedral Rock. De hike naar de voet van deze berg is vrij kort en niet zo zwaar. Nog energie over of is het geen al te hete dag? Dan kan je uiteraard ook klimmen naar de top van de berg, die een schitterend uitzicht biedt over de omgeving. Neem minstens één liter water mee. Wanneer deze voor de helft op is, is het tijd om terug te keren.

Rijden en genieten

Rijden en genieten van de mooie uitzichten rondom jou, dit is al een fijne activiteit op zich. Ikzelf kon er telkens ontzettend van genieten om gewoon in de auto te zitten en de pracht rondom mij te bewonderen. Waar je ook heen kijkt, het hele landschap kleurt rood.

Bezoek het stadje

Het stadje in Sedona is zo gezellig dat je er makkelijk uren kan rondwandelen. Er zijn tal van winkeltjes te vinden met Indianen spullen en Spirituele voorwerpen of diensten. Indianen zijn zeer spiritueel aangelegd en er is dan ook een volledig winkelcentra met dit soort voorwerpen/diensten. Van bijzondere kaarsen tot energetische juwelen, tarrotkaarten, geluksbrengers, stenen, wondermiddeltjes etc; Je handen laten lezen, je toekomst laten voorspelen en jezelf laten healen kan hier ook, voor moest je interesse hebben. Niet zo spiritueel aangelegd? Er zijn nog andere gezellige winkeltjes te vinden, alsook tal van restaurantjes etc; De geur van wafels, taarten en ijsjes komt je zeker tegemoet. Om van de watertanden!

Tlaquepaque Village

Dit mini ‘dorpje’ is dan weer typisch Italiaans en iets dat je niet zou verwachten in deze stad. Ik kan de naam met moeite uitspreken, maar door deze kleine straatjes moet je zeker even hebben gewandeld. Ook hier zijn tal van SUPER gezellige (goedkope!) restaurantjes te vinden en heel wat winkeltjes. Vooral voor kunst -in allerlei soorten- ben je hier aan het juiste adres. Het is hier zo gezellig! 

Waar te overnachten

Voor wie in hotels/motels verblijft, in Sedona is er voldoende keuze! Wijzelf zijn héél wat mooie hotels en motels gepasseerd, zij hebben vast wel nog een plekje voor je vrij. Een RV of kamperen met een tent? Ook daarvoor is er genoeg keuze, al kunnen de campings -zeker in het weekend- wel snel volzitten. Wijzelf verbleven bij de ‘Cave Springs Campground’ welke voldoende plaats biedt voor tenten én campers. Een plaats voor één wagen en tent(en) kost je 22$. Hierbij kies je zelf je plekje uit, de kampeerplek is gelegen in een bos en er is dus voldoende schaduw. Bij elke plek hoort één picknicktafel en één bbq/vuurput. Er zijn voldoende toiletten te vinden op dit domein en douchen kan tegen betaling. Je kan jezelf -net als wij deden- echter ook wassen in de ijskoude rivier, terwijl de visjes aan je tenen knabbelen. Zwemmen is er heerlijk!

 

Meer inspiratie opdoen voor je roadtrip door West-Amerika?

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites