Sri Lanka is het eerste land dat wij bezochten tijdens onze grote reis door Azië. Het is hét land bij uitstek als onervaren reiziger. Hier 5 redenen waarom Sri Lanka absoluut op je lijstje moet staan!

1.   Makkelijk te bereizen

Sri Lanka is niet heel erg groot, het is ongeveer zo groot als Nederland, België en Luxemburg samen. Daarom kan je prima het volledige land ontdekken op drie à vier weken. Het openbaar vervoer is uitstekend. Je hebt ontzettend veel bussen die je doorheen het hele land brengen en ook een treinrit moet je minstens één keer hebben meegemaakt. Sri Lanka is volgens ons één van de makkelijkste landen om te bereizen. Dat is de reden dat wij deze bestemming kozen als startpunt. Het was een fijne manier om alles ‘te leren’, zonder al te veel problemen.

2.   Diversiteit

Sri Lanka heeft het allemaal: stranden, groene natuur, bergen en cultuur. Oke, ik ga eerlijk zijn. De mooiste stranden vind je zeker niet in Sri Lanka, maar voor iemand die van afwisseling houdt is dit het ideale land. Enkele dagen lekker luieren aan het strand en op enkele uren rijden zit je in een compleet andere omgeving. Wie dus véél wil zien in weinig tijd, zit hier aan het juiste adres.

3.   Het is één grote dierentuin

Sri Lanka bezit enkele mooie natuurparken, waar je tal van wilde dieren kan spotten. Erg leuk om te doen, maar buiten de parken zijn er ook genoeg dieren te vinden. In de zee vindt je honderden dolfijnen, walvissen, potvissen, af en toe een orka, reuzeschildpadden en nog veel meer leuke en kleurrijke visjes. Op het land zie je letterlijk overal vrolijke en gekke aapjes, geiten, ezels, koeien, buffels, herten, eekhoorns, vleermuizen en als je geluk hebt ook olifanten langs de weg en krokodillen aan een meer. Jammer genoeg zijn er ook ontzettend veel straathonden en katten, wat best zielig is.

4.   Spotgoedkoop!

Sri Lanka is écht een ontzettend goedkoop land om te backpacken. Ik schreef hier een heel artikel over al onze uitgaven. Ons dagbudget lag uiteindelijk toch lager dan we in gedachten hadden. Lekker eten kan makkelijk voor een eurootje en een goede slaapplek vindt je al tussen de vijf en tien euro. Ook het vervoer is lachwekkend goedkoop. Wat dacht je van acht uur op een bus zitten voor amper twee euro? Juist ja, je hebt geen groot budget nodig om hier goed te kunnen leven!

5.   De lekkerste thee

Sri Lanka bezit ontzettend veel theeplantages en de lekkerste thee vind je ongetwijfeld in dit land. Vers geplukt en een heerlijke smaak. Elke dag genoot ik van mij kopje of kannetje thee en ik werd er zelfs lichtjes verslaafd aan thee met melk. Vloeibaar goud in een kopje, zo voelde dit aan voor mij. Je vindt hier ook zeer veel winkeltjes met thee voor een goedkope prijs. Moesten we niet verder reizen, dan had ik mijn rugzak vast volgeladen met deze thee!