Terugblik op onze reizen in 2019

Nog exact één dag en we sluiten 2019 alweer af. Weer een jaar ten einde, het nieuwe stilaan in zicht. Ik heb het gevoel dat een jaar steeds sneller om is.  2019 voelde zeker niet aan als mijn meest spannende of tofste jaar, al helemaal niet wat betreft reizen. Exact een jaar geleden gingen we samenwonen en kochten we een auto, dat betekende toch ietwat besparen op reizen en dus bleven we dit jaar maar in Europa. Toch is er in die 365 dagen heel wat gebeurd. Ik besloot na de grote vakantie halftijds te gaan werken en opnieuw te gaan studeren.

Ondertussen ga ik voor mijn bachelor leerkracht secundair en ik kan haast niet wachten om binnen enkele maanden voor mijn eigen klas te staan. De jeugd -de toekomst van morgen- interessante dingen bij brengen, een luisterend oor te zijn voor hun problemen en bezorgdheden, hen te laten groeien als persoon en hen te laten geloven in hun grootste dromen, want dat is wat mij typeert. Droom groot en geloof dat je ze werkelijkheid kan laten worden. Alleen zo komen dromen uit. Hoogst tijd om even terug te blikken op onze reizen van 2019, want dat is toch iets waar we ontzettend dankbaar voor mogen zijn. De mogelijkheid hebben om de wereld te verkennen en onze dromen te vervullen.

Slovenië, u heeft ons verrast

We gaan van start met de bestemming die ons het meest verrast heeft dit jaar. Ik had geen al te hoge verwachtingen van Slovenië, het leek mij gewoon een tof land voor een roadtrip. Prima te doen met de auto vanuit België en klein genoeg om te ontdekken in tien dagen. Slovenië was zoveel meer dan we voordien verwacht hadden. De adembenemende natuur, waaronder het sprookjesachtige meer van Bled. Tot de hoge bergtoppen, kronkelende wegen en mooie wandelpaden in Logarska Dolina. Wij maakten een roadtrip door Slovenië tijdens de paasvakantie en tijdens deze periode was het er heerlijk rustig. Niet overspoeld door toeristen, waardoor we in alle rust konden genieten van al dit moois. Slovenië is enorm goedkoop, enorm gezellig en enorm mooi. De ideale bestemming voor een weekje genieten van allerlei activiteiten in de natuur, wijn sippen tussen de wijngaarden, zonnebaden aan het strand of juist slenteren door het gezellige Ljubljana.

De prachtige natuur in Grainau, Duitsland

We waren er slechts twee dagen, maar dat was voldoende om eerste -geweldige- indruk te krijgen van de prachtige omgeving in Grainau. Ik wilde er al enige tijd heen en tijdens de terugrit van Slovenië naar België, leek dit het ideale moment om even om te rijden en deze plek dan eindelijk te bezoeken. We verbleven er in totaal twee dagen, twee nachten en genoten van de wandeling rondom het betoverende Eibsee meer. Het lijkt wel een plaatje uit Canada, maar niets is minder waar. Deze plek is gewoon te vinden in Duitsland. Op stip nummer één de allermooiste plek die we bezochten in 2019. Vlakbij vindt men het gezellige wintersport dorpje Garmisch Partenkirchen. We genoten er van een verfrissend ijsje, terwijl onze huid bruint kleurde door de brandende zon.

Into the wild in Noorwegen

Op naar het volgende avontuur. We trokken een week de wildernis in, gepakt met onze goedgevulde backpack, voldoende voedsel en een Kano, klaar om de Noorse wateren te ontdekken. De natuur, zo puur en ongerept. Een plek waar de mens nog niet de hoofdrol speelt en de serene rust als een deken over je heen valt. Onze reis door Noorwegen was ontzettend zwaar. Ik heb er enorm afgezien, maar anderzijds ben ik er zo tot rust gekomen. Hoe lichamelijk afzien en genieten toch zo dicht bij elkaar kunnen liggen. Wij beleefden dit avontuur in Noorwegen met K-jak en ik kan deze reis aan iedereen aanbevelen. Even helemaal back to basic gaan, de gsm aan de kant en je helemaal overgeven aan deze prachtige natuur. Hoe schoon is dat?

Roadtrippen door Schotland

In de zomer maakten we gedurende twee weken een roadtrip door de ruige hooglanden in Schotland. Zweetdruppels parelden op ons hoofd, wanneer we de top van de Ben Nevis bereikten. Het leek wel een ander landschap, met zijn mystieke karakter door de dikke misttapijten. Zwaar, vermoeiend, maar een onvergetelijke ervaring. We reden rondom het mooiste stukje van Schotland, het prachtige Isle of Skye. Met zijn wonderlijke, ongerepte en ruige natuur. Schotland is een natte droom voor natuurliefhebbers en wandelaars. Je vindt er tal van mooie hikes, gigantische meren en met een beetje geluk spot je Nessie wel! Ik ga eerlijk zijn, Schotland was niet mijn favoriete bestemming, al ben ik wel blij dat ik dit heb kunnen ervaren.

 

Boeren, kaaskoppen en toffe steden in Nederland

Tijdens de herfstweek gingen we een weekje naar Nederland, met een bende van maar liefst 100 man. Mathijs ging reeds als kleine pagadder al mee op herfstweek met Pasar. Een traditie die van generatie op generatie doorgegeven wordt. De kleintjes van vroeger hebben ondertussen zelf kinderen en gaan met hun eigen gezin mee. Op de vier jaren dat Mathijs en ik samen zijn, was dit de eerste keer dat we samen meekonden op herfstweek en daar hebben we ontzettend van genoten. Samen met onze katten deelden we een ruim huis op een vakantiepark, gelegen in Gelderland. Mathijs zijn ouders stonden enkele kilometers verderop met hun camper. De week was gevuld met tal van activiteiten; Gaande van mooie wandelingen, spelletjesavonden, een dag in Amsterdam, een fotozoektocht in Amersfoort, bowlen, bingo en een ontzettend toffe sport waar ik nooit eerder van hoorde… FRISBEEGOLF! Geen spannende en verre reis, maar wel een ontzettend toffe week, omring door fijne mensen.

 

Op ontdekking in eigen land

Natuurlijk heeft ons eigen, kleine Belgenlandje ook heel wat te bieden. Zoals ik reeds vermelde in dit artikel, voel ik mij niet 100% thuis in België. Mijn grote wens is dan ook om op een dag dit kleine land te verlaten en iets op te bouwen in een land dat aanvoelt als ’thuis’. Omring door de natuur; Bergen en meren of juist witte stranden en palmbomen, zolang ik er maar tijd kan spenderen in een weelderige natuur. Toch zijn er ook heel wat toffe steden, dorpen en natuurdomeinen te vinden in België. Niet zo machtig, mooi of verbazingwekkend als in pakweg Amerika, maar toch een bezoekje waard. En ook dit jaar ontdekten we weer heel wat nieuwe dingen in eigen land. Zo spendeerden we een weekend in de Haan, welke ik meteen kan bekronen tot meest gezellige badplaats. Ook maakten we een kleine roadtrip door eigen land, waar we de Hoge Venen indoken, kuierden door het gezellige Malmedy en een dag spendeerden in Jalhay. Welke overigens het decor was voor “Kamp Waes”, het nieuwe programma van Tom Waes.

 

2020, mijn jaar

En daar loert hij alvast om het hoekje. Het nieuwe jaar. Mijn jaar! Ik heb nu al het gevoel dat 2020 een fantastisch jaar zal worden, boordevol onvergetelijke momenten. Ik zal voor het eerst zelf les geven. Stiekem al wat zenuwachtig, maar ik kijk er ook naar uit om heel wat bij te leren en te groeien als leerkracht. Ik wil tijd nemen voor mezelf. Luisteren naar mijn lichaam. Voldoende rust nemen en het voeden met lekker en gezond eten. Sporten om mijn conditie op peil te houden en mij goed te blijven voelen in mijn eigen lichaam en elke maandag vol enthousiasme naar de musicallessen gaan. Doen wat mij gelukkig maakt. Afscheid nemen van dingen die mijn energie wegnemen en mij ongelukkig maken. Groeien als persoon en mij omringen met mensen waar ik van hou. Een beter persoon worden voor anderen, kleine dingen die voor velen een wereld van verschil maken.

Wij boekten alvast onze reis voor de paasvakantie naar Zuid-Thailand. Onze dagen spenderen op de tropische stranden, sippend van een kokosnoot. Duiken tussen de kleurrijke vissen, wandelen naar de mooiste viewpoints en genieten van de Pad Thai en mango sticky rice. Samen met vrienden zullen we een roadtrip maken door Duitsland. Zal ik in de zomer een week naar de prachtige Dolemieten gaan en boekte ik mijn allereerste solo reis, naar de wereldstad New York! Onze reis voor de zomervakantie staat nog niet vast, maar stiekem hoop ik Canada of Ecuador te kunnen ontdekken.

2020 is nog niet begonnen, maar heeft nu al zoveel te bieden. Dankbaar voor elke dag, dankbaar voor alle mooie momenten, dankbaar voor de ervaringen die mijn leven zo verrijken, mij energie geven en zielsgelukkig maken. 2020, mijn jaar. Ik wens jullie een spetterende avond en nacht toe, met veel lekker eten, omringd door toffe mensen, de gekste dansmoves bovenhalen op de dansvloer. Dat jullie dromen mogen uitkomen en 2020 ook jullie jaar mag worden!

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites