BUDGET: hoeveel kost een rondreis door Zuid-Thailand?

Zuidoost Azië is een droombestemming voor backpackers en reizigers on a budget. Hoewel Thailand zeker niet de goedkoopste bestemming is binnen Zuidoost-Azië, en de prijzen de laatste jaren ook behoorlijk zijn gestegen, is het nog steeds een budget-vriendelijke bestemming. Thailand kan je net zo duur of goedkoop maken als je zelf wil, afhankelijk van eigen wensen en manier van reizen. Wij reisden een maand lang door het zuiden van Thailand, met zijn paradijselijke stranden en schitterende groene jungle. In dit blogartikel vind je ons complete budget terug van deze reis. Alle kosten werden onderverdeeld in diverse categorieën en zijn gebaseerd op een reis van 30 dagen met twee personen.

Munteenheid in Thailand

In Thailand betaal je met de Thaise Baht. De wisselkoers tussen de Thaise baht en de Euro kan variëren afhankelijk van de valutamarkt en andere factoren. Op het moment van schrijven staat één euro gelijk aan 39,40 Thaise Baht.

Goedkoop vliegen naar Thailand

Bangkok is de goedkoopste stad om naartoe te vliegen binnen Thailand. Het is zelfs één van de goedkoopste vliegbestemmingen binnen Azië. Velen kiezen Bangkok dan ook als start van een rondreis door Zuidoost Azië. Een goedkoop retourticket heb je al rond de 600 euro. In het hoogseizoen reken je eerder op een kleine 1000 euro/p.p. Aangezien wij dit keer enkel het zuiden van Thailand bezochten, vlogen wij op Phuket. Een enkeltje kostte ons rond de 300 euro/p.p.

Goedkope vliegticket boek je via Tix. Hier kan je makkelijk prijzen en vluchten vergelijken.

BUDGET: hoeveel kost een rondreis door Zuid-Thailand?

Transport in Thailand

In Thailand reisden we voornamelijk via (mini)bussen over land en ferry’s tussen de eilanden. Ter plekke huurden wij regelmatig een scooter, aangezien je op die manier alle vrijheid hebt om alles te ontdekken. Voor een scooter betaalden wij gemiddeld 7euro/dag. De ferry ligt rond de 20 euro/p.p. per oversteek. Openbaar vervoer (bus) kost vaak meer enkele euro’s.

In totaal spendeerden wij 382,84 euro aan transport in Thailand. Dat is gemiddeld 6,38 euro p.p./dag.

Ontdek onze reisroute door het zuiden van Thailand

Accommodaties in Thailand

Wij kozen in Thailand telkens voor een comfortabele tweepersoonskamer. Hostels laten wij liever aan ons passeren en luxresorts liggen dan weer buiten ons budget. Wij hadden één samenwerking en spendeerden ook enkele nachten op een boot, welke ik hier nu dus niet meeneem in de uitgaven van accommodaties.

In totaal spendeerden wij 600,13 euro voor 22 nachten in Thailand. Dit komt neer op een gemiddelde van 27,28 euro/nacht. Dit kan absoluut goedkoper, maar wij kozen voor net wat meer basiscomfort.

Kostenoverzicht voor een rondreis door Thailand: hoeveel kost reizen door Zuid-Thailand?

Eten en drinken

Oh boy! Thailand is ongetwijfeld mijn favoriete food-bestemming! Het eten is er zo waanzinnig lekker en niet te vergelijken met andere bestemmingen binnen Zuidoost Azië. Wij hebben hier dan ook rijkelijk genoten van de gezonde ontbijtjes met smoothiebowls, toast met avocado en gezonde sapjes. Voor ontbijt/brunch/lunch kozen we vaak voor de wat hippere plekjes. Vaak zat het ontbijt ook gewoon inbegrepen bij onze accommodatie. In de avond kozen we dan alweer vaker voor een foodmarket of een lokaal tentje. Hier hebben ze vaak de lekkerste -en goedkoopste- Thaise gerechten!

In totaal spendeerden wij 621,08 euro aan eten. Dit komt neer op 20,70 euro/dag, ofwel 10,35 euro. p.p./dag.

Hoe duur is Thailand? Hoe goedkoop is reizen door Thailand?

Activiteiten tijdens onze reis door Thailand

Activiteiten namen ongetwijfeld de grootste hap uit ons budget. Dit komt voornamelijk door de liveaboard die wij deden, incl. PADI Advanced die wij behaalden + de Freedive course die ik deed op Koh Tao. Hier een compleet overzicht van alle activiteiten die wij deden op Thailand + kostprijs. Deze zijn allen gebaseerd op twee personen, tenzij anders aangegeven.

 • 5 daagse Liveaboard Similan & Surin + PADI Advanced: 1.771 euro
 • Tsunami museum Khao Lak: 16,68 euro
 • Cabaret show Khao Lak: 16,68 euro
 • 4 daagse in Khao Sok: 90,55 euro
 • Koh Nang Yuan eiland (boot + entree): 28 euro
 • Freedive course Koh Tao (1 pers.): 182 euro
 • 2 duiken op Koh Tao (1 pers.): 50,30 euro
 • Entree strandje: 2,82 euro
 • Half moon party: 107 euro <- not worth it!
 • Fire show Koh Samui + drankje: 12,25 euro
 • Entree overlap stone: 2,80 euro
 • Dragon Crest hike: 11,23 euro
 • Privé boot tour Koh Phi Phi: 49 euro
 • Entree Maya Bay: 22,24 euro
 • Viewpoint Koh Phi Phi: 1,66 euro
 • 4x full body massage voor 2 pers.: 67,12 euro (gem. 8,39 euro/massage)

In totaal spendeerden wij 2.431,33 euro aan activiteiten. Dit komt neer op 1.215,67 euro p.p. of 40,52 euro p.p./dag. Grootste kostenpot is de liveaboard: naast het vele duiken, sliepen en aten wij uiteraard ook op deze boot. Wanneer je deze duurdere activiteit niet mee zou tellen, zijn de uitgaven qua activiteiten eerder aan de lage kant. Hierbij zouden we slechts uitkomen op 660,33 euro.

Boek hier jouw activiteiten in Thailand

Budget reisblog: kostprijs van een zelfstandige rondreis door Thailand

Extra uitgaven

In totaal spendeerden wij 259,75 euro aan extra kosten. Dit zijn onder andere de extra kosten die wij betaalden voor het opnemen van geld, fooien, het wassen van onze kleding, tanken met scooter, medicatie, souvenirs, etc. Verder kochten wij beiden ook een degelijke Cressi duikbril, welke neerkwam op ca. 55 euro/stuk.

BUDGET: hoeveel kost een rondreis door Zuid-Thailand? Kostenoverzicht, goedkoop reizen door Thailand

TOTAAL: hoeveel kost een reis door Zuid-Thailand?

Onze maand in Thailand was er eentje waarbij we wat minder op de centen hebben gelet. Wij kozen hier voornamelijk voor wat meer comfort, maar verbleven niet in luxe resorts en aten voornamelijk in lokale tentjes. Je kan dus stellen dat dit het budget is dat een gemiddelde reiziger spendeert voor een rondreis van een maand door Thailand -het budget van de liveaboard kan je er voor het gemak even aftrekken, voor een accuraat budget-. De echte backpackers onder ons kunnen het ongetwijfeld een stuk goedkoper doen. Wil je er een echte luxe vakantie van maken? Dan zal je uiteraard ook een stuk meer kwijt zijn!

In totaal spendeerden wij 4.295,13 euro tijdens onze reis door Thailand. Deze prijs is exclusief vliegtickets! Dit is behoorlijk hoog uitgevallen door de liveaboard die wij deden. Dit komt neer op 2.147,57 euro/p.p. ofwel 71,58 euro p.p./dag.  Dat is gelijk een stuk meer dan de reis die wij in 2018 maakten door het noorden van Thailand. Tijdens deze reis spendeerden wij slechts 21,09 euro p.p/dag.

 

Thailand on a budget - goedkoop reizen door Thailand. Kostprijs reizen door Zuid-Thailand

Meer Budget-inspiratie

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites