De 2GO ferry van Manila naar Coron – Puerto Princessa

Wie naar de Filipijnen reist zal hoogstwaarschijnlijk de reis starten in Manilla. Fijn om een nachtje te bekomen alvorens de reis verder te zetten, maar blijf er zeker niet te lang hangen. Wijzelf vonden Manilla geen aangename plek en voelden er ons ook niet 100% veilig, hoewel we wel in één van de betere buurten zaten. Velen nemen meteen het vliegtuig richting Palawan, maar binnenlandste vluchten kunnen behoorlijk duur zijn in de Filipijnen. Wisten jullie dat er ook een goedkopere manier is? Neem de 2GO ferry van Mani naar Coron of Puerto Princessa. Op deze manier spaarden wij maar liefst honderd euro per persoon uit!

Alles wat je moet weten over de 2GO ferry van Mani naar Coron – Puerto Princessa

De 2GO Ferry van Manilla naar Coron – Puerto Princessa is geen klein en oncomfortabel bootje. Het is een luxueuze boot met voldoende comfort en je kan je er prima vermaken. De Ferry doet er vijftien uur over om van Manilla naar Coron te geraken, dit is vrij lang aangezien het met het vliegtuig amper een uurtje vliegen is. Indien je de tijd er voor hebt, kan ik deze manier van transport zeker en vast aanraden. De Ferry nemen is écht een hele leuke ervaring. Dit is wat je kan verwachten op het schip.

Slaapplaats op de ferry

Je ticket koop je best enkele dagen of weken voordien, omdat de Ferry snel volgeboekt kan zijn. Een ticket boeken doe je op deze website. Je hebt de keuze tussen verschillende ‘klassen’. Allereerst heb je de ‘Super Value Classe’, dit is de allergoedkoopste optie en voornamelijk locals kiezen hiervoor. Hierbij lig je in een grote slaapzaal, maar de zijkanten zijn als het ware open. Er zijn dus geen ‘muren’. Slapen in de open lucht met andere woorden. Je hebt ook minder (zeg maar geen!) privacy, daar de bedjes van elkaar worden gescheiden door een klein houten plankje.

Wijzelf kozen voor de ‘Tourist Classe’, welke de tweede goedkoopste optie is. Hiervoor betaalden wij ongeveer 20 euro per persoon, dit terwijl een vliegticket op datzelfde moment maar liefst 137 euro kostte. Een groot verschil. Bij de tourist classe lig je wederom op een slaapzaal, maar je hebt hier wel meer privacy doordat de bedden meer afgeschermd zijn (zie foto). Je krijgt ook een kussentje en een hoes, ik zou wel aanraden een lakenzak mee te nemen. De airco staat een hele dag en nacht aan, dus het kan hier vrij fris worden. Oordoppen mag je ook zeker niet vergeten, op deze manier kon ik toch slapen door het gesnurk van die dikke Rus achter mij.

Verder heb je nog de privé cabines, maar deze zijn meteen een stuk duurder. Ideaal wanneer je nood hebt aan je eigen privacy of je op vakantie gaat met je gezin. Wees hier tijdig bij, want deze zijn als eerste uitverkocht!

Eten en drinken op de 2GO ferry

Op de boot is een restaurantje aanwezig waar je relatief goedkoop kan eten. Er zijn ook winkeltjes die noedels, rijst, chocolade, nootjes, chips, zoet gebak etc; verkopen. Af en toe komen er ook mensen langs met eten, dus je hoeft hier zeker geen honger te lijden. Ik zou wel aanraden zelf ook wat snacks mee te nemen, want de keuze is hier beperkt. ’s Avonds krijg je een maaltijd aan boord, verwacht hier zeker niet te veel van! Wij kregen rijst met kip en een héél klein beetje saus, geen groenten. Qua drank heb je voldoende keuze, boven kan je gezellig iets drinken op het dek.

Faciliteiten op de 2GO ferry

Uiteraard zijn er heel wat toiletten, alsook douches aanwezig aan boord. Verder vind je er nog een kapper en een EHBO post. In de lobby kan je je gezellig in de zetel nestelen met een boek of tijdschrift. Op het dek kan je dan weer genieten van het zonnetje en in de namiddag start de karaoke! Gedurende de hele avond kan je genieten van muziek, afwisselend met karaoke. Een liedje zingen kost je tien peso! Voor wie niet slapen wil of kan: in de avond wordt er nog flink gefeest op de dek-disco!

Wijzelf zijn vrij vroeg gaan slapen, aangezien je in de vroege ochtend (lees: nacht!) gedropt wordt in Coron. Om 4 uur zette wij voet aan land, de timing is dus niet echt oke. Ik had liever wat later vertrokken, zodat we op een fijner uur aankwamen op onze bestemming. Een accommodatie zoeken in het midden van de nacht is alles behalve een pretje! Wie naar Puerto Princessa gaat heeft meer geluk, zij komen uiteraard later aan.
Ondanks het slechte uur van aankomst, raden wij de 2GO ferry van Manila naar Coron of Puerto Princessa zeker en vast aan!

 

Meer over backpacken in de Filipijnen

 

Nog meer inspiratie opdoen voor je reis door de Filipijnen

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites