BUDGET: hoeveel kost een citytrip in Barcelona?

Een stedentrip waar je cultuur, shoppen, uitgaan, zon, zee en strand met elkaar kunt combineren. En dan hebben we nog niet gesproken over de heerlijke tapas! Barcelona is één van de hipste steden binnen Europa, maar wat kost dat nu precies? As usual hield ik al onze uitgaven bij en dit was ons totale budget voor een citytrip in Barcelona. Kijk maar even mee in onze portemonnee! 

Vlucht naar Barcelona

Barcelona is een zeer goedkope vliegbestemming. Wij vlogen met Ryanair van Brussel naar Barcelona voor amper 50 euro p.p. retour. Achteraf dienden wij wel nog een extra fee te betalen van 4 euro voor de brandstof.  In totaal betaalden wij dus 104 euro voor twee personen.
Opgelet: wij namen enkel handbagage mee. Bij extra ruimbagage betaal je al snel het dubbele.

Vind goedkope vliegtickets op tix.nl . Deze website vergelijkt de beste vluchten.

Transport binnen Barcelona

Het openbaar vervoer in Barcelona is goed geregeld. Je verplaatst je makkelijk via de metro en dit is ook vaak de snelste manier om van punt A naar B te komen. Wij kochten een metro ticket voor vier dagen en betaalden hiervoor 62 euro. Verder namen we ook de trein richting Montserrat: 23 euro retour en namen we de kabellift naar Montserrat: 32 euro retour.

In totaal spendeerden wij dus 117 Euro aan transport, wat neerkomt op 58,50 euro per persoon.

Accommodatie

Wij vonden de accommodaties in Barcelona niet goedkoop, al komt dat misschien omdat we te veel vergelijken met prijzen buiten Europa. We vonden enkele goedkope hostels en ook via Airbnb kan je een goedkope kamer op de kop tikken. Wie echter een hotelletje boekt in het stadcentrum moet al wat dieper in de buidel tasten.

Wij hadden een cadeaubon waardoor we een nachtje gratis in de stad konden slapen. Wel dienden we hier een toeslag (City Fee) te betalen van 7 euro. De overige drie nachten boekten we een privékamer bij Hostel Ramos, vlakbij de Ramblas. Voor deze piepkleine kamer telden wij 248 euro neer, ofwel 82,67 euro per nacht.

Wij boeken onze accommodaties altijd via booking.com en hebben hier steeds goede ervaringen mee.

Eten en drinken

Ik heb zorgvuldig de beste restaurantjes uitgezocht in Barcelona, die binnen ons budget vielen. We hebben hier dan ook genoten van heerlijk ontbijt, vele tapas, drankjes en zo nu en dan een tussendoortje. In totaal spendeerden wij 222,40 euro aan eten en drinken, ofwel 111,20 euro per persoon. Dit komt neer op 27,80 euro per dag/per persoon.

Activiteiten

Barcelona kent heel wat bezienswaardigheden, maar helaas betaal je voor ALLES entreegeld. Wij hebben vooral veel gewandeld in de stad en bekeken de bekende gebouwen enkel van buitenaf. We hebben eerlijk gezegd ook niet het gevoel iets gemist te hebben. Onze favoriete activiteit was onze dagtrip richting Montserrat, maar buiten het transport dien je hier niets voor te betalen. We gingen hier een hele dag hiken en bezochten het klooster. Tijdens onze citytrip in Barcelona spendeerden wij dus 0 euro aan activiteiten. Voldoende gratis bezienswaardigheden!

Boek je tours en attracties via Viator! 

Extra uitgaven

Als souvenir kochten wij een postkaart. Kostprijs: 1 euro
Wij namen ook de trein van en naar de luchthaven in Zaventem. Hiervoor betaalden wij in totaal 35,60 euro, ofwel 17,80 euro per persoon.

Hoeveel kost een stedentrip in Barcelona? Totaal budget!

Ik reken de extra uitgaven even niet mee, aangezien dit voor iedereen anders is en het transport in België geen uitgaven was in Barcelona. Wij spendeerden in totaal 3,5 dagen in Barcelona en komen hierbij uit op een budget van 698,40 euro, ofwel 349,20 euro per persoon.

Omgerekend is dit dus net geen 100 euro per dag, per persoon. Voor ons persoonlijk dus een duurdere bestemming, maar ongetwijfeld wel één van de goedkopere steden binnen Europa! Lees ook onze MINI REISGIDS voor een citytrip in Barcelona.

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

 
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites