Avontuurlijk Pucon (Chili): Villarrica & Huerquehue

Ingeklemd tussen de rokende Villarrica vulkaan en laguna Villarrica vind je het gezellige stadje Pucon. Ongetwijfeld het meest populaire stadje in het Chileense Lake District. Vroeger was het een plek voor de hogere kringen, maar vandaag de dag trekt het avonturiers van over heel de wereld. Van het beklimmen van de meest actieve vulkaan in Chili tot de prachtige bossen in het Huerquehue National Park. In dit blogartikel alles wat je moet weten over het avontuurlijke Pucon.

Gedurende 34 dagen reden wij vanaf Santiago richting Punta Arenas in ons huisje op wielen. Een fantastisch avontuur dwars door Patagonië. Onze eerste stop was Pucon en hoewel dit iets buiten onze reisroute lag, hadden we deze plek voor geen geld willen missen!
Pucon is een klein gezellig stadje dat net aan het begin van het Chileense Lake District ligt. Zoals de naam reeds doet vermoeden wordt het Lake District gekenmerkt door de vele meren die je er kan vinden. Pucon ligt bij Laguna Villarrica, vernoemd naar de nabij gelegen vulkaan. In de stad vind je heel wat leuke barretjes, restaurants en hotels. Op warme dagen is het fijn vertoeven op het strand bij het meer.
Wat te doen in Pucon, activiteiten en bezienswaardigheden

Wat te doen in Pucon?

De meeste reizigers bezoeken Pucon voor het beklimmen van de Villarrica vulkaan. De twee must-do activiteiten zijn hier dan ook het beklimmen van deze actieve vulkaan en een bezoek aan het Nationaal Park Huerquehue. Hieronder meer informatie over beide activiteiten.

Hiken in het National Park Huerquehue

Op onze eerste dag in Pucon reden we me onze campervan naar het Huerquehue National Park. Voor zij die met de auto gaan: hou er rekening mee dat de weg naar het park onverhard is en vol putten zit. Een vierwielaandrijving is niet nodig, maar het is best een avontuur om er te geraken. Een andere manier om het park te bereiken is via de pendelbus.
Eenmaal aangekomen in het park bevestig je je reservering aan de rangers. Dagelijks zijn er x aantal mensen toegelaten in het park, dus je dient vooraf online te reserveren. We betaalden onze ingangsfee van 7200 CPL (8euro) per persoon en parkeerden onze wagen iets verderop. In het park kozen wij voor de meest populaire trail, namelijk de Los Lagos route. Een ranger gaf ons uitleg over wat we konden verwachten van deze trail en waarschuwde ons dat er nabij de top nog sneeuw lag.

Vol goede moed begonnen we aan deze hike, welke zo’n vier à zes uur in beslag neemt. De start is eenvoudig, maar bereid je voor op enkele hoogtemeters. Het pad zigzagt zicht een weg naar boven en onderweg heb je een prachtig zicht op het meer en in de verte de Villarrica vulkaan.

Huerquehue National Park Chili, wandelingen, trails Huerquehue National Park Chili, informatie
Op het moment dat wij er waren, lag het pad er heel modderig bij. Op sommige plekken was het ook behoorlijk glad. Wij hadden een klein laagje sneeuw verwacht, maar hoe hoger hoe dieper we wegzakten in de sneeuw! Tegen de middag kwamen we aan bij de top en besloten we onze lunch op te eten op een omgevallen boom. Het betoverende bos leek één winters paradijs, gehuld in een wit deken. Naast ons hoorden we het stromende water van een waterval en de stralende zon gaf een magische glow op de bergtoppen in de verte. Éen van de beste lunchplekken ooit.
Het water is trouwens zo helder en proper dat je er gewoon van kunt drinken. Wanneer je bij het eerste meer komt is het niet heel ver meer tot de drie andere meren, maar door tijdsgebrek hebben wij enkel Lago El Toro bezocht. De omgeving is werkelijk een sprookje en de wandeling was een mooie opwarmer voor de rest van onze trip door Patagonië.
Huerquehue National Park Chili, reisblog Huerquehue National Park Chili, praktische informatie

Chili’s meest actieve vulkaan: naar de top van Villarrica

De Villarrica vulkaan is Chili’s meest actieve vulkaan. Bij het schrijven van dit artikel en de tijd dat we deze effectief beklommen hebben is deze zelfs uitgebarsten! Geen angst want dit wordt zeer goed in de gaten gehouden en bij activiteit is het verboden deze te betreden. Met crampons onder de schoenen wandel je al zigzaggend op het ijs helemaal naar de krater van de vulkaan.
Fysiek een zware uitdaging en er zijn mensen die de top niet halen, maar met een goede basisconditie en een flinke portie doorzettingsvermogen lukt het je zeker. Boven word je getrakteerd op een gigantische krater en het prachtige uitzicht over deze regio. Voor ons persoonlijk één van de hoogtepunten van onze reis door Zuid Amerika.
wat te doen in Pucon? Wat te doen in Pucon, activiteiten en bezienswaardigheden Pucon Villarrica vulkaan beklimmen reisblog youngwildfree.be

Meer activiteiten in Pucon

Waar te overnachten in Pucon?

Pucon is niet heel groot, maar je vind er heel wat fijne accommodaties voor ieders budget. Graag wat meer luxe en dat in een schitterende bosrijke omgeving? Kies dan voor de romantische Rakau Lodge. Bij hotel Inti Kuyen Plaza verblijf je in klassieke kamers en geniet je van een heerlijk zwembad. La Nuez BnB is ideaal voor mensen die reizen met een kleiner budget. De kamers zijn warm en sfeervol. De Selina Hostels zijn gekend over heel Zuid-Amerika en ongetwijfeld de beste keuze om andere reizigers te ontmoeten. Ook Selina Pucon ziet er prachtig uit en is bovendien goed betaalbaar! Lounge Brasil Hosteria is één van de goedkoopste opties in Pucon.

Maak je net als ons een roadtrip in een camper(van)? In de buurt zijn tal van (betalende) kampeerplekken te vinden. Download zeker de iOverlander app

 

 

 

 

 

 

 

Meer verrassend Chili

Glacier Exploradores: wandelen op een gletsjer

Tierra Atacama: luxe verblijf in ’s werelds droogste woestijn

Lees al onze Chili-blogs

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites