Paradijselijke eilanden in Cambodja – Koh Rong

Wie aan Cambodja denkt, zal voornamelijk denken aan de grote steden en de tempels van Angkor Wat. Cambodja heeft echter meer te bieden dan dat. Je kan er ook terecht voor een lekker, luie vakantie op een prachtig wit strand. Er zijn enkele paradijselijke eilanden te vinden op Cambodja. Wij verbleven zelf op Koh Rong en hebben ontzettend genoten van dit eiland.

Hoe geraak je op deze eilanden?

Vanuit Sihanoukville (ook een zeer tof, toeristisch badplaatsje) kan je een ferry nemen naar één van de eilanden. Afhankelijk van welk eiland en welke kant van het eiland doe je er ongeveer 30 minuten tot 2 uur over. Voor een Ferry betaal je 22 dollar heen en terug. De twee meest bekende eilanden zijn Koh Rong en Koh Rong Samloem.

Koh Rong is vooral bekend onder de backpackers, het is er wat goedkoper, er worden tal van feestjes gegeven en er zijn meer accomodaties, barretjes en restaurants te vinden. Koh Rong Samloem daarentegen is iets meer verlaten en rustig. Het schijnt tevens het mooiste eiland te zijn! A Little piece of Paradise, zoals ze wel zeggen. Door bepaalde omstandigheden konden wij niet meer naar Koh Rong Samloem gaan, waar ik ontzettend veel spijt van heb! We hebben het mooiste gemist, maar wel een fijne tijd beleefd op het andere eiland: Koh Rong.

Het hart van Koh Rong

De populairste plek in Koh Rong is Kaoh Touch, dit is zeg maar ‘het hart’ van Koh Rong. Op deze plek vind je de meeste accomodaties, waaronder vooral goedkope hostels, guesthouses en bungalows. Tal van kleine winkeltjes, restaurants en barretjes. Vanuit deze plek geraak je uiteraard ook makkelijk op de mooiere plekken van het eiland, te voet, per kajak of taxiboot. Er staan ook enkele mooiere hotels/resorts op het eiland, maar deze zijn eerder afgezonderd. Ideaal voor een rustige of romantische vakantie.

Snorkelen of duiken bij Koh Rong

Het eiland leent zich er prima toe om te gaan duiken of snorkelen. Ik zat met enkele infecties, dus duiken was geen optie. Snorkelen dan maar! Je hebt tal van kleine standjes, waar je een volledige dag kan verblijven. Hierbij ga je snorkelen, vissen, zwemmen tussen lichtgevend koraal en meestal sluit je af met een barbecue op het strand. Reuzegezellig, maar wij besloten het toch met z’n tweetjes te gaan doen. We huurden een kajak voor nog geen vijf euro en trotseerden de wilde zee. Inderdaad ja… de condities waren niet al te best deze dag en het was géén pretje om het mini-eilandje aan de overkant te bereiken.

Ik was zo kapot en had er helemaal geen zin meer in! We hadden beiden ook geen waterschoentjes of zwemvliezen mee, dus van snorkelen is er niet zoveel in huis gekomen. Er is ontzettend veel koraal,waar je jezelf aan kan bezeren en uit ervaring weet ik dat dit zeer vervelend kan zijn. Uiteraard raak je koraal beter helemaal niet aan, aangezien het op deze manier afsterft. We zagen enkele visjes, maar niet veel bijzonders. De boten stoppen aan ditzelfde eilandje, dus het snorkelen is zeker niet adembenemend mooi. Voor een mooiere onderwaterwereld ga je dus beter dieper de zee in, met andere woorden: duiken dus!

Ga zwemmen met lichtgevend plankton

Eén van de meest bijzondere dingen die je hier kan doen, is zwemmen met lichtgevend plankton. Zodra de zon verdwijnt en de maan verschijnt, kan je een donker plekje opzoeken en de zee induiken. Police Beach is ongeveer tien minuutjes stappen vanuit Kaoh Touch en de ideale plek om dit te gaan doen. Het is een ontzettend gezellig strandje met een hippie-vibe, zeer relaxt. Ga enkele meters de zee in (neem een zwembril mee) en geniet van de oplichtende deeltjes in de zee. Magisch.

4K beach

Wil je een echt paradijselijk strand, dan zit je hier aan het goede adres. Denk: Een parelwit strand van maar liefst vier kilometer lang en een helderblauwe zee. Het is er rustig genoeg om een hele dag lekker te luieren en te genieten. Dit is werkelijk een paradijsje en hier neem je zonder twijfel de allermooiste foto’s op het eiland! Het fijne is bovendien dat deze plek op wandelafstand ligt van ‘het centrum’. Het laatste jaar wordt er hier steeds meer gebouwd (je kan er ook kamperen), maar over het algemeen is het hier nog vrij rustig.

Long Beach

Long Beach is het langste strand op heel Koh Rong. Wij zijn er zelf niet geweest aangezien je hiervoor een taxiboot moet nemen. Het weer was over het algemeen niet schitterend, dus we besloten dit strand dan ook over te slaan. Ook dit blijkt één van de mooiste stranden te zijn op heel Koh Rong.

Waar te verblijven op Koh Rong?

Bij Koh Lanta vind je kamers voor een zeer fijne prijs (10 euro/nacht), gelegen aan een fijn standje. Je zit op zo’n vijf minuutjes van het centrum, dus het is hier stukken rustiger. De kamer is zeer basic, maar prima voor enkele nachtjes! Er is voldoende accommodatie te vinden op Koh Rong. Vooraf boeken hoeft niet (tenzij je naar een resort, hotel of betere bungalows gaat). Wijzelf kijken ter plekke of we de kamer oké vinden, zo niet zoeken we verder. Een plek heb je hier sowieso!

Toch liever zekerheid? Boek je accomodatie dan via booking! 

 

Zet je reis door Cambodja verder

 

Inspirerende boeken
Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites