Cartagena – de mooiste koloniale stad in Colombia

Onze laatste bestemming in Colombia is het koloniale Cartagena. De Caribische hitte valt als een warm deken over ons heen wanneer we de bus uitstappen. Het voelt zwaar om in deze hitte meer dan een kilometer te wandelen met de backpacks op onze rug. We boekten een goedkoop hostel in Getsemani, vlakbij het oude centrum. Onze kamer is klein en oogt oud. Er zijn geen ramen en het bed kraakt. Toch vinden we het meer dan prima. We mogen van geluk spreken dat we airco hebben in deze vochtige, benauwde kamer. Veel doen we niet in Cartagena, maar meer dan voldoende om deze prachtige kleurrijke stad te leren kennen. Welkom in Cartagena, de mooiste koloniale stad van Colombia!

 

Powered by GetYourGuide

Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten

Naar mijn mening is Medellin de leukste stad van Colombia. Cartagena is dan weer de mooiste, maar gelijk ook de meest toeristische Colombiaanse stad. Tijdens de drie dagen dat we er spenderen dwalen we door de fotogenieke straten. Langs kleurrijke koloniale huizen, vlaggetjes en paraplu’s die de straten versieren en prachtige streetart. Cartagena voelt en oogt niet Colombiaans. Je waant je hier in vrolijke Caribische sferen. Her en der kom je dames tegen in kleurrijke jurken met fruitmanden op hun hoofd. Uiteraard nemen ook wij -tegen betaling- enkele foto’s. Tourist trap I know, maar wat een leuk souvenir!

Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten

Het eeuwenoude stadscentrum wordt omringd door imposante forten en massieve stadsmuren. Indrukwekkend en verdomd mooi! We kijken onze ogen uit en blijven maar herhalen hoe schoon het hier wel niet is. We genieten van de lekkerste restaurants en ook deze verrassen ons. Dineren in een luxueuze setting, maar wel voor hetzelfde geld als op de andere plekken in Colombia.

Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten

Uiteraard brengen we ook een bezoek aan het eeuwenoude Spaanse fort Castillo de San Felipe. Colombia was destijds een Spaanse kolonie en samen met Afrikaanse slaven legden Spaanse militairen de eerste steen. De bouw van het fort begon in het jaar 1536. Niet alleen het fort is behoorlijk impressionant, maar ook het uitzicht over de stad. Het contrast tussen oud en nieuw is hier zeer duidelijk. Enerzijds zie je de oudere kleurrijke huisjes en anderzijds de skyline over de wolkenkrabbers.

Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten

De grootste verrassing moest voor ons echter nog komen. De afgelopen tien dagen spendeerden we in het Noorden van Colombia, midden in de natuur. De hoop was dan ook groot om wilde dieren te zien, maar buiten enkele vluchtige aapjes en vooral heel veel vogels bleven we op onze honger zitten. En daar…. te midden van het park in Cartagena spotten we wildlife. Het moment dat ik oog in oog kwam te staan met een luiaard moest ik bijna huilen van geluk. Wie had in godsnaam gedacht dat je deze fantastische dieren hier kon spotten? Naast de luiaards zagen we ook tal van titi aapjes, een leguaan, een felrode eekhoorn en helaas een roofvogel met een gebroken vleugel. Uren hebben we gespendeerd in dit park. Kijkend naar deze vrolijke beestenboel, met een lach tot achter onze oren.

Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten, luiaard spotten, park, wilde dieren, aapjes Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten, luiaard spotten, park, wilde dieren, aapjes  Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten, luiaard spotten, park, wilde dieren, aapjes

Dit was absoluut een perfecte afsluiter van onze reis door Colombia. Je was kleurrijk en divers. Met de meest vriendelijke bevolking die we tot nu toe mochten ontmoeten. De gezelligste dorpen en bruisende steden. Een land met zoveel gezichten en een heerlijke vibe. Vaarwel!

Cartagena, Colombia, wat te doen, mooiste stad, bezienswaardigheden, activiteiten, streefart

Waar te overnachten in Cartagena?

Net buiten het oude centrum van Cartagena ligt de wijk Getsemani. Dit is de wijk waar de meeste toeristen verblijven. Je vindt er prachtige streetart, heerlijke restaurants en gezellige bars. El Centro (het historische centrum) is dan weer het mooiste deel van Cartagena en ook hier is het heerlijk vertoeven. Doordat Cartagena een zeer warme en vochtige stad is, kan het zeker fijn zijn een accommodatie te kiezen met zwembad.

 

Ontdek hier alle accommodaties in Cartagena

Meer Colombia inspiratie

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

  

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites