Het adembenemende Padar Island

FLORES- Op ongeveer drie uur varen van Labuan Bajo vind je het prachtige Padar island. Mathijs en ik hebben er al heel wat hikes opzitten, maar dit uitzicht is adembenemend mooi. Hier alle tips om het adembenemende Padar Island te bezoeken!

Padar Island is gelegen tussen Komodo en Rinca eiland. Ook hier leefden er vroeger komodovaranen, maar door het gebrek aan voedsel en jacht op de Komodo’s werden zij genoodzaakt te vertrekken. Vandaag de dag zijn er dus geen Komodovaranen meer te bespeuren in dit gebied, maar het is alsnog méér dan de moeite waard om deze plek te bezoeken.

Hoe geraak je op Padar Island?

Er zijn heel wat tours die dagtrips of meerdaagse trips aanbieden, die onder andere naar Padar Island gaan. Doordat wij de vierdaagse boottocht met Wanua Adventure deden, hadden wij echter de andere aangeboden eilanden/plaatsen al gezien. Een dagtrip zou geen meerwaarde bieden voor ons en was bovendien ook véél te overpriced, zo vonden wij zelf. In totaal waren we met twaalf personen (allen van de Wanua trip) die een bezoek wouden brengen aan Padar Island, hierdoor besloten we gewoon zélf een boottrip te regelen. Er werd een boot met kapitein gezocht en na wat onderhandelen konden we voor zes euro per persoon vertrekken, thee en bananen inclusief. Spotgoedkoop dus! Al gaven we hem achteraf wel elk nog een dikke fooi!

Indien je het eiland wil bezoeken kan je dit het beste doen met een grotere groep om de prijs te drukken. Indien je maar met twee à vier mensen bent zal het uiteraard wat meer kosten. Het voordeel is dat je de vele toeristen van de dagtrips niet tegenkomt, indien je dit zelf regelt. Grote kans dat zij al weg zijn of nog moeten aankomen. Hoewel het eiland niet heel druk bezocht wordt, is het toch aangenamer om deze plek voor jezelf te hebben. Nog een voordeel is dat je (met je groep) zelf bepaald waar hij nog stopt. Zo bezochten wij nog een prachtig parelwit strand met een prachtig heuvelachtig landschap. Ook snorkelden wij op een prachtige plek die niet bezocht wordt door andere toeristen. Hier is het koraal nog onaangetast en zie je alle kleuren van de regenboog. Een andere optie is uiteraard die zogenaamde dagtrips die vaak naar Padar, Pink Beach en Komodo island gaan. Deze kan je OVERAL boeken op de hoofdstraat in Labuan Bajo.

Hiken op Padar Island

De hike naar de top van Padar Island is niet heel zwaar en ook prima te doen wanneer je geen top conditie hebt. Je hoeft trouwens niet helemaal naar de top voor het mooiste uitzicht. Ik vond het uitzicht iets lager namelijk veel mooier. De vorm van dit eiland is uniek en zonder twijfel mijn favoriet tot nu toe. De drie baaien op het eiland maken het uitzicht net zo mooi. De perfecte plek voor enkele mooie foto’s en daarom ook zeer geliefd bij fotografen. Vooral tijdens de zonsopkomst en tijdens zonsondergang schijn je de mooiste foto’s te kunnen maken. Het eiland ziet er dan hoogstwaarschijnlijk nog betoverender uit! Daar het eiland zo ver gelegen is van Labuan Bajo is de zonsopkomst/ondergang wel net iets moeilijker te bezichtigen of je betaald er gegarandeerd de volle pot voor! Wij waren er in de voormiddag en het zonlicht was ideaal om foto’s te maken.

 

Zoals hierboven al vermeld bezochten wij nog twee prachtige plekken. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een mooie snorkelplek of een strandje zonder toeristen. Grote kans namelijk dat je deze plek helemaal voor jezelf hebt! Jammer genoeg hebben het strandje en de snorkelplek beiden geen naam (deze is alleszins niet bekend). Ik kan deze dus ook niet terugvinden op de kaart, maar hoop van harte dat jullie deze plek ook ontdekken!

Nog meer fantastische hikes die wij reeds maakten

 

Droom weg bij deze reisboeken

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites