Isle of Skye – Het mooiste stukje Schotland

De titel mag dan wel geheel subjectief zijn, wij waren ontzettend verrast toen we Isle of Skye binnenreden. Met zijn ruige, ongerepte en pure natuur vonden we dit meteen een bijzonder eiland. Isle of Skye is dan ook zonder twijfel ons favoriete stukje Schotland!

Het eiland ‘Isle of Skye’ is met een brug verbonden aan het vasteland en daarom makkelijk bereikbaar. Met de auto, te voet, per fiets of toch liever met een ferry? Het is allemaal mogelijk. Isle of Skye is met zijn ruige kliffen en woeste heuvels de grote favoriet van menig natuurliefhebbers en fotografen. Absoluut niet te vergelijken met andere plekken in Schotland. Wisten jullie trouwens dat je hier zelfs het Noorderlicht kan spotten?

Isle of Skye is het grootste eiland van Schotland, maar alsnog klein genoeg om het op een tweetal dagen te verkennen. Wij reden rondom het hele eiland in twee dagen en dit was voor ons ideaal om alles te bekijken op een aangenaam tempo. Mijn advies is dan ook; Neem er de tijd voor om Isle of Skye te bezichtigen en wees niet te gehaast. Geniet van de schoonheid van dit eiland en de vele bezienswaardigheden die het te bieden heeft.

The Old Man of Storr

Een hike die je zeker niet mag missen is die naar The old man of Storr. Een uniek en bijzonder landschap, gevormd door een aardverschuiving. The Old Man is een hoge, spitse rots die je van verre kan zien. Het is één van de meest gefotografeerde landschappen ter wereld.  De hike is niet heel zwaar, maar wel vrij steil. Draag dan ook gepast schoeisel.  Wij hebben ontzettend genoten van deze hike en hadden het geluk droog te blijven tot we weer beneden waren. Plots viel de regen in een stortvloed uit de heme. Onze regenponcho kleefde tegen onze bezwete lichamen, maar wij waren meer dan tevreden met dit beetje verkoelen op deze warme zomerdag. Regen, zonneschijn, mist,; laat het je zeker niet tegenhouden om The Old Man Of Storr te beklimmen, het zal hoe dan ook de moeite waard zijn.


 

Quiraing

Tevens een aardverschuiving en groot favoriet van de meeste bezoekers. Doordat het al vrij laat was hebben we de klim naar de top van de Quiraing helaas niet meer gedaan, maar de vele foto’s die ik er reeds van tegenkwam op Instagram, zagen er alvast veel belovend uit. Wij aten ons avondmaal met uitzicht op de Quiraing en vanaf hier zag het er al zeer indrukwekkend uit. Achteraf heb ik uiteraard ontzettend veel spijt dat we deze berg toch niet meer hebben beklommen!

 

The Fairy Glen

Bij The Fairy Glen waan je je meteen in een sprookje of een Hobbit landschap. Dit unieke landschap lijkt wel de woonplaats van feeën en kabouters, heel bijzonder en feeëriek om te zien. Dit was voor ons de ideale ochtendwandeling in een zeer fijne omgeving. Wel even opletten, want het krioelde hier van de midges!

Kilt Rock en Mealt falls

Bij dit uitkijkpunt -dat overigens wel héél erg druk was toen wij er waren-, zie je een bijzondere waterval die van de top van de klif naar de rotsige kust beneden klettert. Aan de andere kant vind je de prachtige 90 meter hoge kilt rock. Fijn om even te stoppen, aangezien je er hoe dan ook langskomt.

Neist Point Lighthouse

Deze plek ligt ietwat van de route en de baan erheen is geen pretje. Al zeker niet met een camper! De wegen zijn vrij smal, waardoor je bij tegenliggers voortdurend aan de kant moet gaan. Hierdoor doe je toch wel vrij lang over de weg naar Neist Point, maar ik kan je garanderen dat het meer dan de moeite waard is. Van alle plekken op Isle of Skye was Neist Point zonder twijfel onze grote favoriet. Hoewel de bezienswaardigheid op zich de vuurtoren is, is het vooral de indrukwekkende klif die de aandacht trekt. Zie de golven met volle kracht tegen de klif slaan en hoor het gekrijs van de vele meeuwen en andere zeevogels. Het uitzicht hier is verbluffend mooi, ondanks de vele toeristen die er heen komen. Neem zeker de moeite om de volledige omgeving te ontdekken en blijf niet op het pad.

 

Er valt uiteraard nog veel meer te ontdekken op het prachtige Isle of Skye. Rij rustig rond en stap regelmatig eens uit de auto/camper om de mooie omgeving en landschappen te ontdekken op dit eiland. Van de vele kastelen tot indrukwekkende bergen, de vele meren of het mooie witte strand aan Coral Beach, waar je je zo op de Caraïben waant. Vergeet de kleurrijke huisjes aan het Portree Harbour niet. De prachtige oude brug van Sligachan en nog enkele mooie uitkijkpunten die je onderweg tegenkomt. Ik kan je garanderen, Isle Of Skye stelt niet teleur!

Meer Schotland reisinspiratie

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

1 Comment

  1. Pingback : De mooiste eilanden van Europa: deze moet je zien! - Follow My Footprints

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites