De tempels van Ayutthaya

Reis je door het Noorden van Thailand? Dan mag je Ayutthaya zeker niet overslaan! Dit is een heerlijke plek om een tweetal dagen te verblijven. Er heerst een gezellig sfeertje, het is er niet té toeristisch en op vele plekken heerlijk rustig. Ga ’s avonds zeker eten op de lokale avondmarkt en proef de gefrituurde groenten bij het eerste kraampje, zo lekker! Wij zijn ook GEK op de rijstwafels die ze in Thailand verkopen. Ayutthaya staat vooral bekend om zijn vele tempels. Je kan er uiteraard voor kiezen om deze allemaal te bezichtigen, maar wij kozen enkel de mooiste uit en deze delen we graag met jullie!

About Ayutthaya

Ayutthaya was bijna meer dan 400 jaar lang de hoofdstad van Thailand. Daarmee was het één van de belangrijkste steden in Azië. Ayutthaya ligt op twee uurtjes rijden vanaf Bangkok (zonder file welteverstaan) . Wijzelf namen een trein en dit is een zeer comfortabele, goedkope en makkelijke manier om hier te geraken. Ook hier doe je ongeveer twee uurtjes over en dit kost je nog geen halve euro.

Hoe kan je de tempels van Ayutthaya bezichtigen?

De makkelijkste en goedkoopste manier om deze tempels te bezichtigen, is het huren van een fiets. Voor omgerekend 1,25 euro huurden wij een fiets. Het was ontzettend heet, dat werd dus puffen en blazen. Via de app maps.me vonden wij telkens onze weg naar deze tempels, al krijg je ook een plannetje mee indien je dit wenst. Een andere optie om de tempels van Ayutthaya te bezichtigen is door middel van een tuk-tuk. Deze tuk-tuk drivers bieden tours aan door de tempels en wachten hierbij uiteraard op jou. Je kan je tijd nemen en alles op je eigen tempo bezichtigen. Er zijn ook tours met gids, maar vooral Chinezen kiezen hiervoor.

Welke tempels bezichtigen?

Het tempelcomplex bestaat uit heel wat tempels, verspreid over de hele stad. Wijzelf zijn de tempels eerlijk gezegd een beetje beu (oeps, sorry!), daar we er de laatste tijd ZOVEEL gezien hebben. We besloten daarom een keuze te maken en slechts de drie mooiste en meest indrukwekkende tempels van Ayutthaya te bezoeken. Na Angkor Wat te hebben bezocht, vonden wij deze eerlijk gezegd niet meer zo spectaculair en waren wij niet overdonderd door hun schoonheid. Toch zijn wij zeker blij dat we deze tempels bezocht hebben.

Voor mensen die nog niet al te veel tempels hebben gezien of échte liefhebbers van tempels en het spirituele, is dit absoluut een plek die je gezien moet hebben. De inkom van de tempels kosten ongeveer een halve euro per tempel, je kan ook een kaart nemen voor een hele dag, indien je van plan bent meerdere tempels te bezoeken. Sla volgende tempels zeker niet over tijdens jullie bezoek:

  • Wat Phra Si Sanphet
  • Wat Phra Mahathat
  • Wat Chaiwatth Anaram

Wat Phra Si Sanpeth

De Wat Phra Si Sanpeth was de belangrijkste tempel van Ayutthaya en werd in de vijftiende eeuw gesticht door koning Borom Traï Lokanat en verfraaid door zijn opvolgers. In 1500 plaatste koning Rama Thibodi II in een van de heiligdommen een bronzen Boeddhabeeld bedekt met gouden platen, met een hoogte van 16 meter, die hij “Phra Si Sanphet” noemde, vandaar de naam van de tempel.

 

Wat Chai Watthanaram

Deze tempel wordt beschouwd als de mooiste tempel in Ayutthaya en hier ga ik helemaal mee akkoord. De bouw van de tempel begon in 1630 in opdracht van koning Prasat Thong ter herdenking van het feit dat zijn moeder in het gebied had gewoond. De naam van de tempel betekent letterlijk ‘de tempel van de lange heerschappij en het glorieuze tijdperk. Deze tempel werd gebouwd in de stijl van de Khmer, aangezien deze destijds zeer populair was. Indien je de tempels in Cambodja gezien hebt, zie je inderdaad een gelijkaardige bouwstijl.

Wat Phra Mahathat

Tot slot mag je de Wat Phra Mahathat zeker niet overslaan. Deze tempel zou weleens de meest populaire en drukst bezochte kunnen zijn! Hij staat vooral gekend om het Boeddha hoofd dat ingebed ligt tussen de wortels van een boom. De natuur die zich vermengd met het religieuze is best een bijzonder zicht, al weet niemand precies hoe het Boeddha hoofd er ooit terecht is gekomen.

Waar te verblijven in Ayutthaya?

Wij verbleven in Casa Ayutthaya en dit was écht een prachtig plekje. De kamer is niet groot, maar zeer gezellig ingericht. Het voelde best luxueus aan en we hebben hier dan ook een heerlijke nachtrust gehad. Het personeel is zeer behulpzaam en vriendelijk. Wij betaalden 14 euro voor een tweepersoonskamer. Gebruik dit booking linkje voor een mooie korting!

Zet je reis door Noord-Thailand verder

 

Laat je inspireren …

 

 

 


4 Comments

  1. Pingback : De 5 tempels in Bangkok die je moet bezoeken! | TRVLMRK

  2. Pingback : De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken! | TRVLMRK

  3. Pingback : Wat te doen in Bangkok: 20 keer doen & zien - Stripe Away

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites