Into the wild met K-jak in Noorwegen (kanotocht)

Geen sterren aan de hemel, de lucht is al lang weer klaar en helder. In deze periode van het jaar zijn de dagen langer dan ooit en is er geen plaats voor de duisternis. Langzaam ontwaakt het leven. Ik word gewekt door het kabbelen van het water en de vroegst ontwaakte vogeltjes die hun ochtendlied fluiten. Stilte. Enkel de gelukzalige melodie uit de natuur. Wij trokken er een week op uit en verkenden met een eigen kano Noorwegen. Een week in de wildernis, wildkamperen en genieten van de rust en stilte. Laat ik jullie meenemen: into the wild!

Into the wild: Noorwegen op z’n best

Ik krijg flashbacks naar de film die ik enkele maanden geleden voor de tweede maal zag en die de meesten onder jullie vast wel zullen kennen. “Into the wild”. Een film die mij ondanks het tragische einde ontzettend geïnspireerd heeft. De drukte, eisen en de stress van de samenleving achterlaten. Op zoek naar rust, avontuur en natuur. Willen we dat niet allemaal wel eens? Eén worden met de natuur en ons verliezen in de schoonheid ervan.

Gelukkig hoef je niet helemaal naar Alaska te vliegen om dit gevoel te ervaren. Die diepe bossen en pure wildernis vind je al dichter bij huis. Op nog geen twee uur vliegen om precies te zijn. Ik heb het over Noorwegen. Gepakt met een volle backpack, kampeergerief en een kano trokken wij er een week samen op uit met K-jak. Enkel genietend van die ruige natuur en peddelend op het zuiverste water van Europa.

 

Levend op de melodie van de Noorse Wateren

Een moment later begeven we ons op Noorse wateren. De natuur is er adembenemend mooi en de vredige stilte strijkt over ons neer. Ongelofelijk dat plekken zoals deze nog bestaan. Een plek waar de natuur nog overheerst en de mens slechts kwetsbaar en klein is. Dit is de natuur op zijn mooist. Onaangeraakt, puur, wild, doch zo sereen. Het is een voorrecht om op plekken te komen waar de mens nog niet de hoofdrol speelt.

Een week lang niet douchen, geen gebruik maken van internet en een minimum aan comfort. Enerzijds confronterend om te zien welke luxe voor ons de norm is geworden, anderzijds voel ik mij vrijer dan ooit. Zouden we met z’n allen niet wat meer moeten offline gaan en meer connecten met de natuur?

Wildkamperen in de wildernis: niet altijd een luxe

Het is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. Deze week in Noorwegen is ontzettend zwaar voor mij. Ik drijf mijn lichaam tot het uiterste en ga door, zelfs wanneer het pijn doet. Pijn van de zware hikes -die het overigens meer dan waard zijn- en vooral pijn van de koude. Ik hou niet van de koude, geef mij maar een lekker warm en tropisch klimaat. Dit is dan ook meteen het moeilijkste voor mij.

Ik krijg mijn lichaam met momenten niet opgewarmd, ondanks de vele lagen kledij. Ik blijf er dan liever verkleumd bijzitten, wat het uiteraard erger maakt. We hebben geluk dat onze week over het algemeen vrij droog en warm blijft, op enkele stortbuien na. Vier seizoenen in één dag. Dat is Noorwegen. Waar het de ene moment nog stralend warm is, kan het enkele seconden later beginnen regenen. Zo plotseling als de regen komt opzetten, zo snel is hij ook weer verdwenen.

Het leven gaat z’n dagelijkse gangetje, op een ietwat andere manier. Gezellig ontbijten, tentje afbreken, even peddelen, een kleine lunch, beetje chillen, beetje koken, dat tentje terug opzetten, nog meer chillen rond het kampvuur en vervolgens (proberen) slapen.

Het leven is er simpel. Eenvoudig. Toch vullender dan ooit. Dit zijn exact de woorden die Edward Abbey ooit beschreef; ‘De wildernis is geen luxe, maar iets wat de menselijke ziel nodig heeft. Het is net zo belangrijk als water en goed brood’ en gelijk heeft hij!

Leestip: ontdek de mooiste wandeltochten in Noorwegen

Zelf een kano trip boeken richting Noorwegen?

Wil jij ook even helemaal back to basic gaan en je overgeven aan de natuur? Bij K-jak reizen boek je de mooiste kano reizen door Scandinavië. Geniet van de rust!

Wij mochten een week lang gebruik maken van de prachtige kampeerspullen van Nomad. Onze outdoor kledij en nog enkele kampeerspullen komen voornamelijk van Decathlon . De mok in bovenstaande foto’s kunnen jullie vinden in de giftshop van Wearetravellers

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites