Hoge golven, schildpad sporen en gestrande schepen

Na een zware stageweek is het écht wel nodig om de batterijen even op te laden. De weekenden zijn dan ook echt vakantie voor ons en dat gevoel is uiteraard heerlijk. Zondag huurden wij samen met enkele locals -die ondertussen goede vrienden zijn geworden- een jeep, we propten ons met negen in de wagen en laadbak en trokken er op uit om de rest van het eiland te bezichtigen. Wijzelf “wonen” in de stad Sal Rei en daar is er helaas niet veel te zien van mooie natuur. Na drie weken vertoeven op dezelfde plek was de nood hoog om eens wat andere plekken te ontdekken. Ik kan jullie alvast zeggen dat deze trip mij positief verrast heeft en dat ik niet verwacht had dat de natuur hier zo adembenemend zou zijn. Van eindeloze wegen tot een prachtige groene natuur, van een parelwitte woestijn tot gigantische, hoge golven. Ik neem jullie in dit blogbericht graag mee op avontuur!


34
Onze eerste stop was Santa Monica beach. Het strand is maar liefst meer dan 22KM lang een daarmee één van de wonderen in Kaapverdië. Ondanks dat dit strand een enorme trekpleister is voor toeristen, kan je hier niets van merken. Het strand is namelijk zo eindeloos lang dat je bijna geen kat ziet lopen. Wij hadden het strand zelfs praktisch voor ons helemaal alleen.

31
Men vindt hier de krachtigste golven in Boa Vista en daarom is dit ook de perfecte plek voor ervaren surfers -wel even opletten tijdens het zwemmen, er heerst een enorm sterke stroming!-. Van december tot april kan je walvissen spotten in Boa Vista, dit strand is hier een ideale plek voor. Door het beperkte wegennet kun je dit strand -en de meeste mooie plekken in Boa Vista- enkel bereiken met een quad of 4×4, Bereid je alvast voor op een heuse bumpy ride!

32
“We wouden enkele leuke foto’s maken met deze hoge golven. Leuk waren ze zeker! Ik werd plots helemaal meegesleurd door een golf en uiteraard is dit allemaal vastgelegd op beeld. Deze spontane foto is net genomen na de val”

33Dit is de natuur in zijn puurste vorm: geen restaurantjes, toiletten, vuilbakken enz… Hier kan je genieten van het mooie uitzicht en even stil staan bij jezelf. Een fantastisch stukje paradijs dat je zeker moet ontdekken.

27“Even alle studentjes samen!”

28Waar dit prachtige stukje natuur gelegen is kan ik helaas niet vertellen. Tijdens onze tocht reden we hier langs en uiteraard moest ik even stoppen om enkele foto’s te kunnen nemen. Het groene landschap en de palmbomen leken wel eindeloos ver te zijn. Het mooie aan Boa Vista is dat er ook praktisch nergens mensen te zien zijn. Je hebt de ongerepte natuur écht voor jezelf en kan hier optimaal van genieten zonder enige drukte. Aangezien Boa Vista een woestijn eiland is het ik niet verwacht zulke mooie uitzichten te zien. Alles is zo uitgestrekt en lijkt wel eindeloos, heerlijk gewoon!

35
Ook de hele weg die we hebben afgelegd was werkelijk een streling voor het oog. Eindeloze wegen en ongerepte natuur. Geen huis te zien. Geen mens te zien. Uiteraard heb je dit op wel meer plaatsen, Amerika is hier het perfecte voorbeeld van. Toch had ik dit niet verwacht op het ‘kleine’ eiland Boa Vista, dat uiteindelijk véél groter is dan ik verwacht had. Ik kan er zo van genieten om gewoon uit het raampje te staren en te genieten van al dat moois rondom mij.

30
Deze berg willen we binnenkort eens beklimmen. Geen flauw idee of het mogelijk is maar het is het proberen waard natuurlijk!

36Deserto de Viana is de gekende woestijn in Boa Vista. Ideaal om te bezoeken met een quad OF om een sandboard te huren. Ik waagde een poging maar kwam er al gauw achter dat dit helemaal niets voor mij is. Geef mij maar een gewoon snowboard en sneeuw!

25Uiteraard namen we nog een toffe groepsfoto met iedereen samen. Op deze plek zijn we niet lang gebleven, we hebben hier ook niet veel gewandeld. Toch is het zeker de moeite hier eens een bezoekje te brengen.

37De avond viel stilletjes aan en onze laatste stop was Santa Maria. Op deze plek kan je schildpadden spotten en de kleintjes begeleiden naar het water. Jammer genoeg zijn wij niet zo lang gebleven waardoor we geen schildpadden hebben gezien, overal kon je hun sporen wel zien. Op deze plek ligt ook één van de beroemdste toeristische attracties in héél Boa Vista, namelijk het gestrande schip.

38Dit is hem dan, het gestrande schip. Niet zoveel aan te zien maar toch ook ZEKER een bezoekje waard. Het strand is een zeer mooie plek om te wandelen met zijn duinenlandschap. In de juiste seizoenen kan je ook hier walvissen en dolfijnen spotten. Ook om watersporten te beoefenen zit je hier aan het juiste adres!

dscn9610De schildpad sporen zijn overal te bespeuren. Hun nageltjes in het zand, de sleepsporen terwijl ze hun tocht maken naar de ‘oh’ zo grote zee. Boa Vista is één van de belangrijkste plekken in heel de wereld waar de Caretta Caretta schildpad haar eieren legt. Elk jaar zijn er zo’n 20.000 nesten dus de kans dat je er ziet is héél erg groot.

dscn9619Het strand zit ook boordevol krabben, groot en klein. Tijdens onze wandeling zagen wij overal kleine gaatjes in het zand waar er af en toe een kleine krab uit kwam piepen. Ik denk dat ik in totaal een stuk of veertig kleine en wel twintig grote krabben heb gezien. Door het grote aanbod aan krabben zijn er hier ook zéér veel vogels te zien. Voor hen is dit uiteraard een heus feestmaal. BoaVista is ook een fijne plek voor vogelliefhebbers, er zijn hier namelijk zeer unieke en zeldzame exemplaren te spotten.

Deze tour is ondertussen een week geleden en ik geniet nog van deze momenten. Gisteren hebben wij weer een avontuurlijke dag gehad en weer een mooie plek ontdekt. Daar lezen jullie volgende week zeker meer over!

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites