Budget – Hoeveel kost drie maanden backpacken door Indonesië?

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat we terugkwamen van onze wereldreis. Tijdens dat onvergetelijke avontuur reisden wij drie maand door het prachtige Indonesië en ik kan jullie verzekeren, deze drie maanden waren nog steeds te kort om het land écht te zien. Zoveel mooie eilanden, allen zo divers en anders. Ik zou er met plezier nog een keertje terugkeren om de rest van het land te gaan ontdekken. Maar hoeveel kost drie maanden backpacken door Indonesië nu? Ik kan jullie alvast verklappen dat het een ontzettend goedkoop land is!

Net zoals in alle andere landen, hield ik ook hier alle uitgaven bij in mijn schriftje. Op deze manier heb ik een mooi overzicht van al onze kosten. Tijdens deze reis bezochten wij Sumatra, Java, Bali, Lombok, Flores, De Nusa eilanden en Gili Air. Om het wat overzichtelijker te maken voor jullie, splits ik de kosten even op per eiland. Sommige plekken zijn namelijk goedkoper dan andere! Hoewel ik normaal een duidelijk overzicht geef van de prijs voor activiteiten, accomodaties, transport, eten/drinken, etc; heb ik dat deze keer niet gedaan. Mijn blogbericht zou anders iets té uitgebreid worden 😉 .

Wij sliepen telkens in een comfortabele, meestal basic tweepersoonskamer. Wij aten voornamelijk in lokale tentjes, met uitzondering van Bali, waar we net waar duurder (lees: Ca. 3euro/maaltijd) uit eten gingen en kozen voor iets chiquere accomodaties. Ons verplaatsen deden wij voornamelijk met het openbaar vervoer, welke zeer goed geregeld is in Indonesië, met uitzondering van Bali. Daar waren we vrijwel verplicht gebruik te maken van een taxi. Af en toe huurden we ook een scooter om wat meer te kunnen bezichtigen. Reizen van eiland tot eiland deden wij per boot, enkel van Bali naar Lombok en van Flores naar Bali namen wij een binnenlandse vlucht. Drie maanden backpacken door Indonesië, dit was ons budget!

Bali, zonsondergang, hoeveel kost backpacken in Indonesië, backpacken bali, budget Indonesië, reisblog, youngwildfree, belgische reisblog

Drie weken Sumatra

Wij startten onze reis in Sumatra. Eén van de puurste en meest ongerepte eilanden die wij bezochten in Indonesië. We kwamen er op de meeste plekken vrijwel geen andere toeristen tegen. En hoewel ze streng gelovig zijn en je je dus zeker moet houden aan de kledingvoorschriften, hebben wij er ons geen moment onveilig gevoeld. In dit artikel zie je onze complete route door Sumatra. In totaal verbleven wij ongeveer drie weken in Sumatra en daar gaven wij in totaal voor twee personen 11.566.037 Indonesische Roepia uit, dit komt met de huidige koers neer op iets minder dan 740 euro.

Per persoon spendeerden wij dus ongeveer 370 euro voor drie weken! Dit is amper 123 euro per week.

sumatra, rijstvelden, dronefoto, dji mavic air sample, dji mavic air, testshot, hoeveel kost reizen door indonesië

Twee weken Java

Van het drukke Jakarta tot het fenomenale landschap aan de Bromo vulkaan. Van de schitterende zonsopkomst aan de Borobudur tot het ontdekken van het gezellige Yogyakarta. Java is een ontzettend leuk eiland, waar we helaas te kort verbleven. Achteraf gezien had ik graag nog de impressionante watervallen bezichtigd, maar daar is het helaas te laat voor. In Java gaven wij in totaal 5.329.100 IDR uit, dit komt neer op 341 euro.

Dat is amper 170 euro per persoon voor twee weken en dus 85 euro per week. Geen idee zelfs hoe dit mogelijk is!

Bromo vulkaan, Java, Indonesië, reizen door Indonesië, budget Indonesië, hoeveel kost reizen door Indonesië, youngwildfree, reisblog, belgische reisblog,

Vier weken Bali en de Nusa Eilanden

In totaal verbleven wij zo’n drie weken op Bali en een weekje op de Nusa eilanden. Nusa Penida en Nusa Lembongan/Ceningan waren overigens mijn favoriete plekken in heel Indonesië. Op Bali gingen we voor iets meer luxe. We verbleven enkele nachten in wat luxueuzere accomodaties (ca. 30-40 euro/per nacht). Weinig geld voor veel luxe dus! Op de Nusa eilanden hebben we ook enkele keren gedoken en wat is de onderwaterwereld daar machtig mooi. Voor een comfortabele tweepersoonskamer betaal je zo’n 10 euro per nacht. We waren de Nasi Gorengs na enige tijd wel wat beu en spendeerden daarom ook wat meer aan eten in Bali. Ik denk kwijlend terug aan de heerlijke smoothiebowls, chiabowls en de overheerlijke gerechten die we er aten. Bali is zeker niet het mooiste deel van Indonesië, maar ze hebben er wel het lekkerste eten! In totaal gaven wij 19.433.000IDR uit in Bali en de Nusa eilanden.

Heel wat meer dan de andere eilanden, spendeerden wij hier 622 euro per persoon voor vier weken. Per week is dit dus 156 euro, wat best nog meevalt.

Nusa Penida, Nusa Ceningan, Budget Bali, Nusa eilanden, budget Indonesië, hoeveel kost reizen door Indonesië, youngwildfree, belgisch reisblog,

1,5 week Lombok en Gili Air

Terwijl Mathijs zat te puffen en zweten bij het beklimmen van de Rinjani Vulkaan, genoot ik van een heerlijke Yoga Retreat in het toffe Kuta! Ook Kuta was zonder twijfel één van mijn favoriete plekken. Wat een mooie stranden vind je hier! Samen reisden we nog even naar het Noorden voor het bezichtigen van de prachtige watervallen en vervolgens genoten we nog twee daagjes van Gili Air. In totaal spendeerden wij 11.912.650IDR, wat neerkomt op 762 euro. Dit is inclusief het beklimmen van de Rinajni, de Yoga retreat en de boot naar de Gili’s.

Voor 1,5 Lombok en Gili Air spendeerden wij dus 381 euro per persoon.

Lombok, reizen door Lombok, Budget Indonesië, hoeveel kost reizen door Indonesië, prijs Indonesië, belgisch reisblog, youngwildfree

2 weken Flores

Op naar de laatste bestemming! Eén van de meer onontdekte pareltjes in Indonesië. Nog niet gekend bij het grote publiek en daarom des te interessant. Flores is authentiek, bijzonder en zo anders dan de andere eilanden. Eén van de meest indrukwekkende ervaringen, was ongetwijfeld de boottocht van Lombok richting Flores. Deze tocht brengt je naar enkele waanzinnig mooie en ongerepte plekjes. Op de boot is er weinig luxe, maar het was ongetwijfeld één van onze meest geweldige ervaringen tijdens onze wereldreis. De route door Flores bracht ons naar het meer toeristische Labuan Bajo, de spinnenweb rijstvelden in Ruteng, een traditioneel dorp in de diepe jungle, het gezellige Bajawa, het paradijs Riung, de vulkaan met drie meren in Moni tot Maumere. Flores is minder toeristisch, dus verbaasde het ons dat de prijzen hier toch wel hoger lagen dan op andere eilanden. In totaal spendeerden wij 11.023.761 IDR. Dit komt neer op 705 euro, wat dus 352,50 euro is per persoon is. Inclusief de Wanua boottocht! Dit is 176 euro per week.

Wanua adventure, boottocht lombok Flores, reizen door flores, budget Flores, budget indonesië, kostprijs Indonesië, hoeveel kost reizen door Indonesië, belgisch reisblog, youngwildfree

Totaal

Dan zijn we aangekomen bij le moment suprême. In totaal reisden wij meer dan 12 weken door Indonesië. Alles inclusief (accomodaties, transport, binnenlandse vluchten en boten, eten en drinken, activiteiten, aankopen en alle andere kosten) spendeerden wij 1895,50 euro per persoon. Nog geen 2000 euro voor maar liefst drie maanden reizen! Het enige dat niet inclusief is bij dit bedrag, zijn de vluchten van en naar Indonesië. Wijzelf reisden van De Filipijnen naar Sumatra. Tussendoor maakten wij ook nog een kleine trip naar Kuala Lumpur voor een visa run. Terugkeren deden we van Bali naar Los Angeles. Ik zocht het even voor jullie op en een vlucht van Brussel naar Bali kost je, afhankelijk van de maand tussen de 460 en 850 euro.

Nog meer budget blogs

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

Inspirerende verhalen

3 Comments

  1. Pingback : Ontdek... Bali: Bezoek de paradijselijke Nusa-eilanden!

  2. Pingback : Backpacken in Indonesië - Reistips voor een backpacken in dit droomland.

  3. Pingback : Rondreis van 3 weken door Indonesië: de route - ONTDEK DE WERELD MET WORLDWIFE

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites