Paragliden op Madeira – ontdek het eiland vanuit de lucht

Onze activiteiten op Madeira bestonden voornamelijk uit wandelen. Héél veel wandelen en lekker eten. Maar er was één activiteit die er toch behoorlijk uitsprong deze reis. Ik ontdekte Madeira vanuit de lucht en ging voor het eerst gaan paragliden. Daar hing ik dan, hoog en droog te bengelen terwijl ik een gezellig babbeltje deed met de piloot. Dit was mijn ervaring met paragliden op Madeira!

Paragliden op Madeira reisblog

Het eiland Madeira heeft de perfecte eigenschappen om deze sport te beoefenen en paragliden is dan ook behoorlijk populair bij bewoners en toeristen. Dit is bovendien de perfecte activiteit om Madeira eens vanuit een ander perspectief te ontdekken: namelijk vanuit de lucht! Velen zien paragliden als een extreme sport die je de nodige adrenaline bezorgt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er niets eng of spannend aan vond, maar ik vond het juist een heel gezellige en ontspannende activiteit. Nu vlieg ik natuurlijk ook niet zélf, maar ging ik op pad met Remi, een zeer ervaren piloot.

Je kan de sprong wagen vanuit diverse locaties op het eiland Madeira, maar veel hangt natuurlijk af van de wind- en weersomstandigheden. Wijzelf vlogen bij Porta Da Cruz en dit is volgens mij ook één van de meest populaire locaties om te gaan paragliden. Het uitzicht dat je hier hebt is alvast schitterend!

Paragliden op Madeira

We hadden helaas niet heel veel geluk met de wind, maar besloten de sprong toch te wagen. Daar gaan we dan. Ik krijg de nodige informatie mee en  onze uitrusting wordt aangetrokken. We staan op een steile afgrond en van hieruit moeten we rennen. We rennen tot onze voeten de grond niet meer raken en plots zweven we boven de bomen. Een tandem sprong bij icanflymadeira duurt normaliter rond de 20 minuten, maar alles hangt uiteraard af van de wind. Bij ons was de vlucht een stuk korter, maar desondanks vond ik het echt een waanzinnige ervaring.

Wij hebben tijdens de vlucht voldoende tijd om gezellig te praten en in tussentijd geniet ik van het uitzicht. Het landen is misschien wel het meest spannende van deze ervaring. We moeten ons namelijk laten vallen op de grond. Hopsa, die benen in de lucht alvorens onze kont de grond raakt. Door de airbag onder onze billen voelen we er gelukkig niets van. Tijd om op te ruimen en alweer klaar voor een volgend avontuur!

Wil jij ook paragliden op Madeira en het schitterende eiland ontdekken vanuit de lucht? Contacteer Remi dan via icanflymadeira. Veel plezier!

 

Zin in meer avontuur? Ga eens bungeejumpen! In de ‘Bungeejump top 10’ vind je alvast de beste spots om bij neer te vallen! 

 

Meer Madeira

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites