Budget – Hoeveel kost twee weken backpacken in Cambodja?

Oorspronkelijk zouden we een maand gaan reizen door Cambodja. Uiteindelijk werden dit slechts twee weken. Het reizen verliep vlotter dan we dachten en door bepaalde omstandigheden wouden we ook zo snel mogelijk naar Bangkok gaan. Uiteindelijk verbleven we dus (maar?) twee weken in Cambodja. Wat kost twee weken backpacken in Cambodja? Dit budget spendeerden wij tijdens onze reis.

Eten en drinken

Het eten in Cambodja was toch wat duurder dan onze vorige bestemmingen. Ik moet hierbij zeggen dat we onszelf ook wat vaker trakteerde op een lekkere (Westerse) maaltijd, hierdoor loopt het budget al sneller op. Gedurende deze twee weken spendeerden wij samen 254,2 $. Dit komt neer op 103 euro per persoon, oftewel 51,50 euro per week.

Accomodaties

In Cambodja sliepen wij in het algemeen in iets betere kamers. Geen luxueuse hotels, maar wel tweepersoonskamers met de nodige comfort. We hadden enkele keren ook een iets mooiere kamer, de prachtige stenen hutjes in Kep waren bijvoorbeeld onze grote favoriet! In Cambodja komen er al vaker bedbugs voor, dus hier hebben we zeker opgelet bij het controleren van de kamer. In totaal waren wij samen 147,21 $ kwijt voor twee weken. Dit komt dus neer op 59,60 euro per persoon. Oftewel 29,80 euro per week/p.p. Valt nog mooi binnen ons budget!

Transport in Cambodja

In Cambodja maakten wij vooral gebruik van Mini Vans, aangezien dit de makkelijkste manier was om jezelf te verplaatsen. Wij vonden de bussen in Cambodja niet zo goedkoop, maar hoefden hier geluk niet al te vaak gebruik van te maken. We namen ook enkele keren een tuk tuk in de grotere steden. De afstanden zijn vaak zo groot, dat we dit onmogelijk te voet konden doen. Fietsen in deze drukke steden zagen we ook niet echt zitten, we hebben meermaals toeristen bijna onder de wielen van een wagen of motor terecht zien komen. Voor de eilanden namen wij een ferry. De totale kostprijs voor ons beiden (incl. de busrit van Laos) bedroeg 191,98 $. Dit komt dus neer op 77,80 euro per persoon of ongeveer 38,90 euro per week/p.p.

Activiteiten

In cambodja hebben wij toch vrij veel activiteiten gedaan. Er zijn nu eenmaal bepaalde dingen die je niet mag missen in dit land en hier spenderen we graag wat meer budget voor. Hier een opsomming van al onze activiteiten. Deze prijzen zijn omgerekend in euro en uitgedrukt per persoon.

  • Angkor Wat (1dag): 29,90 euro
  • Nationaal Museum Siem Reap: 13,78 euro
  • Kajakken: 2,40 euro per persoon
  • Bamboo treintje: 2,80 euro
  • Killing Fields: 4,86 euro
  • S21: 6,48 euro
  • Tour in Kampot: 10,50 euro
  • Nationaal Park in Kep: 0,80 euro

Aankopen in Cambodja

In Cambodja kochten wij heel wat dingen aan, waaronder medicatie en insectenspray. We kochten hier ook een iets duurder souvenier, namelijk een schilderij dat we beiden ontzettend mooi vonden. Ik had hier ook zware kosten daar ik naar het ziekenhuis moest, dit gebeurd uiteraard niet bij iedereen, dus deze kosten heb ik dan ook niet verrekend in dit artikel. Bovendien wordt dit teruggeven door de verzekering, dus men kan hier niet echt van zware kosten spreken. In totaal gaven wij ongeveer 46,85 $ uit aan aankopen, zonder kosten van het ziekenhuis. Dit komt neer op ongeveer 19 euro per persoon.

Budget twee weken backpacken in Cambodja?

Cambodja is geen duur land, maar toch hadden we verwacht dat we hier minder zouden spenderen. In totaal gaven wij met z’n tweetjes 668,20 euro uit voor deze twee weken. Twee weken backpacken kost dus ongeveer 334,10 euro per persoon, exclusief visum (31 euro) en vliegticket. Dit komt dus neer op een dagbudget van 23,86 euro.

Hoeveel kost…

 

Inspirerende verhalen

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites