Feesten en avontuur in Vang Vieng

Vang Vieng staat vooral gekend om zijn feestende backpackers. Je kent ze vast wel: Die typetjes met hun tanktops en glazige rode ogen. Toch heeft Vang Vieng ook heel wat meer te bieden dan enkel deze wilde feestjes. Om eerlijk te zijn vonden wij het feesten en de luide muziek zelfs héél goed meevallen. Wij spendeerden er drie volle dagen en hebben absoluut genoten van onze tijd daar. Feesten en avontuur, daarvoor moet je in Vang Vieng zijn!

Tuben of Kajakken over de Nam Song rivier

Buiten het feesten staat Vang Vieng uiteraard bekend om het tuben. In een grote zwarte band drijf je de Nam Song Rivier af. Onderweg kan je stoppen aan barretjes met luide muziek, om te feesten en te drinken. Zeer populair onder backpackers. Zo populair dat er in 2011 drastische maatregelen getroffen moesten worden, doordat er maar liefst 27 doden vielen onder de toeristen. Een combinatie van te veel goedkope alcohol en vaak ook drugs. Dit maakt het uiteraard onveilig om in die toestand de rivier op te gaan. Verdrinking gebeurde hier dan ook regelmatig. Alsook jongeren die het water indoken terwijl er zich heel wat rotsen bevinden in het water. Niet verstandig uiteraard, maar je verstand gebruik je ook niet echt in dronken toestand.

Ondertussen zijn heel wat barretjes gesloten en er wordt ook streng toegezien op het gebruik van illegale middelen. Uiteraard blijft dit bestaan, maar het gaat er wel al stukken veiliger aan toe. Wij hebben besloten het tuben over te slaan, aangezien we al aan Cave tubing hadden gedaan. Wij kozen voor het kajakken, wat trouwens fantastisch was om te doen. Super leuk en echt een aanrader!

Met je billen in het ijskoude water – Cave tubing

Wij boekten een toer, waarbij we ook aan Cave tubing deden. Je zit met je billen in het ijskoude water en draagt een zaklamp op je hoofd. Zo verken je de grot, terwijl je jezelf voorttrekt aan een touw. Ook dit vond ik absoluut de moeite waard en zeer leuk om te doen, hoewel het wel ontzettend koud was. Zo koud dat mijn lippen volledig blauw waren. De hele ’tocht’ duurt ongeveer een half uurtje.

 

The Elephant Cave in Vang Vieng

In deze grot kan je het hoofd van een olifant herkennen, welke natuurlijk is ontstaan. Deze plek zelf is niet zo bijzonder om te bezichtigen, maar wanneer je gaat Cave tuben passeer je hier sowieso. Even binnenspringen hoort er dan ook bij uiteraard.

Chillen bij de Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een ontzettend populaire plek en volgens velen de ideale plek om enkele uren te verblijven. Wijzelf vonden er eerlijk gezegd niet zoveel aan. Het was vrij koud die dag, dus we wouden sowieso het water niet ingaan. Ik kan mij voorstellen dat deze plek een stuk aangenamer is op een warme dag, wanneer je wel kan ploeteren in de lagune. Wij hebben ons op een matje gelegd en even genoten van de rust.

Phangern Mountain Viewpoint

Deze plek is wat meer afgelegen en minder gekend door de toeristen, het is dan ook een plek die door de meesten overgeslagen wordt tijdens hun trip door Vang Vieng. Wij vonden dit echt de moeite waard, dus deze plek moet ik gewoon met jullie delen. Vanuit het centrum is het ongeveer een half uurtje wandelen, door de natuur en tussen de koeien. De wandeling op zich is al ontzettend fijn en zeer ontspannend.

Voor een euro krijg je entree naar de berg en de grot. Opgelet, dit is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Het is een serieuze klim op losse stenen en trappen die uit elkaar dreigen te vallen. Af en toe had ik serieus de bibbers en dacht ik, “Als dit maar goed komt”. Ongeveer drie kwartier later sta je op de top van de Phangern Mountain en heb je een prachtig uitzicht over Vang Vieng. Lang zijn we hier niet gebleven, want zodra we de top hadden bereikt begon het te regenen. Aan de berg heb je ook een grot die je binnen kan gaan. Ook deze plek is fijn om even te bezichtigen.

Feesten in Vang Vieng!

Wij vierden Kerst in Vang Vieng en dit vonden wij ontzettend fijn! Sakura club is een ontzettend aangename club, met goede sfeer en goede muziek! Wij hebben ons hier dan ook heel erg geamuseerd. Om twaalf uur gaat de muziek uit en wordt het stil. Maar toch zeker de moeite om langs te gaan!

Waar verblijven in Vang Vieng?

Wij verbleven in Malany Villa 2. We hadden de keuze tussen het eerste verdiep of het vierde, ga zeker voor het vierde! Je hebt hier een fantastisch uitzicht en een prachtige zonsondergang. Wij kregen een ontzetten grote en comfortabele kamer, alsook een degelijke badkamer. Deze plek is zeer goed gelegen, midden in het centrum en rechtover de Sakura club. Voor een tweepersoonskamer betaalden wij 13 euro. Wij verbleven hier drie nachten en dit was ongetwijfeld één van de betere plekken waar wij verbleven in Laos.

Meer fijne accomodaties vind je hier! 

Meer inspiratie voor je reis door Laos

Wegdromen bij deze prachtige boeken
Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites