Budget – Hoeveel kost drie weken backpacken door Thailand?

Drie weken Thailand, terwijl het in eerste instantie zelfs niet ons plan was om daarheen te gaan. Geen probleem achteraf gezien, Thailand bleek fantastisch te zijn. Oke, het is er iets toeristischer en in vele gevallen ook duurder… maar de bezienswaardigheden en de prachtige natuur maakten voor mij het plaatje compleet. Wij reisden enkel door het Noorden, waarbij we al praktisch een week in Bangkok zaten. Wat kost drie weken backpacken door Thailand? Dit is het volledige budget dat wij gespendeerd hebben. Opgelet: Bangkok is niet zo goedkoop. Hou er ook rekening mee dat het Zuiden van Thailand een stuk duurder en nog toeristischer is dan het prachtige Noorden! Het eindbedrag zal hierbij dus hoger liggen dan het onze! 

Vliegticket en visum Thailand

Wij hebben geen vliegtuig genomen naar Thailand, daar wij in Cambodja zaten en de bus een goedkopere optie was. Een enkeltje vanuit België ligt –afhankelijk welke periode je komt, en welk moment je boekt- rond de 300 euro. Een visum voor Thailand is gratis, gedurende 30 dagen.

Eten en drinken

Thailand is het land dat gekend staat om z’n streetfood. Durf uit te proberen zou ik zeggen! Wij probeerden zowat alles uit dat we tegenkwamen. Oke, soms valt dat eens tegen, maar in de meeste gevallen waren wij aangenaam verrast. Vooral Pai was fantastisch qua streetfood. Je krijgt er allemaal kleine gerechtjes, waardoor je lekker veel dingen kan uitproberen voor weinig geld. Wij aten zelden in restaurantjes, enkel wanneer wij echt iets specialer wouden. Dit valt trouwens op één hand te tellen. Fruit is spotgoedkoop, dit is dan ook iets dat wij bijna dagelijks kochten op de straat (gekoeld en vers gesneden!).

Wij aten ook zeer vaak in de welgekende 7-eleven. Ons ontbijt kwam praktisch ELKE dag uit deze populaire supermarkt: granola met yoghurt, lekker en gezond! Indien er eens geen streetfood te vinden was en wij de restaurants te duur vonden, namen wij een opwarm maaltijd, enkele toasti’s of bananentoast uit deze keten. Op deze manier hebben wij ontzettend veel geld uitgespaard, want het eten in Thailand is niet goedkoop in vergelijking met de omliggende landen. Wij gaven per week gemiddeld 40,23 euro/p.p. uit aan eten, dit komt dus neer op 5,74 euro/p.p. per dag! Ps. Wij hebben géén honger of dorst geleden en gezond en lekker gegeten!

Transport door Thailand

Vooral in Bangkok gaven wij de eerste dagen een fortuin uit aan transport. Onze ligging (nabij Khao San Road) was niet heel gunstig, aangezien wij ver weg lagen van de BTS (skytrain). Naar het ziekenhuis, naar de winkelcentra en het centrum maakten wij dan ook telkens gebruik van een Grab. Dit is volgens ons de makkelijkste en goedkoopste optie om jezelf te verplaatsen in deze chaotische stad. Toen we op het einde van onze reis nogmaals enkele dagen in Bangkok verbleven, zaten we op een veel betere plek. Het was er niet alleen rustig en spotgoedkoop, we zaten ook nog eens op wandelafstand van de Siam winkelcentra’s en de BTS (welke maar enkele eurocenten kostte). In Chiang Mai en Chiang Rai namen wij enkel een tuk tuk van/naar het busstation en in Pai deden wij alles met de fiets of scooter. Verplaatsingen tussen de steden deden wij via de trein, een bus of mini van. In totaal waren wij 74,33 euro per persoon kwijt voor deze drie weken.

Accommodatie

Wij verbleven telkens in een zeer comfortabele, nette en fijne tweepersoonskamer mét warm water. Dit waren telkens guesthouses, maar soms hadden wij écht een hotel gevoel. Wij spendeerden graag ietsje meer voor deze accomodaties, omdat wij toch absoluut een degelijke kamer wenste. Accommodatie vonden wij eigenlijk zeer goedkoop, voor hetgeen je kreeg. Wij spendeerden gemiddeld 12,70 euro voor een tweepersoonskamer. Dit is dus amper 6,35 euro per persoon, per nacht! Accomodaties boekten wij vaak ter plekken of via booking.com .

Activiteiten

Wij deden heel wat activiteiten en uitstappen die gratis waren. Over het algemeen vonden wij de uitstappen/activiteiten vrij duur en daarom hebben wij deze ook beperkt. Hier een opsomming van alle betalende activiteiten en uitstappen die wij deden. De prijs die hier getoond wordt is berekend per persoon.

Aankopen

In totaal kochten wij een heleboel dingen aan. Geen idee meer wat precies, maar onze gezamelijke uitgaven liggen aan 42 euro. Afzonderlijke aankopen dan nog niet eens meegerekend. We hadden hier beiden ook een zeer grote uitgave, zo kocht Mathijs de drone die hij al zo lang wou en kocht ik een professionelere camera, waardoor mijn foto’s eindelijk iets kwalitatiever kunnen worden. Deze grote uitgaven (en kleinere afzonderlijke uitgaven) koopt niet iedereen, dus deze verrekende ik dan ook niet mee bij het totaalbedrag.

Totaalbedrag : drie weken backpacken door Thailand

Ik ben positief verrast door Thailand. Gedurende deze drie weken had ik het gevoel dat wij ontzettend veel geld uitgaven aan eten, drinken, accomodaties etc; Nu ik dit achteraf allemaal bereken valt dit zeer goed mee. We hebben hier eigenlijk in luxe geleefd (tegenover de vorige landen die wij deden) voor relatief weinig geld. In totaal spendeerden wij per persoon…. Hier komt’ie dan *tromgeroffel*….. 442,91 euro voor de volle drie weken. Dit komt dus neer op 21,09 euro per dag en past daarmee dus mooi binnen ons budget van 20-25 euro/dag!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites