BUDGET – Hoeveel kost drie weken reizen door Griekenland?

Deze zomer reisden wij drie weken door Griekenland. Van een te gekke roadtrip op het vasteland tot het eilandhoppen tussen de Ionische eilanden en de Cycladen. Zie hier onze complete reisroute door Griekenland voor meer inspiratie. Griekenland heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Het is ontzettend divers en veelzijdig land, waar immens veel te beleven valt. Maar hoeveel kost dat nu, zo’n reis door Griekenland? Zoals altijd hield ik ook hier al onze uitgaven bij, om een mooi overzicht te krijgen van ons totale budget. Dit is het totale kostenplaatje van wat wij spendeerden gedurende drie weken in Griekenland!

Laat ik er al maar meteen bijzeggen dat wij het niet heel budget-proof hebben aangepakt. Wij huurden een auto op het vasteland en op het eiland Milos. Wij doorkruisten zowat het hele land, waardoor de kosten voor tolwegen en benzine ook behoorlijk zijn opgelopen. We bezochten in totaal vier eiland, waardoor we heel wat ferry’s namen, alsook een binnenlandse vlucht. Uiteraard kan je reis dus véél goedkoper. Daarentegen hebben wij wel ontzettend veel gezien van dit land. Ondanks de korte tijd dat we er maar waren, kunnen we besluiten dat we Griekenland écht gezien hebben. Dat is dan weer niet het geval wanneer je besluit op slechts één eiland te blijven. Benieuwd geworden naar het budget voor een rondreis door Griekenland? Hier komt ie dan! Alle prijzen zijn berekend op twee personen.

Transport in Griekenland

Hieronder valt alvast ons vliegticket van Brussel naar Athene. Via skyscanner kan je overigens de goedkoopste vluchten vinden! Wij betaalden 522,60 euro voor twee personen incl. bagage (20kg). Dit komt dus neer op 261,30 euro per persoon (heen en terug). Niet mega goedkoop, maar ook geen slechte deal voor het hoogseizoen! Wij bezochten het eiland Santorini en hiervoor namen wij een binnenlandse vlucht, welke ons 168 euro heeft gekost voor twee personen incl. bagage (20kg). Dit komt neer op 84 euro per persoon, voor een enkel ticket. Een ferry boeken tussen de eilanden is vaak goedkoper, maar helaas kwam het tijdstip ons die dag niet uit!

Wij huurden gedurende 13 dagen een auto op het vasteland (deze namen we overigens ook mee naar Corfu en Zakynthos). Deze auto heeft ons 188 euro gekost incl. verzekering. In Milos huurden we gedurende twee dagen een auto en hiervoor betaalden wij 60 euro. Voor benzine waren wij in totaal 175 euro kwijt. Ook tolwegen liepen behoorlijk op tot enkele tientallen euro’s. Wij namen ook nog enkele ferry’s en hiervoor betaalden wij in totaal 318 euro. Op Santorini en in Milos namen wij ook enkele keren de bus, waarvoor we in totaal 33,60 euro neertelden. Wij betaalden slechts één keer voor parking, namen één keer de metro in Athene en twee keer de taxi.

TOTAAL: In totaal spendeerden wij voor alles wat met transport te maken heeft 1631,85 euro voor twee personen. Wat neerkomt op 815,92 euro per persoon. Slik. Dat is niet goedkoop!

Accomodaties in Griekenland

Gedurende onze hele reis kozen wij voor middenklasse hotels met het nodige comfort. We hadden ook enkele samenwerkingen, wat uiteraard een mooie meevaller was. Wij betaalden zelf accomodaties voor 17 nachten en komen uit op een gemiddelde van 48,65 euro per nacht.
Wij boekten al onze accomodaties op booking.com .

TOTAAL: Wij spendeerden 827 euro voor 17 nachten.

Eten en drinken

Gedurende deze reis hebben wij nooit zelf gekookt, maar gingen wij telkens uit eten. Vaak zat het ontbijt inbegrepen in ons hotel, indien niet aten we ergens een goedkoop ontbijtje. Meestal gingen wij één keer per dag iets kleins eten zoals een salade of toast en aten we één keer per dag uitgebreider. Gedurende de hele dag door dronken wij vrijwel alleen maar water en af en toe kochten we iets te drinken in een supermarkt. Ook bij het eten probeerden we dit zo goedkoop mogelijk te houden, door o.a. niet vaak alcohol te drinken. Het eten in Griekenland is relatief goedkoop in tegenstelling tot België, maar de prijs voor (fris)drank ligt wel behoorlijk hoog! Vaak deelden we dan ook gewoon een fles water bij het eten, om de kosten te drukken!

TOTAAL: In totaal spendeerden wij 782,29 euro aan eten en drinken. Dit komt neer op gemiddeld 37,25 euro per dag en dus op 18,63 euro per persoon / per dag. Dit bedrag ligt lager dan verwacht.

Activiteiten tijdens onze reis door Griekenland

Wanneer wij reizen besparen we nooit op activiteiten en ervaringen! Wij willen telkens zoveel mogelijk zien, doen en beleven en dat deden we dus ook in Griekenland! Hier een overzichtje van alle activiteiten die wij deden in Griekenland en het budget!

  • Bezoek aan de ruïnes van Delphi (gratis -25 jaar + gratis flesje water)
  • Raften (25 euro /per persoon). Ik was ziek en ging dus niet mee.
  • Privé boottocht en zwemmen in de Blue Caves, Zakynthos (30 euro voor enkele uren)
  • Boottocht in Milos (160 euro voor een hele dag / 80 euro per persoon)
  • Alle andere activiteiten die wij ondernamen waren geheel gratis! 

TOTAAL: In totaal spendeerden wij 215 euro aan activiteiten tijdens onze reis door Griekenland.

Extra uitgaven

Wij gaven nog heel wat extraatjes uit. Denk maar aan gezichtsproducten en parfum die ik kocht in Griekenland. Korres is een Grieks cosmeticamerk en zij verkopen schitterende producten! Deze moest ik dan ook meenemen! Verder gaven we nog zo’n 17 euro uit bij de apotheek aan o.a tandpasta. Aangezien dit extra uitgaven zijn voor ons en jullie misschien héél andere zaken kopen, reken ik dit niet bij het eindbedrag.

TOTAAL: Hoeveel kost een rondreis in Griekenland?

In totaal komen wij uit op een bedrag van 3456,14 euro, voor twee personen. Waarvan praktisch de helft al uitgaat naar transport! Per persoon spendeerden wij dus zo’n 1728,07 euro voor een rondreis van drie weken in Griekenland. Eerlijk? Dat vind ik persoonlijk héél veel geld. Voor dit bedrag reis je makkelijk drie weken door Azië, incl. vliegticket! Drie weken reizen in Europa zal er dan ook niet snel meer inzitten voor ons. Voor dit bedrag gaan wij dan toch liever naar Azië of Zuid-Amerika. Was het de moeite waard? ABSOLUUT! Zoals al honderd keer vermeld op deze blog, vonden wij Griekenland echt een fantastische, leuke en prachtige bestemming! Ik kan het dan ook iedereen aanraden.

Meer budget-blogs

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com
6 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites