5 redenen waarom je absoluut moet reizen door Sri Lanka

Sri Lanka is het eerste land dat wij bezochten tijdens onze wereldreis. Het is hét land bij uitstek als onervaren reiziger. Hier 5 redenen waarom je absoluut moet reizen door Sri Lanka!

1.   Sri Lanka is makkelijk te bereizen

Sri Lanka is niet heel erg groot, het is ongeveer zo groot als Nederland, België en Luxemburg samen. Daarom kan je prima het volledige land ontdekken op drie à vier weken. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld. Je hebt ontzettend veel bussen die je doorheen het hele land brengen en ook een treinrit moet je minstens één keer hebben meegemaakt. Dit is volgens ons één van de makkelijkste landen om te bereizen in Azië. Dat is de reden dat wij deze bestemming kozen als startpunt. Het was een fijne manier om alles ‘te leren’, zonder al te veel problemen.

2.   Diversiteit

Dit land heeft het allemaal: stranden, groene natuur, bergen en cultuur. Oke, ik ga eerlijk zijn. De mooiste stranden vind je zeker niet in Sri Lanka, maar voor iemand die van afwisseling houdt is dit het ideale land. Enkele dagen lekker luieren aan het strand en op enkele uren rijden zit je in een compleet andere omgeving. Wie dus véél wil zien in weinig tijd, zit hier aan het juiste adres.

3.   Het is één grote dierentuin

Sri Lanka bezit enkele mooie natuurparken, waar je tal van wilde dieren kan spotten. Erg leuk om te doen, maar buiten de parken zijn er ook genoeg dieren te vinden. In de zee vindt je honderden dolfijnen, walvissen, potvissen, af en toe een orka, reuzeschildpadden en nog veel meer leuke en kleurrijke visjes. Op het land zie je letterlijk overal vrolijke en gekke aapjes, geiten, ezels, koeien, buffels, herten, eekhoorns, vleermuizen en als je geluk hebt ook olifanten langs de weg en krokodillen aan een meer. Jammer genoeg zijn er ook ontzettend veel straathonden en katten, wat best zielig is.

4.   Sri Lanka is spotgoedkoop!

Sri Lanka is écht een ontzettend goedkoop land om te backpacken. Lees hier hoeveel geld wij spendeerden voor een maand backpacken in Sri Lanka. Ons dagbudget lag uiteindelijk toch lager dan we in gedachten hadden. Lekker eten kan makkelijk voor een eurootje en een goede slaapplek vindt je al tussen de vijf en tien euro. Ook het vervoer is lachwekkend goedkoop. Wat dacht je van acht uur op een bus zitten voor amper twee euro? Juist ja, je hebt geen groot budget nodig om hier goed te kunnen leven!

5.   De lekkerste thee

Sri Lanka bezit ontzettend veel theeplantages en de lekkerste thee vind je ongetwijfeld in dit land. Vers geplukt en een heerlijke smaak. Elke dag genoot ik van mij kopje of kannetje thee en ik werd er zelfs lichtjes verslaafd aan thee met melk. Vloeibaar goud in een kopje. Je vindt hier ook zeer veel winkeltjes met thee voor een goedkope prijs. Moesten we niet verder reizen, dan had ik mijn rugzak vast volgeladen met deze thee!

Goedkoop vliegen? Vind de goedkoopste vliegtickets op SkyScanner!
Goedkope of juist exclusieve accomodaties zijn te vinden op BOOKING! 

Zet je reis door Sri Lanka verder

Meer inspiratie opdoenLeave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites