Moalboal, ik hield meteen van je. Met je lieve bewoners en gezellige hobbelige wegen. Door de rust die hier heerst en de zon die we na drie regenachtige dagen eindelijk weer mochten verwelkomen. Door de duizenden sardienen in de zee en spelende kinderen op de straat. Moalboal was fantastisch, leuk, gezellig en sfeervol. Het complete plaatje. We hebben ons hier gedurende vier dagen dan ook ontzettend vermaakt. In Moalboal kan je gerust enkele dagen spenderen, niet dat er zo veel te doen is, maar het is er gewoon fijn! Deze bezienswaardigheden en activiteiten op Moalboal mag je absoluut niet missen!
Zwemmen met sardienen
Eén van de populairste activiteiten in Moalboal, is het zwemmen tussen de duizenden sardienen. Het is sowieso ontzettend fijn om hier te snorkelen. Gedurende enkele meters zwem je over het koraal en plots ga je de diepte in. Voorbij de afgrond zit je meteen tientallen meters diep, er zijn hier dan ook heel wat duikers te vinden! Het is écht prachtig om hier te zwemmen, wij probeerden dan ook zo diep mogelijk te gaan. Ondertussen kom je heel wat visjes tegen en er zwom zelf een gigantische zeeschildpad naast ons. Indien je diep genoeg gaat -dit kan overigens gewoon al zwemmend/snorkelend- zwem je plots tussen honderden sardientjes.
Er zijn hier duizenden sardienen te vinden, dus je vindt zeker en vast wel een hele school. Wil je een nog meer spectaculair beeld van deze sardienen? Dan moet je absoluut gaan duiken! Hierbij zie je de sardienen boven je zwemmen en formaties aannemen in groep. We hebben dit zelf niet gedaan, maar zagen wel heel wat beelden en deze zijn zonder twijfel fenomenaal! De beste plek om de sardines te zien is bij het knalgele gebouw, waar een pier loopt. Je kan deze plek niet missen.
Kawassan Falls
De populairste waterval op Cebu is de Kawassan waterval. Super speltaculair of hoog is deze niet, maar het is inderdaad een zeer mooie plek. Overdag is het er ontzettend druk en deel je deze plek makkelijk met een honderdtal toeristen, alles behalve leuk dus. Wij stonden zéér vroeg op, daarmee bedoel ik om 5:30 en tegen 7:00 uur zaten wij op de bus. De bussen stoppen in het centrum, gewoon even vragen indien je dit niet vindt. Je neemt een gele Ceres lijnbus en deze zet je vlak voor de waterval af. De rit duurt ongeveer een half uur en vervolgens moet je nog 1,5 kilometer stappen.
Om ruim 7:30 kwamen wij dus aan bij de waterval en we deelden deze plek gelukkig maar met een handjevol andere toeristen. We konden dus heerlijk genieten en mooie foto’s nemen, zonder tientallen andere mensen op de achtergrond. Super fijn! Ga ook zeker even de trap op in de linker hoek, voor een perfecte foto bovenaan de waterval. Wil je dus écht genieten van de Kawassan Falls, zonder tientallen andere toeristen? Dan kan je best vroeg genoeg opstaan! Toen wij vertrokken, begonnen de eerste toeristen toe te stromen. Rond 10:30 waren wij terug in het centrum van Moalboal.
Canyoneering
Absoluut ons hoogtepunt tijdens ons bezoekje aan Moalboal. Hier kan je aan canyoneering doen en dit is zonder twijfel de moeite waard. Glijden, springen, klimmen, kruipen en zwemmen, midden in de jungle. Dat is wat je kan verwachten bij de canyoneering. Gedurende drie uur zit je in de jungle tussen de prachtige rotsen en groene natuur. Hoewel het water ontzettend koud was, kon dat de pret zeker niet bedaren. We hadden het hier zo naar ons zin en hebben hier ontzettend hard gelachen. Dit was zo fantastisch leuk! Je begint met kleine sprongen en gaat steeds hoger en hoger. De hoogste sprong die ik maakte was bijna twaalf meter hoog, wat een kick. Echt een geweldig gevoel, boordevol adrenaline. Mathijs sprong maar liefst van ruim vijftien meter hoogte, de waterval naar beneden.
Je krijgt een reddingsvest aan en een helm op je hoofd en deze kan je echt goed gebruiken, zelfs indien je een goede zwemmer bent. Ik ben trouwens ook een tweetal keren met mijn hoofd tegen een rots gebotst boven mij, dus de helm komt zeker van pas. Trek goede waterschoentjes aan die stevig om je voeten zitten. Je moet een hele weg afleggen en deze is voornamelijk hobbel de bobbel. De gidsen begeleiden je zeer goed en geven heel wat tips en tricks, waardoor het zeker een veilige activiteit is. In principe zou je dit gratis en alleen kunnen doen, maar dat maakt het meteen een stuk gevaarlijker! Zij weten namelijk waar je wel en niet kan springen en op welke plek je moet landen. Voor canyoneering betaal je 1500 peso per persoon, wat neerkomt op 24 euro. Lunch, transport en je materiaal zitten hierbij inbegrepen.
Zwemmen tussen gigantische zeeschildpadden
Toen wij aan het zwemmen waren in zee, zag Mathijs plots een grote groene vlek onder zich. Die grote groene vlek bleek een reuze zeeschildpad te zijn. Wauw! We zwommen het dier meteen achterna, met respect voor het dier uiteraard (hou de nodige afstand, raak hen niet aan, bedreig hen niet,; ). Hoewel wij in de namiddag zwommen, hebben wij dus ontzettend veel geluk gehad dit prachtige wezen te kunnen spotten. De schildpadden laten zich voornamelijk in de ochtend zien. Indien je ’s morgens de zee in duikt, is het mogelijk dat er tientallen schildpadden om je heen zwemmen. Ongelofelijk gewoon. Hou er wel rekening mee dat er op dat moment van de dag ook ontzettend veel kwallen zitten en deze kunnen behoorlijk prikken.
Gewoon heerlijk chillen op Moalboal
Want niets doen kan ook leuk zijn!
Waar te verblijven op Moalboal?
Wij verbleven in het ‘Sisters Inn hotel’ en hebben ontzettend genoten van ons verblijf hier. We boekten een kamer voor één nacht, maar verbleven hier uiteindelijk vier nachten! Wij kozen voor een kamer met gedeelde badkamer en de laatste nacht hadden wij een kamer met eigen badkamer, daar de onze al geboekt was. Ondanks dat wij altijd kiezen voor een eigen badkamer, hebben wij veel meer genoten van de kamer met gedeelde badkamer. Deze kamer was één van onze ruimste kamers in heel de Filipijnen. Het personeel is ook ontzettend aangenaam en vriendelijk, zij doen alles om je te helpen. Als ik één minpuntje moet zoeken, dan zijn het de veel te dunne kussens waar ik nek en hoofdpijn van kreeg, verder was het hier perfect! Wij betaalden 650 peso per nacht, voor de kamer met gedeelde badkamer, wat neerkomt op 10 euro. Voor de kamer met eigen badkamer betaalden wij 800 peso, oftewel 12,50 euro.
Gebruik deze Booking code voor een mooie korting tijdens je verblijf!
Meer over backpacken in de Filipijnen
- Wat kost zes weken backpacken door de Filipijnen?
- De ideale reisroute(s) door de Filipijnen
- De chocolade heuvels en spookdiertjes op Bohol
- De ideale route door Palawan
- De mooiste duiken en eilanden rondom Coron