Activiteiten en bezienswaardigheden in Kandy

Ondanks dat Kandy een vrij drukke stad is, vonden wij het er wel fijn vertoeven. Het is een aangename en sfeervolle plek, waar je gerust een dag of twee – drie kan spenderen. Kandy lijkt ook al veel verder ontwikkeld te zijn, dan de meeste plekken in Sri Lanka. Er zijn ontzettend mooie winkels te vinden, de vrouwen lopen er al een stuk modieuzer bij en er zijn heel wat fijne plekken te vinden om lekker uit eten te gaan. Over het algemeen vonden wij het eten in Kandy wel wat duurder, maar dit kwam vooral omdat we hier voor wat betere restaurants kozen. Hier de leukste en mooiste activiteiten en bezienswaardigheden in Kandy !

Rondslenteren in de stad

Kandy is groot. Ontzettend groot! Er hangt een fijn sfeertje en het is dus de moeite om enkele uren rond te slenteren. Wij zijn ook heel wat winkels binnen gegaan en hier waren leuke spullen te vinden. Ook de winkelcentra zijn zeker de moeite waard, zo vind je er merkkledij aan veel lagere prijzen dan bij ons. Ook qua eten is er voor ieder wat wils: Indische restaurants, lokaal eten, maar ook Westers eten zoals pasta, burgers, KFC, burgerking etc; Wij dronken hier de lekkerste lassi van onze hele reis en betaalden daar amper 70 cent voor!

Peradeniya Botanical Gardens

Een groene oase en een moment van rust in de chaotische stad. Het is met twee miljoen bezoekers per jaar, zowat de drukst bezochte bezienswaardigheid in de stad. Dit groene hart bevat planten en bomen van over heel de wereld, bij de meeste staat er dan ook wat informatie bij. De botanische tuinen zijn verdeeld in verschillende secties, die elk een andere sfeer weergeven. Onze favoriet was absoluut de palmbomen laan. In het weekend zie je er ontzettend veel locals; gezinnen die het lekker gezellig maken op een dekentje, spelende kinderen op het grote grasplein, groepen jongeren die er rondhangen en koppeltjes die het romantisch maken op een bankje.

De botanische tuinen zijn ongeveer 64 hectare groot, wat immens is. Overal zie je aapjes slingeren van boom tot boom, ze komen zelfs naast je zitten op de bankjes en gaan maar al te graag op de foto. Dit maakt dat het echt een ontzettend gezellige en fijne plek is voor jong en oud. Wij hebben er toch een halve dag gespendeerd, zonder ons te vervelen. Entree voor deze tuinen bedraagt 7,50 euro per persoon. Best prijzig voor Sri Lankaanse normen, maar zeker de moeite waard.

Tempel van de tand

De Tempel van de tand is het belangrijkste heiligdom in Sri Lanka. In de tempel wordt de heilige tand van de Buddha bewaard, die werd weggenomen van zijn overblijfselen na zijn crematie in India en Sri Lanka ingesmokkeld, waar hij uiteindelijk hier terecht kwam. Er werd speciaal binnen het koninklijk paleizencomplex een tempel gebouwd om de tand te kunnen bewaren. De tand wordt bewaard in zeven gouden kistjes en je kan deze enkel zien tijdens de ceremonie.

In 1998 werd de tempel zwaar beschadigd toen de tamiltijgers een bom lieten ontploffen aan de tempel. Deze werd gelukkig snel gerestaureerd, maar dit heeft er wel voor gezorgd dat er een zware beveiliging is, alvorens je de tempel kan betreden. Het diepe geloof is duidelijk zien- en voelbaar binnen het complex. Overal om ons heen zien we mensen bidden en offers dragen. Wij zelf gaan de tempel zelf niet binnen, maar kijken wel naar de omliggende tempels. Wie de tempel wil binnen gaan moet daar 10 euro voor neerleggen.

Bahiravokanda Vihara Buddha Statue

Deze immens grote Buddha van maar liefst 27 meter groot, is gelegen op de top van een berg. Het fijne is dat je de trappen aan de rug van de Buddha kan beklimmen, om dus nog hogerop te geraken. Hierbij krijg je een fantastisch panoramisch uitzicht over de hele stad. Het is geen plek om lang rond te hangen, maar toch fijn om even te zien.

Een wandeling rond het meer

Net naast de tempel van de tand, ligt het Kandy Lake. Hier kan je een gezellige wandeling maken en kennis maken met de bevolking uit de stad. Wij hebben toch een tiental minuten op een bankje gezeten en hierbij de hele boel zitten observeren.

Waar te verblijven in Kandy?

Wij verbleven voor twee nachten in Sheraton Cottage. Een ontzettend aangename plek, met een zeer fijn en vriendelijk gezin. De kittens die er rondliepen en af en toe een bezoekje brachten in onze kamer, maakte het nog leuker! Er heerst een ontzettend huiselijke sfeer en ondanks die ene kakkerlak die wij aantroffen in onze kamer, is het echt een zeer nette plek. Wij hebben heel erg genoten van ons verblijf hier We lieten onze was hier ook doen, welke spotgoedkoop was! Wij betaalden net geen 9 euro per nacht, voor een tweepersoonskamer.

Toch niet overtuigd? Hier vind je nog veel meer leuke accomodaties in Kandy! 

Meer inspiratie voor je trip door Sri Lanka

 

Wegdromen bij deze mooie boekenLeave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites