Reizen in tijden van Corona – De ultieme ‘blijf in uw kot’ gids

You shall not travel! Toegegeven, de vele maatregelen die ons opgelegd zijn in tijden van corona, gooiden ons leven wel wat overhoop. Reisplannen die niet door gaan, een paasvakantie die er meteen heel wat anders dreigt uit te zien en een vrij onzekere nabije toekomst. Zoveel is zeker, de paasvakantie spenderen we in ons kot, maar hoe zit het met de zomervakantie? Normaliter vertrokken wij op 1 april naar Thailand -geen grap- , die reis zullen wij alvast verplaatsen naar december. Niet leuk, maar hetzij zo. In juli vertrekken wij naar Mexico… en nu maar hopen dat deze reis wél gewoon en zonder problemen kan doorgaan! In tussentijd maken wij er gewoon het beste van en genieten we van de mogelijkheden die wij voorhanden hebben. Reizen in tijden van Corona, oftewel; De ultieme blijf in uw kot gids!

Het coronavirus legde het hele land, correctie.. zelfs de hele wereld plat. Ons dagelijkse leven ziet er meteen heel wat anders uit. Psychologen maken zich zelfs zorgen over de mentale gevolgen die het virus met zich kan meebrengen. Maar hoeft je hele leven er plots zo somber uit te zien door dit hele coronagedoe? Dat denk ik niet. Misschien ben ik net iets té optimistisch, maar corona brengt -voor diegene die thuis zitten- ook iets moois met zich mee. Tijd! Tijd voor jezelf. Tijd om eindelijk even te ontspannen, na te denken, te rusten en dingen (in huis) te doen die anders niet mogelijk zijn. Even weg van die dagelijkse verplichtingen. Het is maar hoe je het bekijkt!

“You shall not travel!”

Oke. Onze reis gaat niet door en dat is heel erg ROT! Maar voel ik mij hier slecht, depri of verdrietig door? Allesbehalve! Onze reis wordt niet helemaal geannuleerd, maar zal gewoon op een ander tijdstip dit jaar doorgaan. Hebben we weer iets om naar uit te kijken en geduld is een mooie deugd! In tussentijd maken vriendlief en ik -die nu 24/24 bij elkaar zitten- nog even flauwe moppen, genieten we van elkaars aandacht en lachen we nog even vaak als voordien. Maar hoe houden wij ons nu bezig tijdens deze periode? Zo dus!

 • Als leerkracht werk ik van thuis uit en ik heb dagelijks dus nog heel wat uren te vullen met werken. Zo had ik eindelijk de tijd om de volgende werkbundel te maken en voor mezelf een ingevulde versie , ofte een verbetersleutel, te voorzien. Kruipt wel wat tijd in. Tijd die ik eindelijk voorhanden heb! Verbeteren, mailen, etc; Het hoort er allemaal bij !
 • Naast leerkracht ben ik zelf ook nog student. Heerlijk om de komende tijd eindelijk al mijn opdrachten eens af te werken. Leuk? Absoluut niet! Maar hoe sneller ik ermee begin, hoe sneller ik er ook vanaf ben.
 • De grote lenteschoonmaak. Rust in mijn hoofd creëren, betekend voor mij ook een opgeruimd huis zonder rommel. Ik heb eindelijk de tijd genomen om wat meer orde te scheppen in het huishouden. Een proper huis, hier kan ik oprecht van genieten!
 • Gezelschapsspelletjes voor twee, gewoon, omdat het kan én omdat het leuk is!
 • We creëerden ons eigen tropisch paradijs. Bikini aan, planten rondom mij, een kwartiertje foto’s nemen en ik voel mij meteen een gelukkiger mens. Op deze manier voel ik mij toch nog een beetje op reis!

“Tijd is een luxe”

 • Mathijs is sinds gisteren technisch werkloos en geniet van wat me-time met zijn playstation. Ook kan hij wat extra taakjes doen in het huishouden! In tussentijd kijk ik af en toe een aflevering op Netflix. Tips voor reisgerelateerde film en series op Netflix vind je hier! 
 • Wegdromen bij onze volgende reizen en toekomstige reisplannen. Schuldig. Ik doe het iedere dag en geniet er enorm van!
 • Pamper time! Al wat vaker een maskertje aanbrengen, wat meer tijd nemen voor mijn gezichtsverzorging, mijn benen tijdig epileren. Geen excuses meer om je niet te verzorgen, maar anderzijds… Wel gewoon heerlijk de dag doorbrengen in een comfy outfit en zonder make-up!
 • Ik hoop wat meer tijd te investeren in mijn blog. Veel artikels kan ik op dit moment niet schrijven. Mijn oude artikels verbeteren, dat wel! Momenteel heb ik daar even ‘de tijd’ niet voor -grappig hoe je het zelfs in quarantaine nog zo druk kan hebben- , maar binnenkort neem ik er zeker de tijd voor!
 • Knuffelen in de zetel en samen tv kijken. Doen we sowieso altijd, maar nu nog meer!

 

“Positive mind. Positive vibes. Positive life.”

 • Ruim een maand geleden kocht ik de befaamde Sony A7iii, tijd om hier eindelijk wat mee aan de slag te gaan en deze camera uit te testen!
 • De eerste zonnestralen komen weer tevoorschijn. De lente ontwaakt uit zijn winterslaap. Heerlijk om wat frisse lucht op te snuiven in de buitenlucht. Maar denk er aan; niet samentroepen!
 • Ik heb mij voorgenomen elke dag te bewegen. Of het nu gaat om een eindje te gaan hardlopen, een work-out in mijn woonkamer of een wandeling. Ik doe het sowieso dagelijks. Geen excuses om niet te bewegen!

Nog tips om te doen in uw kot!

 • Leer een nieuwe skill! Of het nu gaat om het leren van een nieuwe taal, breien of haken, een computervaardigheid, fotografie of een compleet andere hobby. Misschien is dit wel jouw moment! Ik wil al sinds lange tijd Spaans leren, misschien zet ik tijdens deze periode wel de eerste stapjes richting het leren van een nieuwe taal!
 • Kuis uw kast eens uit! Zoveel kledij die men vaak niet meer draagt, fijn om ook hier eens orde in te scheppen!
 • Meer tijd om uitgebreid te koken of aan het bakken te gaan!
 • Voor diegene met een tuin; de ideale moment voor een grondig onderhoud!
 • De volgende reizen uitstippelen. Tijd genoeg om zelf een route te plannen! Doe alvast wat inspiratie op met één van deze leuke reisboeken!
 • Eindelijk de tijd om dat boek eens uit te lezen.
 • Een gezellige avond met vrienden of familie… via Skype !
 • Haal die creatieve Bea in jezelf naar boven. Tekenen, schilderen, dingen ontwerpen of maken. Zoveel mogelijkheden.
 • En nog zoveel meer!

Kortom. Ook in deze tijden is er nog steeds voldoende te doen. Je hoeft je zeker niet te vervelen in tijden van Corona. Sterker nog, ik heb mij gedurende deze week nog geen moment zitten vervelen en heb altijd wel wat te doen. Veel plezier, geniet er van en denk er aan… blijf in uw kot (of maak een wandeling in de buurt)!

2 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites