Pidurangala Rock: Het leukere broertje van Sigiriya

Sigiriya is absoluut één van de hoogtepunten in Sri Lanka. Deze plek staat vooral bekend om zijn Lion Rock, maar wisten jullie dat de Lion Rock een broertje heeft amper één kilometer verderop? De klim is niet alleen véél leuker, het is er bovendien nog eens véél goedkoper! De Pidurangala rock is wat ons betreft meer dan de moeite waard!

Wanneer de Pidurangala rock beklimmen?

De Pidurangala rock is de hele dag door te beklimmen. Ik raad echter aan om de klim te starten rond vijf uur in de ochtend. De klim zelf duurt ongeveer een half uurtje en op deze manier kan je een prachtige zonsopkomst bewonderen. Rond 17h kan uiteraard ook, voor de zonsondergang. Wij verbleven zelf niet heel ver van de Pidurangala Rock en de Lion rock en besloten daarom een fiets te huren. Een fiets kost ca. 2 euro per persoon, wat dus een vrij goedkope manier is om alles te bezichtigen.

Eerlijk gezegd waren we beiden toch wat bang voor de tocht naar de Pidurangala rock, aangezien deze vlak door een ‘bos’ gaat. De kans om hier wilde olifanten tegen te komen is toch behoorlijk groot. Leuke beesten hoor, die olifanten, maar het blijven uiteraard wilde dieren en ik denk dat je deze liever niet tegen komt in het holst van de nacht. Wij hebben gelukkig geen kennis gemaakt met een groep olifanten en zijn veilig en wel aangekomen aan de rots.

Let dus zeer goed op tijdens je nachtelijke ritje en zet zeker een zaklamp op je hoofd, ook tijdens de tocht naar boven heb je licht nodig. Wij kwamen een meisje tegen die zelf geen verlichting bij had, dus uiteindelijk heeft zij gedurende heel de tocht tussen ons in gelopen. Liever geen nachtelijk ritje per fiets of ligt je accommodatie net te ver weg? Dan is een tuk tuk het perfecte alternatief voor jou.

Zin om te verblijven in een waar paradijs, met uitzicht op de Lion Rock? Dan is Nelu Vila Sigiriya zeker wat voor jou! 

Waarom kiezen voor de Pidurangala rock?

De Pidurangala rock is een ontzettend leuke klim. De Lion Rock bestaat uit vele traptreden en op het einde wat rotsblokken waar je moet over klimmen. De Pidurangala daarentegen is écht een klim. Klimmen, klauteren en je optrekken aan rotsblokken, dat is wat je kan verwachten tijdens deze tocht. Het is zonder twijfel de allerleukste klim die wij hebben gedaan tijdens onze trip in Sri Lanka. In tegenstelling tot de Lion Rock (deze kost ongeveer 30$) is dit ook een zeer goedkoop alternatief, aangezien je amper 2,50 euro betaald!

Tot slot heb je hetzelfde uitzicht, zo niet misschien zelfs nog een mooier uitzicht! Je hebt zicht op de Lion Rock wat ook enkele mooie foto’s oplevert. Maak ook zeker even een wandeling naar de andere kant van de rots, het uitzicht is er werkelijk adembenemend. De Lion Rock is een zeer toeristische trekpleister en deze moet je vaak delen met een horde toeristen. Toen wij aankwamen op de top van de Pidurangala rock, zaten wij daar met slechts een handjevol andere mensen. Dit maakte het moment extra bijzonder. Een zeer authentieke ervaring.

Wat mis je in vergelijking met de Lion Rock?

De Lion Rock dankt zijn naam aan de twee leeuwenpoten aan de voorkant van de rots. Op de rots zijn ook prachtige muurschilderingen te zien, die je jammer genoeg niet te zien krijgt bij Pidurangala. Tot slot kent de Lion Rock ook een zeer interessante geschiedenis. Wanneer je daar dus interesse in hebt, is de lion rock misschien een betere keuze voor jou. Ook met kleine kindjes is de tocht naar de Lion Rock misschien net iets handiger, dan de klim op de Pidurangala. Desondanks vonden wij de Lion Rock de 30$ niet waard. Ben je net als ons vrij budgetproof aan het reizen? Dan is de Pidurangala rock zonder twijfel een veel betere keuze voor jou.

De fijnste accomodaties vind je via BOOKING!
Goedkope vliegtickets? Daarvoor moet je bij Skyscanner zijn! 

Zet je reis door Sri Lanka verder

Meer inspiratie opdoenLeave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites