BUDGET – Hoeveel kost een reis door Mexico? (Yucatán & Quintana Roo)

Het is weer tijd voor een budget blog. Gedurende de zomerperiode reisden wij drie weken door Mexico (regio Yucatán & Quintana Roo) en ook tijdens deze reis hield ik al onze uitgaven bij. Benieuwd hoeveel het kost om rond te reizen door Mexico? Hier een compleet overzicht met al onze uitgaven tijdens deze rondreis. Hou er rekening mee dat deze regio een stuk toeristischer is en bijgevolg ook duurder dan het binnenland van Mexico. Voor het gemak heb ik alles alvast omgerekend naar de euro. Dit artikel bevat enkele affiliate links. Door iets te boeken/kopen via Young Wild Free, kan dit reisblog blijven voortbestaan! 

Munteenheid

In Mexico betaal je met de Mexicaanse Peso. Op de meeste plekken kan je ook betalen met de Amerikaanse Dollar, al is de wisselkoers hier vaak minder gunstig. Wanneer je geld wil afhalen betaal je vrijwel over een transaciefee, welke op de eilanden behoorlijk hoog kan oplopen. Wij haalden dan ook steeds het maximumbedrag af (ca. 200-300 euro). Op het moment van schrijven is de waarde van 1 euro 23,49 Mexicaanse Peso.

Goedkoop vliegen naar Mexico

Als je geluk hebt kan je in het laagseizoen al vliegtickets vinden voor 400 euro. Soms zelfs nog minder! Tijdens de zomermaanden kan je eerder rekenen op +- 800 euro. Wij boekten een jaar op voorhand onze vliegtickets en betaalden hier 620 euro voor per persoon, incl. bagage. Een zeer goede deal! Zelf reisden wij met TAP Portugal en maakten hierbij een tussenstop in Lissabon. De vlucht hebben wij als voldoende comfortabel ervaren. Goedkope vliegtickets boek je via Tix.nl .

Transport in Mexico

Wij maakten gebruik van het openbaar vervoer om ons te verplaatsen. Reizen met de bus is goed geregeld en comfortabel. De grootste busmaatschappij is ADO en zij hebben luxueuze bussen die tussen heel wat bestemmingen rijden. Wij betaalden steeds tussen de 5 en 12 euro voor een busrit van ca. 2 -4 uur. Voor korte afstanden maakten wij vaak gebruik van een collectivo (minibusje) welke nog een stuk goedkoper zijn. Tijdens onze reis maakten wij ook enkele keren gebruik van een taxi, namen wij vier keer een ferry, huurden wij enkele dagen een scooter en ook enkele keren een fiets. In totaal spendeerden wij 326 euro aan vervoer. Dit komt dus neer op 163 euro per persoon.

Achteraf gezien hebben wij enorm veel spijt dat wij geen auto hebben gehuurd. Ook dit is relatief goedkoop. Je bent een stuk flexibeler, hebt de mogelijkheid om meer te zien/doen en dit bespaard je bovendien heel wat tijd! Boek via Alamo een auto zonder zorgen! 

Accommodaties in Mexico

Gedurende onze trip hadden wij enkele samenwerkingen, waardoor we flink konden besparen op accommodaties. Tijdens onze reis boekten wij zelf telkens een eenvoudige, maar comfortabele tweepersoonskamer. In totaal spendeerden wij 441 euro voor 12 nachten, wat neerkomt op gemiddeld 36,75 euro per nacht. Accommodaties boeken wij altijd via booking.com en persoonlijk zijn we hier zeer tevreden over!

Eten en drinken

Zelf gingen we iedere ochtend, middag en avond uit eten, al kozen we hierbij meestal wel voor goedkopere plekjes. Tijdens onze reis kozen we heel af en toe voor een beter restaurant en regelmatig gingen we voor een iets uitgebreider ontbijt. De hele dure restaurants lieten we eerder links liggen en in Tulum aten we iedere avond street food om de kosten te drukken. In totaal spendeerden wij 622,74 euro aan eten. Dit komt neer op ongeveer 311 euro per persoon. Dagelijks gaven wij dus gemiddeld 14,81 euro uit per persoon en dat voor drie maaltijden.

Activiteiten tijdens onze reis door Mexico

En dan gaan we over naar de grootste kostenpot! Tijdens het reizen besparen wij altijd heel wat op accomodaties en voeding, aangezien we luxe zelf niet heel belangrijk vinden. Op activiteiten willen we echter nooit besparen. Deze ervaringen maken uiteindelijk je reis! Hieronder een uitgebreide lijst van alle activiteiten, inclusief de kosten voor twee personen.

  • Zwemmen met walvishaaien (Isla Holbox): 253,50 euro
  • Entree Cenote Oxman + lunch: 21 euro
  • Inkom cenote Suytun: 11 euro
  • Entree Chichén Itza: 45 euro
  • Toegang Los Rapidos: 12,70 euro
  • 2-tank dive met verpleegsterhaaien bij Banco Chinchorro: 304 euro
  • Entree Xcalah Beach: 3,80 euro
  • Toegang Yal-Ku Lagoon: 23,70 euro
  • 2 cenote duiken: 270 euro
  • Entree Casa Cenote: 12,70 euro
  • Tour naar Sian Ka’an: 284 euro
  • Entree Cenote Doom: 21 euro
  • 2-tank dive Cozumel: 151 euro

In totaal spendeerden wij maar liefst 1.368,40 euro aan activiteiten. Dit komt dus neer op 684,20 euro per persoon. Vooral de duiken waren redelijk prijzig, dus indien je zelf geen duiker bent kan je hier alvast heel wat op besparen.

Extra uitgaven

In totaal spendeerden wij 87,20 euro aan extra uitgaven. Hieronder vallen o.a. een simkaart met internet voor onze GSM, aankoop van extra zonnecrème, souvenirs, tanken met de gehuurde motor, vuile kleding laten wassen, extra fooien en taksen. Dit komt dus neer op 43,60 euro per persoon.

TOTAAL: hoeveel kost een reis naar Mexico?

Dan zijn we nu aangekomen bij het belangrijkste onderdeel. Hoeveel kost een reis naar Mexico? In totaal spendeerden wij voor 2 personen 4.085,34 euro, gedurende 21 dagen en inclusief vliegtickets. Per persoon heeft deze reis dus 2.042,67 euro gekost. Uiteraard bestaat de kans dat je met de bus reist vanuit Belize of Guatemala OF dat je vliegtickets een stuk goedkoper staan. Zonder vliegtickets komt deze reis neer op 2.845,34 euro, ofwel 1.422,67 euro per persoon. Wij komen hierbij uit op een dagbudget van 67,75 euro per persoon. Dat is hierbij ook meteen één van de duurste reizen die wij ooit maakten.

Meer budget blogs

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

 

 

 





Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites