Page in één dag – Horseshoe Bend en Lake Powell

ARIZONA- Als je mij vraagt wat ik één van de meest indrukwekkende uitzichten in Amerika vond, zal ik zonder twijfel de horseshoe bend antwoorden. Dit natuurfenomeen ontneemt je meteen de adem. Het was stukken groter en indrukwekkender dan ik in eerste instantie dacht. Nog zo een gevalletje: “Je moet het in het echt gezien hebben, want het valt niet vast te leggen op foto”. Eén dag in Page? Dan mag je de Horseshoe Bend en Lake Powell zeker niet missen!

Horseshoe Bend

De horseshoe bend is één van de meest toeristische en drukste plekken die wij hebben bezocht, maar daarom niet minder de moeite waard. Integendeel, dit MOET je gezien hebben tijdens je trip door Amerika. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze rots de vorm van een hoefijzer, deze staat symbool voor geluk. Het ‘hoefijzer’ is omgeven door de Colorado rivier en deze is meteen stukken groter dan op foto doet blijken. Je kan deze het best fotograferen tussen 12 en 14h, aangezien er op dit tijdstip geen vervelende schaduwen in de weg zitten. Dit stukje natuur heeft mij positief verrast. De combinatie van de bruinoranje rotsen en de blauwgroene rivier zijn adembenemend mooi.

De weg vanaf de parking richting de horseshoe bend is toch nog een eindje en schaduw is hier niet te vinden. Bescherm je huid en hoofd tegen de felle zon, draag zeker géén teenslippers want het zand kan behoorlijk heet zijn en breng minstens een liter water mee per persoon. Je zal mij dankbaar zijn.

Lake Powell

Het Powellmeer is een kunstmatig meer op de grens van Arizona en Utah. Het water is afkomstig van de Colorado rivier. Lake Powell dient als waterreservoir voor het dorre achterland, levert genoeg energie op voor zeven Amerikaanse staten én biedt veel recreatiemogelijkheden. Varen met een boot, pootje baden of zwemmen op de plekken waar dit toegestaan is, jetskiën en nog tal van andere leuke activiteiten zijn hier mogelijk. Bekijk zeker even de indrukwekkende dam!

Ook kamperen is mogelijk aan het Lake Powell, bij ‘Lone Rock Beach’ bijvoorbeeld en dit kunnen wij van harte aanbevelen. Het is heerlijk om hier op een hete zomerdag te kunnen afkoelen in het water. Er heerst een zeer gezellige sfeer en ook kinderen amuseren zich hier uiteraard te pletter. Er zijn voldoende toiletten voorzien op het domein, alsook twee (koude) buitendouches. Voor een kampeerplaats betaal je 15$.

Meer inspiratie opdoen voor je roadtrip door West-Amerika?

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites