Budget: hoeveel kost een rondreis door Colombia?

Onze wereldreis ging van start in Colombia. We reisden 25 dagen door dit prachtige en diverse land. Veel te kort om alles te kunnen zien, maar voldoende om een eerste indruk te krijgen van het land. Benieuwd hoeveel het kost om te reizen door Colombia? In dit blogartikel deel ik al onze uitgaven en ons totale reisbudget. Om alles even makkelijker te maken rekende ik alvast alles om naar Euro en kosten zijn gebaseerd op twee personen!

Zie hier onze volledige reisroute door Colombia

Munteenheid

De munteenheid van Colombia is de Colombiaanse Peso (COP). Op het moment dat wij er waren stond 1 euro gelijk aan  ongeveer 4.415 COP. Om makkelijk om te rekenen tijdens het reizen, maken wij steeds gebruik van de app ‘Currency’.

 

Goedkoop vliegen naar Colombia

Een vliegticket naar Colombia kost gemiddeld 600 tot 800 euro retour. Wij merken dat de prijzen sinds 2022 behoorlijk omhoog zijn gegaan. In hoogseizoen mag je al blij zijn een retour te kunnen scoren voor 1000 euro. Zelf betaalden wij 482,50 euro per persoon, voor een enkeltje van Brussel naar Bogota in hoogseizoen (juli). Dit was inclusief bagage en hierbij maakten wij één overstap in Madrid.

Goedkope vliegtickets boek je via Tix.nl . Deze website vergelijkt diverse vliegtuigmaatschappijen en vluchten, zodat jij de beste keuze kan maken. 

Transport in Colombia

Wij reisden voornamelijk over land en maakten hierbij gebruik van (nacht)bussen. In Medellin namen wij regelmatig de metro, aangezien dit de makkelijkste en snelste manier is om je te verplaatsen. Verder namen wij ook nog enkele keren een taxi of tuktuk. Tijdens onze reis namen wij één x een binnenlandse vlucht, namelijk van Medellin naar Santa Marta. In totaal spendeerden wij 321,72 euro aan transport in Colombia. Ofwel 160,86 euro per persoon. Dit is inclusief onze binnenlandse vlucht.

Accommodaties in Colombia

We hadden enkele mooie samenwerkingen met hotels/hostels in Colombia. Hierdoor konden wij best wel wat besparen op accommodaties. In totaal boekten wij 11 nachten en kwamen hierbij uit op een gemiddelde van 26,51 euro per nacht. Hierbij sliepen wij telkens in een privé kamer.

Eten en drinken

Ontbijt zat bijna altijd inbegrepen bij onze accommodatie. Voor lunch en avondeten gingen wij telkens uit eten. In totaal spendeerden wij 543,95 euro aan eten en drinken. Dit komt dus neer op 271,96 euro per persoon, ofwel 10,88 euro p.p. per dag. Hierbij aten wij soms lokaal, maar zochten wij ook vaak de betere lunchplekjes op! Alcohol drinken we zelden tijdens het reizen.

Activiteiten tijdens onze reis door Colombia

Ik moet toegeven dat wij tijdens onze reis niet héél veel (dure) activiteiten hebben gedaan. In totaal spendeerden wij dan ook maar 103,30 euro aan activiteiten, ofwel 51,65 euro per persoon. Dit komt amper neer op 2,07 euro per dag/p.p. Hieronder alle activiteiten, prijs per persoon.

  • Fietstour Bogota: 10,25 euro
  • Valle de Cocora: 3,52 euro
  • Nature reserve in Jardin: 2,25 euro
  • Comuna 13 free walking tour: 7,10 euro
  • El Penol: 4,30 euro
  • Tayrona National Park: 16 euro
  • Entree waterval: 2,25 euro
  • Fort Cartagena: 6 euro

Extra uitgaven

In totaal spendeerden wij 72,87 euro aan extra kosten. Hieronder vallen de simkaartjes voor onze GSM, geld voor openbare toiletten, medicatie, extra fooi, de was laten doen, fee om geld af te halen en een klein souvenir.

TOTAAL: hoeveel kost een reis naar Colombia?

In totaal spendeerden wij op basis van twee personen 1333 euro voor een reis van 25 dagen door Colombia. Per persoon komt dit dus neer op amper 666,50 euro, ofwel 26,66 euro per dag. Dit is inclusief alle bovenstaande kosten, waaronder ook binnenlandse vlucht, maar exclusief vlucht van Brussel naar Bogota!

Ons dagbudget voor het reizen door Zuid-Amerika bedraagt 50 euro/per dag p.p. en we zaten hier dus ruim onder. Dit hebben we uiteraard te danken aan de mooie samenwerkingen. Anders had dit bedrag gelijk een stuk hoger gelegen. Colombia is wel één van de goedkoopste landen binnen Zuid-Amerika. Wij gingen vaak voor betere restaurants en namen al eens sneller een taxi. In principe zit je met een dagbudget van 30-40 euro wel goed!

Lees hier al onze Colombia artikels

 

Meer Budget Blogs

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

  

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites