Wereldreis 2.0: wat zijn de reisplannen?

2021 was niet bepaald een spannend reisjaar voor ons. Buiten Mexico als hoogtepunt en een weekje Nederland, stonden er verder geen grote of kleine reizen op de planning. Of de maatregelen lieten het niet toe of het risico was te groot om toch nog een vliegticket te boeken. Dit zorgde ervoor dat we wel heel wat geld opzij konden zetten. Centen die wij het komende jaar goed gaan kunnen gebruiken. Want…. wij vertrekken opnieuw op wereldreis!

Het is alweer ruim vier jaar geleden dat wij voor het eerst op wereldreis vertrokken en er gaat geen week voorbij dat ik niet even terugdenk aan dit zotte avontuur. Het is de beste keuze die we ooit maakten. Toen we na acht maand terug aankwamen in België wist ik het dan ook zeker: dit was niet laatste keer! In tussentijd gingen het lief en ikzelf samenwonen, kochten wij een auto, ging ik opnieuw studeren, namen wij enkele poezelbeesten in huis en spaarden wij zoveel mogelijk om opnieuw een grote reis te maken. De centen staan opzij, de plannen zijn gesmeed en nu is het enkel afwachten tot vertrek. Deze plannen deel ik graag met jullie in dit blogartikel.

Hou er rekening mee dat wij zeer flexibele reizigers zijn. Er mag dan wel een globaal plan zijn met landen en bezienswaardigheden die wij willen bezoeken, maar wij boeken niets op voorhand. Vinden wij het ergens heel fijn? Dan blijven wij er gerust enkele dagen langer. Vinden we bepaalde plekken toch maar niets? Dan vertrekken wij vroeger. Besluiten we toch nog naar een ander land te gaan, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Transport, accomodaties, tours en activiteiten… die boeken we gewoon ter plekke! Het plan is om ongeveer 6 à 9 maanden te gaan reizen, afhankelijk hoe lang we uiteindelijk over deze landen doen én hoe ver we geraken met ons budget.  Dit is hoe onze wereldreis in 2022 – 2023 er normaliter zal gaan uitzien.

Start van de wereldreis: Guatemala

Guatemala heeft nooit echt op mijn never ending bucketlist gestaan, tot ik enkele zotte foto’s voorbij zag komen op Instagram. Op dat moment wist ik dat we dit land absoluut moesten toevoegen aan het lijstje en dit is dan ook de plek waar onze reis in juli 2022 zal starten. We plannen er minimaal twee weken te spenderen, maar dat kan evengoed uitlopen tot een maand. De hoofdreden voor ons bezoek aan Guatemala is het beklimmen van de Acatenango vulkaan en het bezoeken van Lake Atitlan.

Colombia

Colombia is voor heel wat backpackers hun favoriete land in Zuid-Amerika. In eerste instantie sprak Colombia mij minder aan, maar door de vele enthousiaste verhalen heb ik besloten om ook dit land toe te voegen aan onze planning. De sfeer die er heerst zou er geweldig zijn en Colombia is bovendien ook zeer divers qua bezienswaardigheden. Van het prachtige Tayrona National Park tot de drukke steden. Gezellige dorpen in de groene jungle, watervallen en droge vlaktes. We plannen om ca. een maand te spenderen in het zwoele Colombia.

Peru

Vervolgens komt de bestemming aan bod waar ik stiekem toch wel het meest naar uitkijkt: Peru! Misschien wel hét meest diverse land in Zuid-Amerika en een paradijs voor hikers. We denken dan ook het meest tijd de spenderen in dit land, om alle uithoeken te kunnen ontdekken. Een tour in het Amazonewoud mag niet ontbreken en daar lijkt Peru ons uitermate geschikt voor. Verder gaan we naar het noorden om het prachtige Huaraz te ontdekken. Misschien wel dé mooiste plek in Peru om te gaan hiken. We willen er enkele steden bezoeken, de zandduinen van Huacachina, de bekende rainbow mountain en uiteraard mag Wereldwonder Machu Picchu hier ook niet ontbreken! Genoeg te doen in dit veelzijdige land. Ik kijk alvast uit naar de alpaca’s! 

Bolivia

Vervolgens nemen we de bus richting Bolivia. Een land dat tot nu toe nog steeds een vrij slechte reputatie heeft qua veiligheid, maar waar ik in realiteit alleen maar positieve verhalen over hoor. In tegenstelling tot Peru is Bolivia nog een stuk minder toeristisch, maar ook dit land heeft enorm veel te bieden en is bijzonder divers. Zo willen we hier de Pampas intrekken en hopen hier heel wat wilde dieren te spotten. We willen uiteraard ook de omgeving verkennen in en rondom La Paz en tot slot zullen we een tour boeken die ons langs de mooiste plekken brengt van Tupiza tot de bekende zoutvlaktes bij Salar de Uyuni. Ook naar deze bestemming kijk ik ontzettend hard uit!

Chili

Daarna is Chili aan de beurt en ik vrees dat dit samen met Argentinië een grote hap uit ons budget zal nemen. Chili en Argentinië zijn namelijk niet de goedkoopste bestemmingen, maar aangezien we toch in de buurt zijn kunnen we deze landen onmogelijk overslaan! Chili is samen met Argentinië gelijk één van de veiligste en meest stabiele landen in Zuid-Amerika. Hier willen we een auto huren en op eigen houtje de Atacama woestijn verkennen. Dit is de droogste plaats ter wereld, maar ook hier valt heel wat moois te ontdekken. We willen ook enkele dagen vertoeven in de hoofdstad, alvorens door te reizen naar het bekende Patagonië. In Patagonië hopen we een camper te kunnen huren, zodat we flexibel kunnen reizen en hier al het moois kunnen ontdekken. Indien ons budget het toelaat willen we hier ook graag de W trek doen in het Torres del Paine National Park. Ik hoop hier absoluut een poema te kunnen spotten en vele guanaco’s!

Argentinië

Een deel van Patagonië ligt in Chili en het andere deel ligt in Argentinië. Hier gaan we dus de grens over om de bekende Fitz Roy te aanschouwen en uiteraard de spectaculaire gletsjers bij El Calafate. Het plan om naar Ushuaia te reizen lag ook lang op tafel, maar aangezien een trip richting Antarctica toch net wat te duur is, hebben we besloten om deze plek toch niet te bezoeken. In de plaats daarvan willen we wel de Iguazu watervallen bezoeken. Deze behoren tot de grootste watervallen op aarde en zien er behoorlijk spectaculair uit. De trip eindigen we in het economische en culturele hart van Argentinië: Buenos Aires. Hierna zit onze reis door Zuid-Amerika erop en we hopen tegen de feestdagen terug in België te zijn, om daar vervolgens twee weekjes te spenderen met vrienden en familie.

Het Zuiden van Thailand

Na de Kerstperiode is het tijd om door te reizen naar Azië. Normaliter zouden wij in 2020 gaan reizen door Thailand, maar door Covid-19 hebben we deze reis ondertussen al twee keer moeten uitstellen. Onze voucher is nog geldig tot 2023, dus ideaal om deze bestemming toe te voegen aan onze wereldreis. Tijdens onze eerste wereldreis bezochten we reeds het noorden van Thailand en dit keer is het tijd voor het Zuiden. Hier denken we een maand te spenderen. De Surin eilanden, Khao Sok National Park, Koh Tao, Koh Pha Ngan en Krabi staan alvast op de planning. We willen hier tal van prachtige duiken maken en willen ook zeker gaan dansen op een Full Moon Party!

Raja Ampat

Vervolgens is het tijd voor een droombestemming die torenhoog op mijn bucketlist staat. Raja Ampat, beter bekend als het laatste paradijs op aarde. Deze eilandengroep vormt onderdeel van de Indonesische provincie West-Papoea. Het kost heel wat tijd en moeite om er te geraken, maar dan heb je ook wat! Ze hebben de rijkste bioverscheidenheid ter wereld. Nergens is het water zo divers en Raja Ampat is dan ook dé droom voor iedere duiker. Tot een aantal jaren geleden waren hier nauwelijks tot geen toeristen, tegenwoordig komen er slechts een handvol deze kant op. De eilanden zijn onderdeel van een groot beschermd natuurgebied, dat in totaal een oppervlakte van 9000 vierkante kilometer omvat. Op deze manier wordt het kwetsbare koraal en de unieke onderwaterwereld beschermd tegen overbevissing en het vissen met dynamiet. Reizen door Raja Ampat is niet goedkoop, maar hierbij investeer je wel in de bescherming van deze natuur!  We hopen hier minstens twee weken te kunnen verblijven.

En daarna…?

Aangezien een reis naar Raja Ampat niet heel goedkoop is, vrezen we dat dit gelijk ook het einde zal betekenen van onze wereldreis. Indien ons budget het toch nog toelaat willen we uiteraard nog even verder reizen.  Verder staat er niets gepland en er liggen dan ook heel wat mogelijkheden open. Ik vind Bali helemaal geweldig, dus misschien keren we wel even terug naar dit eiland om dit keer het noorden te bezoeken. Ook Borneo staat behoorlijk hoog op mijn bucketlist, dit is ook een mooie optie. We zitten ook vlakbij Australië, dus who knows?  Alle wegen liggen open en tegen die tijd zal het voor ons wel duidelijk zijn welke we willen en kunnen bewandelen. De hele reis wordt ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring en ik kan niet wachten om dit avontuur te starten!

Meer Wereldreis Inspiratie

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

 

 
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites