Mini reisgids – Uitwaaien in San Francisco

CALIFORNIË- San Francisco is één van de gezelligste steden die wij bezochten, maar tevens ook de koudste. Een goedkope stad is het ook zeker niet. Hotels en parking zijn er peperduur. Wij brachten in totaal 1,5 dag door in Cisco, Hier de must sees en al onze tips voor een spotgoedkope trip! Ga maar lekker uitwaaien in San Francisco.

Zet je auto buiten het centrum

Meteen de allerbelangrijkste tip, waar je een heleboel geld mee bespaart! Een dagje parkeren in San Francisco kost je al gauw 50 tot 70 $! Dat geld spenderen wij liever aan andere, leuke dingen. Wij parkeerden onze auto (gratis!) in Millbrae en namen van daaruit een ‘Bart’ naar het centrum, dit duurde ongeveer een half uurtje. Vergelijk het met een metro/trein. Wanneer je gebruik maakt van dit transportmiddel, mag je meestal gratis gebruik maken van de parking gedurende één dag, bij de aankoop van je ticket geef je gewoon je parkeerplaatsnummer en nummerplaat in. Een ritje op de Bart kost je slechts enkele dollars, het is een fijne en makkelijke manier om jezelf te verplaatsen in deze grote stad.

Slapen buiten het centrum

Ik ga eerlijk zijn. Hotels in San Francisco city zijn ongelofelijk duur! Wij keken even rond en schrokken behoorlijk van de prijzen. Doordat we beiden ook een beperkt budget hadden en alles zo goedkoop mogelijk probeerden doen, besloten we hier dan ook geen hotelletje te boeken. Wij hadden het geluk dat we een koppeltje leerden kennen die op een dik uur van Cisco wonen, hier hebben wij dan ook maar liefst vijf dagen overnacht… gratis! Net buiten het centrum vind je ook al veel goedkopere hotels die de moeite waard zijn. Toch in het hart van Cisco overnachten? Reken dan makkelijk zo’n 200 euro per nacht, voor een comfortabele kamer. Gebruik maken van airbnb of couchsurfing is uiteraard ook mogelijk.

 

 

Wat te zien in San Francisco?

 

Golden Gate Bridge

Naar San Francisco gaan, zonder de Golden gate Bridge te zien? Dat kan gewoon niet! Dit is zonder twijfel één van de meest herkenbare symbolen uit deze stad. Een leuke activiteit om in San Francisco te zien, is het verkennen van de stad en deze brug te ontdekken per fiets. Wijzelf hebben dit uiteindelijk toch niet gedaan, aangezien het véél te koud en te winderig was. Neem dus absoluut een winddichte jack mee!

Enkele weetjes: 1. Geen enkele brug is in films zo vaak ingestort dan de Golden gate Bridge! Het perfecte exemplaar voor rampenfilms! 2. In de eerste 70 jaar na opening van de brug pleegden er ruim 1300 mensen zelfmoord door van de brug te springen. 

The Painted Ladies

Deze vrolijke, kleurrijke huisjes bij Alamo Square zijn absoluut een bezoekje waard. In San Francisco staat het vol met Victoriaanse huizen, maar deze zijn zonder twijfel de allermooiste en de meest gefotografeerde huizen in de stad. Bij de huizen ligt een mooi park, waar je rustig even kan rondwandelen en genieten. Achter de huizen heb je dan weer een fantastisch uitzicht op de stad.

Lombard Street

Zonder twijfel het leukste straatje in de stad. Deze kronkelweg is heel bijzonder om te zien en ook hier vind je tal van mooie huizen langs de weg.

Alcatraz

Alcatraz is een eiland aan de baai van San Francisco. Gedurende dertig jaar lang werd het gebruikt als zwaar beveiligde gevangenis. Vandaag de dag gaan er tal van tours naar dit eiland, al moet je hier wel tijdig bij zijn. Wij wouden enkele weken op voorhand een ticketje boeken en deze waren allen al uitverkocht! Bij de souvenirshop ligt een zeer interessant boek over de ontsnappingen uit deze gevangenis: Informatie over de gedetineerde, de ontsnappingsroute en de plek waar ze hen terug oppakten.

Interessant weetje; Drie mannen zijn er ook effectief in geslaagd te ontsnappen. Zij werden nooit meer teruggevonden. Hier werd ook een boek over geschreven en een film over gemaakt “Escape from Alcatraz”. 

Union Square

Het allergezelligste pleintje in SF? Dat is zonder twijfel Union Square! Dit parkachtige plein is omgeven door winkel-, hotel- en theaterwijken. Heel wat mensen genieten er in alle rust van een kopje koffie of hun boterhammen. In de winterperiode transformeert dit plein in een grote ijspiste.

Pier 39

Eén van de populairste plekjes in SF. Deze pier bevat tal van gezellige winkeltjes en toeristische attracties, maar hij zou wel eens het meest bekend kunnen staan om de zeeleeuwen die er lekker zitten te luieren. In de zomer vertrekken de dieren voor het paarseizoen, waardoor wij er slechts enkele zagen. Tegen de winter komen ze terug en dan zijn ze meestal zeer talrijk aanwezig.

Fisherman’s Warf

Fisherman’s Wharf is dé place to be voor heerlijke vis, zeevruchten of een pakje Fish and chips on the go, of in één van de vele restaurants! Dit is een oude zeeliedenbuurt, die veranderd is in een bezienswaardigheid. De buurt ligt vlakbij Pier 39.

Kortom, San Francisco is absoluut een hele toffe stad die een bezoekje waard is. Vergeet zeker je warme en winddichte kledij niet! 

Meer West-Amerika?

 

Meer Indonesië

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites