Terugblik op onze reizen in 2018

2018 wat was u bijzonder. Vol dromen, vol hoop, vol plannen. Soms een beetje grimmig, meestal stralend mooi. Een jaar vol liefde, geluk en avonturen. Een jaar vol dromen, wonderen en bijzondere ontmoetingen. Een jaar waarin we de wereldreis van onze dromen maakten en planeet aarde weer een beetje meer ontdekten. God, wat ben je mooi! Verlangend naar meer. Een jaar waarin we beiden zijn gestart met onze eerste job. Een jaar waarin we onze eerste auto kochten. Een jaar waarin we gingen samenwonen en bouwen aan onze thuis. Wauw… Wat is er veel gebeurd in 2018. Het lijkt wel een droom.

Dat 2018 een bijzonder jaar was is nogal zwak uitgedrukt. Het was meer dan bijzonder en meer dan mooi. Wonderlijk. Avontuurlijk. Verleidelijk. Divers. Leerrijk. Enkele maanden na ons afstuderen vertrokken we voor acht maanden naar landen hier ver vandaan, op wereldreis zoals dat ook wel heet. Dit avontuur is ondertussen al reeds weer een half jaar afgelopen, maar de herinneringen zitten in mijn geheugen gegrift. Dagelijks heb ik nog heimwee naar deze periode en verlang ik naar het nog meer ontdekken van de wereld, want wat zijn er mooie plekken op aarde! Hier een terugblik op onze reizen in 2018 (en eigenlijk ook nog een stukje in 2017!)

1. Sri Lanka

Onze reis is gestart in Sri Lanka. Een land dat relatief klein is, spotgoedkoop en makkelijk te bereizen valt met het openbaar vervoer. Toegegeven; op het moment zelf vond ik Sri lanka niet heel bijzonder. Ik had het mij helemaal anders voorgesteld, waardoor er toch wel wat teleurstelling was. Tijdens het reizen is mijn blik op de wereld en op reizen heel wat veranderd. Achteraf blik ik dus met een fijn gevoel terug op Sri Lanka en zou dit land dan ook warm kunnen aanbevelen voor een eerste keer backpacken of voor de start van een wereldreis. Op korte tijd kan je namelijk zeer veel zien.

De hoogtepunten in Sri lanka zijn voor mij toch wel het gezellige dorpje Ella, waar we onder andere de Ella Rock beklommen. Ons mooiste uitzicht kregen we zonder twijfel bij het beklimmen van de Pidurangala rock, welke zonder twijfel het leukere broertje is van Sigiriya! Tot slot deden we ook nog twee safari’s in Sri Lanka, waar zowel Mathijs als ik met een gelukzalig gevoel op terugblikken. In het Yala national park stonden wij oog in oog met luipaarden en hoorden we welp en moeder met elkaar communiceren. In Udawalawe zagen we dan weer ontzettend veel olifanten, al hebben we deze af en toe ook wel eens gespot in de vrij natuur. Wat wij uiteraard nog fantastischer vonden!

2. Laos

Laos, wat ben je authentiek en puur. Mensen die altijd lachen, de lekkerste curry’s en heerlijk eten op de avondmarkt in Luang Prabang. Neen, niet enkel in Luang Prabang, het eten is echt overal heerlijk! Over ons hoogtepunt in Laos hoef ik geen seconde na te denken, dat was zonder twijfel een van onze meest memorabele momenten; The amazing gibbon experience! Slapen in de hoogste boomhut ter wereld en op 150 meter hoogte ziplinen in de jungle. Fenomenaal gewoon.

3. Cambodja

Vanuit Laos namen we de bus naar Cambodja. Een land met een trieste geschiedenis, die een serieuze impact had op mij. In de wereld gebeuren zoveel gruwelijke dingen en ook in ons eigen land zijn er zaken gebeurd waar we liever niet te vaak aan terugdenken. Maar na ons bezoekje aan de Killingfields en de S21 , kon ik de gruwel van de Khmer Rouge niet meer achter mij laten. Uiteraard zijn er ook heel wat mooie dingen te zien in Cambodja, van de prachtige tempels tot de gezellige eilandjes! In Cambodja kreeg ik heel wat gezondheidsproblemen, waardoor we het land uiteindelijk iets vroeger hebben verlaten. Hoewel Thailand niet op ons lijstje stond, besloten we een bus richting Bangkok te nemen, aangezien ze daar goede ziekenhuizen hebben.

 

4. Thailand

Zo gezegd zo gedaan. Na een vreselijk lange busrit kwamen we dan eindelijk aan in Thailand en mijn problemen werden meteen opgelost. Zonde om dit mooie land meteen te verlaten, dus besloten we er nog wat langer te blijven en trokken het Noorden in. Ik werd er verliefd op het lekkere eten en het gezellige stadje Pai. Maar ook Chiang Mai en Chiang Rai wisten mij zeker te bekoren.

5. De Filipijnen

Wondermooi. Paradijselijk. Oogverblindend. Magisch. Dat zijn de Filipijnen. We spendeerden hier maar liefst zes weken en hadden hier de tijd van ons leven. Het meest heldere en blauwe water, de prachtige eilandjes, de kleurrijke vissen en het duiken met haaien. Hoewel ik het eten er ronduit vreselijk vond, hebben de Filipijnen wel een zeer bijzondere plek in mijn hart gekregen. Dit is zelfs één van mijn favoriete bestemmingen. Kijk naar de foto’s, can you blame me?

6. Indonesië

Indonesië is het land waar we een langere tijd verbleven. En ondanks dat we hier maar liefst drie maanden waren, zou ik met véél plezier nog eens terugkeren. Indonesië is namelijk zo ontzettend groot en veelzijdig, dat er nog bijzonder veel te ontdekken valt. Onze reis zijn we gestart in Sumatra, waar we het pure leven van Indonesië ontdekten.

We vervolgden onze reis door Java, waar vooral de Bromo vulkaan en de Borobudur onze hoogtepunten waren. Vervolgens gingen we door naar Bali,Lombok, Gili Air, Flores,Nusa Penida, Nusa Lembonga en Nusa Ceningan. Waarvan vooral die laatste twee mijn grote favorieten zijn. Van prachtige landschappen, bergen, parelwitte stranden met palmbomen, helderblauwe zeeën, vulkanen, tempels, steden, rijstvelden, traditionele dorpen; Je vindt het hier werkelijk allemaal! Al mijn artikels over Indonesië kunnen jullie hier vinden. 

7. Kuala Lumpur

Drie maanden Indonesië is langs en dat is de reden dat wij -puur voor praktische redenen- het land even verlieten. Onze keuze viel hierbij al snel op Kuala Lumpur, gelegen in het mooie Maleisië. Hoewel ik niet echt dol ben op grote steden en liever omringd wordt door de ruige natuur, vond ik deze stad toch vrij aangenaam. Na maanden leven op een klein budget, besloten we onszelf hier ook wat meer luxe te gunnen. Zo genoten we van een prachtige kamer, een zwembad met een fantastisch uitzicht over de stad en uiteraard het heerlijke eten! Ik heb het wel heel veel over eten hé?

8. De Verenigde Staten

We eindigden onze trip in een land dat zo adembenemend mooi, groot en divers is. Wat heb jij mij in de positieve zin verrast! Ik heb het over de Verenigde Staten en dan in het bijzonder “het Westen”. We huurden gedurende een maand een auto en kampeerden op de mooiste en leukste plekjes. Back to basic; vaak geen toilet en enkele dagen niet douchen waren eerder regel dan uitzondering. We leerden hier fantastische en gastvrije mensen kennen, die ons de mooiste plekjes in hun stad toonden.

Zie hier onze complete reisroute door het Westen van Amerika. Onze trip bracht ons langs de prachtige kustlijn, geweldige steden en verlaten wegen. We reden midden in de woestijn. Langs bergen en dalen. In de groene en overweldigende natuur.We bezochten de mooiste parken; Van magische bossen, tot een landschap van rood gesteente. Dit was ongetwijfeld de mooiste roadtrip in mijn leven.

2018, ik zal u koesteren. Je hebt ons zulke mooie hoogtepunten gebracht die ik voor altijd in mijn hart zal dragen. Je was subliem. Vol emoties. Vol verlangen en verleiding. Vol avontuur. Vol liefde. Vol primeurs. En vol herinneringen. Ik ben alvast klaar voor een tweede wereldreis. Nu vriendlief nog kunnen overtuigen!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites