Reizen in tijden van corona – Wat te doen in België?

De kans is vrij groot dat er dit jaar een hoop mensen zijn die niet al te ver weg op vakantie gaan. Reizen die gecanceld worden, mensen die niet durven vertrekken en mensen die het reizen toch maar een jaartje overslaan. Stiekem hoop ik dat onze komende reizen in 2020 gewoon nog kunnen doorgaan, maar indien niet zullen ook wij hier het beste van proberen maken. Met een positieve mindset wordt het misschien zelfs één van je leukste zomers! Reizen in tijden van corona, wat te doen in België? Hier alvast enkele tips voor jouw reis in eigen land.

Citytrip in eigen land

Genoeg leuke steden in België om een dagje of weekend te vertoeven. Mijn persoonlijke favoriet? Zonder twijfel Gent! Al heeft Brussel, Brugge en Mechelen ook heel wat te bieden. Om eerlijk te zijn zou ik wat vaker op verkenning moeten gaan in eigen land. Er zijn zoveel steden en plekken in België die ikzelf nog nooit heb bezocht.

Je zou een bezoekje kunnen brengen aan Leuven. Leuven is de thuisbasis van de oudste katholieke universiteit ter wereld en telt ongeveer 100.000 inwoners. Bijna 35.000 van hen zijn studenten die de stad levendig houden als er lessen worden gegeven. Twee schijnbaar eindeloze straten zijn beladen met interessante winkels en galerijen, terwijl in het meer historische gedeelte van de stad plekken als het Belfort aan de Sint-Pieterskerk en het Groot Begijnhof te vinden zijn. Op de Grote Markt in Leuven, waar je het stadshuis en de gezellige eetgelegenheden en café’s kunt vinden, is een hoop te zien en te doen.

Brussel daarentegen staat bekend om zijn diversiteit aan plekken en bezienswaardigheden. Het is natuurlijk de hoofdstad van België en is waarschijnlijk de plaats waar veel bezoekers hun vakantie in België beginnen. Als hoofdkwartier van vele Europese instellingen kan Brussel ook worden beschouwd als een hoofdstad van de Europese Unie. De Grote Markt is het centrum van de stad en werd in de 13e eeuw opgericht. Rond dit centrale plein zijn terrasjes en cafés in overvloed aanwezig, net als andere bezienswaardigheden zoals het prachtige gotische stadhuis en de prachtige kathedraal. Shoppen kan prima in de winkels aan de Galeries St. Hubert, dé winkelstraat van deze bijzondere Belgische stad. Wij wonen amper twintig minuutjes van Brussel en ik kan deze stad alvast van harte aanbevelen!

De natuur opzoeken in de Ardennen

Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken in België. Neem eens een kijkje in de Ardennen. De dichte bossen, grotten en kliffen maken het echt een bijzondere locatie om te ontdekken tijdens jouw vakantie in België. Haal de avonturier in jezelf naar boven en ga kamperen en kajakken op de Lesse. Doe aan speleologie, waag je aan een hoogteparcours of ga ziplinen.

Dit gebied is de plek waar je wilde zwijnen, herten en in zeldzame gevallen zelfs lynxen kunt zien in het wild. Je vindt hier veel kastelen en een paar andere opmerkelijke bezienswaardigheden. De indrukwekkende grotten van Han-sur-Lesse, het kasteel van Bouillon, de prachtige natuur in de Hoge Venen en het moderne Labyrint van Barvaux behoren tot de beste plekjes om te ontdekken tijdens het reizen in België. Maar ook tal van charmante steden en dorpjes, zijn overal te vinden in de Ardennen. De stad Namen is een prima uitvalsbasis om de Ardennen te verkennen en heeft zelf ook een aantal mooie bezienswaardigheden.

Pootjebaden en zandkastelen bouwen aan zee

Eindigen doen we met mijn favoriete plek in België. Onze eigen Belgische kust! De plek waar vriendlief geboren en getogen is en waar we dus ook geregeld te vinden zijn, voor een zandtenen-en-kriebelbenen momentje.  Ook hier zouden we gerust wat meer de tijd mogen nemen om andere badsteden op te zoeken. Wij spenderen onze tijd voornamelijk in het rustige Lombardsijde, met zijn ongerepte duinen, fijne wandelpaden en mooie natuurdomein. Een gezellige plek aan zee waar nog geen horde toeristen neerzakt en waar men nog écht kan genieten van de rust.

Op slechts een kwartiertje fietsen zitten we in het mooie Nieuwpoort, wat ook absoluut een fijne badplaats is. Dit jaar werden wij uitgenodigd in De Haan en ook deze badplaats heeft mij oprecht verrast. Dit is naar mijn mening de meest charmante en mooie badplaats. De Belgische kust heeft heel wat fijne plekken en genot te bieden voor jong en oud. In tijden van corona geniet ik er zelfs nog meer van dan voordien.

Wisten jullie dat wandelen in de duinen niet alleen mogelijk is aan zee? Wat dacht je van wandelen bij de Oudsberg in de duinengordel. Dit is de hoogste stuifduin van Vlaanderen en ligt midden in de Belgische duinengordel in Limburg! 

Uit een recent onderzoek van het NOS is gebleken dat 40% van de Nederlanders en Belgenaren massaal een vakantie in eigen land boeken. Hierdoor kunnen vakantiehuizen, campings, natuurhuisjes en glampings snel volraken. Ben je op zoek naar leuke vakantie aanbiedingen? Bekijk hier enkele aanbiedingen in Nederland en België.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites