Het verborgen paradijs in Unawatuna

Soms heb je van die plekjes waar je je meteen thuis voelt. Dat gevoel had ik bij Unawatuna, mijn favoriete badplaats in Zuidwest Sri Lanka. We verbleven er maar liefst vier nachten en hoewel we niet veel konden doen door de regen en verschrikkelijke storm, heb ik toch oprecht genoten van mijn tijd daar. Op de laatste dag ontdekten we een ontzettend fijne plek, waar ik jullie graag wat meer over vertel. Het verborgen paradijs in Unawatuna, zo bereik je het!

Ik heb het over Jungle Beach. Een strandje op drie kilometer van het centrum, een plek dat nog niet door vele toeristen niet bezocht wordt en dat maakt het juist zo bijzonder. Je kan het strand prima bereiken via een grote weg, te voet of per Tuk Tuk. Wij kozen er echter voor de weg af te leggen door ‘de jungle’. Dit is een wandeling van ca. een uur door de mooie groene natuur.

We waren nog maar goed en wel gearriveerd of we zagen al enkele aapjes slingeren in een boom. Met onze voeten door het stromend riviertje, klimmend over rotsen en stenen. De weg is absoluut de moeite waard. Onderweg zie je vrijwel geen toeristen (wij zagen er een stuk of drie) en de bevolking die je tegenkomt, lacht je zwaaiend toe. Honger of dorst? Er zijn voldoende standen en restaurantjes te vinden langs de kant.

Daags voordien stormde het hevig, waardoor het pad er vrij glibberig, nat en vuil bijlag. Onderweg was er ook een boom omgevallen, waardoor we heel wat klauterwerk moesten verrichten om de andere kant te kunnen bereiken. Wees niet bang om verloren te lopen, de weg staat duidelijk aangegeven met tal van bordjes. Je kan uiteraard ook altijd gebruik maken van maps.me, een handige app op je smartphone waardoor je nooit nog de weg kwijtraakt.

Na een tijdje hoor je het geluid van de golven. Bestemming bijna bereikt! Rechts staat jungle Beach aangeduid, maar wij besluiten eerst de linker kant nog even te verkennen. We komen uit op een rotsachtige vlakte, waar de golven meters hoog tegen de rotsen slaan. Machtig om te zien. We besluiten ons iets dichter bij de rand te begeven en de golven torenen meters boven ons uit. Onze huid wordt bedolven onder de zoute druppels, wat is dit fantastisch!

We komen uit aan het eerste strandje van Jungle Beach. Op zich niet echt bijzonder, maar het is fijn dat we er vrijwel alleen zijn. Het strand van Jungle Beach heeft zelf niet veel te bieden, je kan er geen hele dag luieren en zonnen. Het is vooral de tocht naar het strand, die Jungle Beach de moeite waard maken. In de zee zwemmen is niet echt een optie, de golven zijn vrij hevig en de steentjes en keien in het water botsen voortdurend tegen je benen. Goed om je te bezeren dus. Na tien minuutjes zijn we hier dan ook weg en vervolgen we de weg naar het tweede stukje van jungle Beach. Je komt uit aan de grote baan en kan dan een afdaling maken naar strand nummer twee, welke veel leuker is!

Op het strand staat een strandhutje/bar waar tal van aapjes op zitten. Ze slingeren in de bomen, zoeken voedsel in de vuilbak en zitten ons nieuwsgierig aan te kijken vanop het dak. Deze aapjes zijn zo grappig om te zien, ik kan hier uren naar kijken. De stoten die ze uithalen en de moves die ze maken, grappig! We maken een korte wandeling op het strand, welke omgeven wordt door een mooie groene natuur. Toch is ook dit geen plek om uren te vertoeven, de dode aangespoelde vissen op het strand zijn namelijk talrijk aanwezig. Jammer! Ik klink misschien niet super enthousiast over Jungle Beach, maar geloof mij, dat ben ik wel! De prachtige natuur en de vrolijke aapjes maken het meer dan de moeite waard. Bovendien ligt er nog een tempel op wandelafstand van het strand, welke ook zeker een bezoekje waard is.

Hier nog meer niet te missen stranden in Sri Lanka!

Waar verblijven in Unawatuna?


Wij boekten één nacht in dit hotel, maar dit werden er al gauw vier. Het personeel is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. De kamer zelf is niet mega luxueus, maar wel zeer comfortabel. Precies waar wij naar op zoek zijn. Op het bed ligt een dikke matras waar wij heerlijk op hebben geslapen. De badkamer is ook voorzien van warm water. Het hotel is gelegen aan de grote baan, maar wij hadden geen last van geluidsoverlast. Deze plek ligt ook op wandelafstand van de vele restaurants, winkeltjes en het strand. We betaalden bovendien maar 9 euro per nacht, wat zeker een pluspunt is. Dit is één van mijn favoriete plekken waar we verbleven in Sri Lanka.

 

Zet je reis door Sri Lanka verder

 

Meer inspiratie opdoen met een heerlijk kopje Ceylon thee
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites