Bezienswaardigheden op Nusa Lembongan & Nusa Ceningan

NUSA- Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn zonder twijfel mijn favoriete plekken in heel Indonesië. Deze plek heeft werkelijk mijn hart gestolen. Er rijden amper auto’s rond op dit eiland, er heerst een relaxte sfeer en een heerlijke vibe. Het is een echt paradijs op aarde en naar mijn mening Bali’s leukere zusjes. De mooiste bezienswaardigheden en leukste activiteiten op Nusa Lembongan & Nusa Ceningan? Je leest het hier !

Waar liggen Nusa Lembongan & Nusa Ceningan?

Nusa Lembongan en Nusa Ceningan liggen op een half uurtje varen van Sanur (Bali), het zou dus zonde zijn moest je deze plekken overslaan. Het is er stukken rustiger dan op Bali en er heerst een compleet andere sfeer. Vele toeristen komen hier slechts voor één dag, dus in vergelijking met Bali is het hier nog relatief rustig. Geen overvloed aan winkeltjes en auto’s, hier heb je nog dat echte eilandgevoel.

 

Hoe je te verplaatsen op Nusa Lembongan & -Ceningan?

Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn verbonden met een brug, waardoor je makkelijk beide eilanden kan bereiken. Een scooter is een echte must om beide eilanden te ontdekken, wat overigens prima kan in één dag. De wegen liggen er goed bij en zijn makkelijk berijdbaar, bovendien is er weinig verkeer. Hier rondrijden is dus meteen stukken veiliger dan in Bali of Nusa Penida. Een scooter huur je voor ongeveer vier euro per dag. Wijzelf verbleven drie volle dagen op Nusa Lembongan, maar langer blijven is zeker geen straf!

Tip: Neem voldoende geld mee. Er zijn slechts enkele ATM’s te vinden op het eiland en vaak werken deze niet of zijn deze leeg!

Devil’s tear

Deze plek kan je onmogelijk overslaan tijdens je bezoekje in Nusa Lembongan. Tijdens vloed slaan de gigantische golven tegen de rotsen, waardoor het water wel tien meter de lucht ingespoten kan worden. Ga zo vroeg mogelijk om de massa te vermijden. Wijzelf kwamen iets later aan en toen wij wouden vertrekken stonden er plots wel honderd Chinezen! Allen in hun mooiste jurkjes, helemaal opgetut en klaar om de mooiste foto’s te schieten bij dit natuurfenomeen. Deze plek is ook zeer populair bij zonsondergang, maar ik raad aan iets verderop naar de zonsondergang te gaan kijken. Daar waren we namelijk helemaal alleen!

Genieten van de zonsondergang

Zoals hierboven vermeld vonden wij een prachtig plekje tussen Devil’s tear en Dream Beach. Ook hier werden de golven met enorme kracht tegen de rotsen geslaan, wat zeer indrukwekkend was. Wij waren helemaal alleen op dit plekje wat het des te specialer maakt. Er zijn nog tal van mooie plekjes om de zonsondergang te bekijken, dit mag je dan ook zeker niet missen in Nusa Lembongan of Ceningan.

Blue Lagoon

Een ongelofelijk plekje in Nusa Ceningan. Zoals de naam al doet vermoeden is het water hier prachtig helder en azuurblauw. Zwemmen is hier niet mogelijk, maar ook van bovenaf kan je zeker genieten van dit knap stukje natuur. Wander zeker ook wat verder om nog meer moois te zien bij deze lagune. 

Yellow bridge

Dit is de brug die Nusa Lembongan verbindt met Nusa Ceningan. In 2016 stortte deze brug in, waar heel wat mensen gewond raakten en enkelen ook om het leven kwamen. De bekende gele brug is intussen gelukkig wel verstevigd, maar er mogen nog steeds niet te veel mensen tegelijkertijd de brug betreden. De brug is het icoon van deze Nusa’s, een foto mocht dan ook niet ontbreken.

De mooiste stranden op Nusa Lembongan & Nusa Ceningan

Op de eilanden kan je enkele fantastisch mooiste stranden vinden. Deze zijn vele malen mooier dan op Bali, waar we persoonlijk minder fan waren van de stranden. De mooiste stranden som ik hieronder op.

Secret Beach

Dit is een zeer mooie baai met kraakhelder blauw water. Het strandje zit ietwat weggestopt en niet veel mensen bezoeken deze plek. Indien je graag een dag spendeert op het strand, is dit één van de mooiste plekjes. Het ziet er niet alleen paradijselijk uit, het is tevens een goede surfspot! Secret Beach hoort bij een hotel, je zal hier dus een drankje moeten consumeren of moeten betalen om gebruik te mogen maken van het strand. Er zit ook een infinitypool bij dit hotel, waar je ook meteen gebruik van mag maken! 

Dream Beach

Dit is ongetwijfeld één van de leukste strandjes, hoewel het hier wel wat drukker kan zijn. De golven zijn zo hoog en dit zorgt voor heel wat pret en lachbuien. Mathijs en ik voelden ons terug twee kleine kinderen, spelend in de golven. De golven hebben zo’n kracht, dat je onmogelijk recht kan blijven staan. Wij waren duidelijk niet de enigen die het zo fijn vonden, heel wat volwassenen speelden en deden gek tussen de golven.

Opgepast: Ga hier zeker niet te diep, de zee is hier zeer krachtig en je zou zomaar eens meegesleurd kunnen worden. Blijf dus netjes dichtbij het strand.

Duiken of snorkelen op Nusa Lembongan & Nusa Ceningan

De Nusa eilanden (Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida) zijn de ideale plek om te gaan duiken en/of snorkelen. Het koraal is hier nog prachtig, kleurrijk en onaangetast. Je vindt er divers leven onder water. Van macro organismen, bijzondere, kleurrijke scholen vissen tot grotere wezens. De kans dat je hier manta’s tegenkomt is zéér groot! Ook wij zagen drie prachtige manta’s, al was dit jammer genoeg maar voor enkele seconden. Deze dieren kunnen tot wel drie meter lang worden en bewegen zich sierlijk voort door het water, het lijkt wel alsof ze vliegen.

Wij zagen ook wel vijftig stingrays, deze zijn -in tegenstelling tot de grotere variant- wél gevaarlijk en dodelijk. Hou dus gepaste afstand en raak hen -en de grond- zeker niet aan. De kans dat je hier haaien ziet is ook groot, al hebben wij deze jammer genoeg weer gemist. Tot slot vind je hier in de zomermaanden ook nog de Mola Mola, beter bekend als de maanvis of klompvis. Niet moeders mooiste, maar wel een zeer bijzonder dier om tegen te komen. Dit dier weegt gemiddeld 1 ton en is bijna 2 meter groot. 

 

Waar te eten op Nusa Ceningan & Nusa Lembongan?

Bali Eco Deli was zonder twijfel mijn grote favoriet. De salades zijn heerlijk en worden geserveerd met een stuk bananenbrood met noten en chocolade, om je vingers bij af te likken! Mathijs nam de curry met kip -ja, ze serveren hier niet alleen vegetarisch!- en deze was zeer lekker van smaak. Ook de heerlijke rijst met tempe, groenten en ananas was ongelofelijk lekker. Probeer ook zeker de Chai Latte. Wat een aanrader! 

Waar te slapen op Nusa Ceningan // Nusa Lembongan?

Op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan vind je zeer veel luxe voor relatief weinig geld. Voor 30-40 euro verblijf je al in een prachtige accomodaties met zwembad. Le Pirate is één van de populairdere accomodaties. Dit zijn zeer schattige huisjes aan het strand en deze accommodatie heeft ook een prachtige infinitypool.  Indien je hier iets drinkt, mag je er overdag ook gewoon gebruik van maken! Battan Sabo Cottage is nog zo een fantastische keuze. Prachtige, luxueuze bungalows voor een kleine prijs. Ook voor de backpackers met een kleiner reisbudget is er voldoende keuze! Wijzelf verbleven bij Tropical Guesthouse en kregen hierbij een prima bungalow. De kamer zelf is ruim, comfortabel en fijn, enkel de badkamer is toch wel aan vernieuwing toe. Ook hier is een zwembad te vinden, al wordt dit vooral gebruikt door de duikers. Wij betaalden 11 euro per nacht, inclusief ontbijt. Probeer zeker de pannenkoeken met ananas! 

 

Meer Indonesië

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites