De magie van Doi Inthanon National Park

Het Doi Inthanon National Park is één van de mooiste dingen die ik heb bezocht in het Noorden van Thailand. Hier een korte beschrijving over het park en hoe je dit het best kan bezoeken. De magie van Doi Inthanon National Park, ervaar het zelf!

Hoe Doi Inthanon National Park bezoeken?

De goedkoopste manier om het park te bezoeken, is het huren van een scooter of motor. Vanuit Chiang Mai is het echter 60 kilometer rijden richting Doi Inthanon. Een vrij zware rit dus. Door het gebrek aan ervaring en de vele kilometers, besloten wij dit niet te doen. Uiteraard letten wij als backpackers op ons geld, maar onze veiligheid is nog net iets belangrijker.

Indien je met minimaal vier personen bent, kan je ook een auto huren. Wijzelf waren maar met twee en vonden geen extra mensen, dus ook dit was geen optie voor ons. Voor een grote groep (+6 personen) kan je het best gebruik maken van een songtaew (grote tuk tuk). Bij aankomst wordt er een entree gevraagd voor het park, maar dit is absoluut niet veel voor zo’n mooi en groot park.

Een optie is ook om het openbaar vervoer te nemen, maar dan blijf je best 2-3 dagen in het park. Je doet er namelijk ontzettend lang over met een bus en dit is niet haalbaar om het dan maar één dag te bezoeken. Er zijn enkele accomodaties te vinden of go basic en slaap in een tent! Wijzelf kozen voor de duurste optie, maar hebben hier zeker geen spijt van! Bij PM tours boekten wij de eco-tour voor Doi Inthanon, hiervoor betaalden wij 38 euro.

Hoe ziet je dag er uit?

Rond 8:00 uur wordt je opgehaald bij je guesthouse  en vervolgens rij je nog ruim een uur richting het Doi Inthanon National Park. Aangekomen bij het park word je meteen verrast door de schoonheid ervan. Het park is zo groot dat je het enkel kan bezichtigen met een voertuig, lopen is echt geen optie. Je rijdt de ‘bergen’ in en kan ondertussen al genieten van de mooie natuur en watervalletjes in de verte.

De eerste stop brengt je bij een prachtige, krachtige waterval. Deze is behoorlijk indrukwekkend en zelfs van meters afstand, is het onmogelijk om droog te blijven. Je krijgt veertig minuten de tijd om hier te blijven, wat zeer lang is. Dit is het grootste voordeel van deze tour: je hebt altijd en overal ruim de tijd om alles te bezichtigen en foto’s te nemen. Bij vorige tours hadden wij telkens het gevoel dat we ons hoefden te haasten, onvoldoende tijd hadden en niets zagen.

Met een auto/scooter/tuktuk heb je uiteraard nog meer de tijd en beschik je over heel wat meer flexibiliteit. Ondanks dat we normaliter niet zo van grote tours houden, verliep alles perfect voor ons. We kochten bij aankomst in het park ook meteen een doosje Physalis (niet de SOA, wel een lekkere fruitsoort!)

Op naar de jungle

Vervolgens keerden wij terug naar de auto en reden een tiental minuten verder voor een mooie hike in de jungle. Het was een mooie tocht en we kregen heel wat interessante informatie over de bomen, de dieren en het leven in de dorpen aan de jungle. Onderweg kwamen we ook nog een gifgroene slang tegen, de jungle zit boordevol slanken, maar het is toch bijzonder om er eentje te zien. Wees zeker niet bang! Slangen zijn over het algemeen vrij schuw en gaan zeker niet zomaar gaan aanvallen.

Tijdens de tocht kwamen we ook nog een prachtige waterval tegen. We aten onderweg nog wat verse aardbeien en keken uit over de rijstvelden. In het droge seizoen is dit niet echt spectaculair, maar ik kan mij voorstellen dat dit in het regenseizoen prachtig moet zijn, met zijn heldere groene kleuren.

Onderweg kwamen wij nog een ‘wensput’ tegen. De bedoeling is dat je een mutje neemt deze naar het putje toegooit. Je hebt drie pogingen. Indien het muntje blijft liggen mag je een wens doen.

Sippen van een kopje verse koffie

Tijd om koffie te proeven! Er is een koffieplantage in het park en wij mochten een kopje verse koffie proeven. Hoewel ik eerlijk gezegd niet van pure koffie hou, wist het lekkere zoete aroma mij toch te bekoren. Na het kopje koffie was het tijd voor de lunch. We kregen een ontzettend lekkere maaltijd. Dik pluspunt voor PN tours, daar de lunch bij vele tours meestal vrij sober is. We konden genieten van een heerlijke champignon soep, rijst, héél veel lekkere groenten in zoetzure saus en overheerlijke crunchy kip! Wauw, zo lekker! Wanneer de schotels leeg waren, werden deze gewoon bijgevuld… je gaat dus zeker niet met honger naar huis! Achteraf kregen we nog watermeloen als dessert en ook het verfrissende water is inbegrepen.

Na onze buikjes rond te hebben gegeten gingen wij kijken naar de magische pagoda’s bovenop de top. Deze pagoda’s zijn gebouwd voor de vorige koning en de koninging. Wat is dit een prachtige plek, het heeft echt iets magisch om zich heen. Eerlijk gezegd deed mij dit sterk denken aan de Efteling of Disneyland. De mooiste foto’s maak je zonder twijfel op deze plek!

We eindigden in een klein dorpje waar we overheerlijke producten konden proeven en kopen aan kleine kraampjes. Hier vind je het lekkerste gedroogde fruit in heel Thailand. Probeer zeker de meloen, mango en ananas even uit. Wij betaalden 2,50 euro voor drie zakjes en hebben hier ontzettend van gesmuld. Je vindt hier ook tientallen soorten noten en de bekende fruitwijnen. Wij kochten een flesje aardbei wijn, een aanrader!

Doodmoe keerden wij terug richting onze guesthouse. Het park sluit om 17uur, maar we hadden voldoende tijd om te genieten van alles. In de auto vielen wij al gauw in slaap en tegen 18-19uur arriveerden wij aan onze guesthouse. Het was een geweldige dag en hoewel het een vrij dure uitstap was, was het dit zeker meer dan waard!

Meer reistips voor je trip door Noord-Thailand

Meer inspiratie voor Thailand

 
Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites