Wandelen aan het betoverende Eibsee meer – Grainau Duitsland

Een mooi plaatje in Canada? Neen. Deze plek ligt gewoon in Duitsland. Grainau in Beieren om precies te zijn. Ik wou het Eibsee meer al langere tijd bezoeken en na onze roadtrip door Slovenië besloten we hier dan ook twee dagen te verblijven. Gelegen aan Zugspitze -de hoogste berg in Duitsland- vind je het betoverende Eibsee meer. De ideale plek voor een gelukzalige ochtendwandeling.

Eibsee meer: recht uit een sprookje?

Waar het de vorige dagen nog zacht was qua temperatuur, gloeit de zon harder dan tevoren. De rit van Slovenië naar Grainau is niet bijzonder lang, maar met deze heerlijke temperaturen had ik de dag liever aan het water gespendeerd. Niet in de auto. In de late namiddag komen we aan en besluiten meteen naar het Eibsee meer te gaan. Na de talloze foto’s die ik reeds voorbij zag komen op Instagram, liggen mijn verwachtingen bijzonder hoog. Ik voel mij blij als een kind, tot we aankomen aan de gigantische parking aan het meer. ZO. VEEL. VOLK.

Hoewel het ondertussen bijna avond is, staat de parking nog steeds vol met auto’s. Die drukte is er gelukkig niet enkel voor het Eibsee meer, maar ook voor het wandelen, skiën of snowboarden op de Zugspitze. Het contrast is groot. Mensen dragen er lange broeken, dikke vesten en skibrillen, terwijl ik er rondloop in mijn luchtig zomerjurkje. Ik wist niet dat deze plek zo toeristisch was en dat zorgt enigszins voor wat teleurstelling. We maken een korte wandeling aan het meer, maar besluiten er niet te lang te vertoeven. Het plan? Morgen in de vroege ochtend terugkeren!

Voor de vogelaars onder ons; hier vind je een goede verrekijkerwinkel

Kamperen bij het Eibsee meer

We zetten ons tentje op bij een camping iets verderop. De schoonouders zijn ook aan het reizen met hun camper en hebben besloten zich twee dagen bij ons te voegen. Tis eens wat anders en ontzettend gezellig. Met de kampeerstoeltjes in het zonnetje, een viske op den barbecue, aardappelsalade en een goed glas wijn. Meer moet dat niet zijn! ’s Avonds koelt het serieus af en spenderen we de avond in de camper met een tasje thee. Wel fijn zo.

Serene ochtendwandeling bij het Eibsee meer

The morning after vertrekken Mathijs en ik zoals afgesproken naar het Eibsee meer en wat we daar aantreffen maakt ons meteen zielsgelukkig. We parkeren op de gratis parking, welke ongeveer op een half uur wandelen van het meer ligt. De grote parking die daags voordien nog helemaal volstond, is op enkele auto’s na leeg. Parking genoeg dus, maar deze gierigaards kozen toch liever voor de gratis parking 😉

Het is een heerlijke ochtend en we besluiten te wandelen langs de rechterzijde van het meer, welke er gisteren ook opmerkelijk rustiger uitzag. Onderweg komen we nog enkele wandelaars tegen, maar in vergelijking met de vorige dag is het heerlijk vredig en rustig rondom het Eibsee meer. We vinden enkele picturesque stukjes waar we actief aan de slag gaan met de camera. Wat een zicht hé?

 

 

We genieten van onze fijne ochtendwandeling, de fluitende vogeltjes en parende kikkers in het water. Geen grap die laatste! Op een bepaalde plek zien we wel dertig kikkers paren met elkaar, tot triootjes toe! De natuur gaat er zijn gangetje en zo hoort het ook. De vredige stilte zorgt voor rust in mijn hoofd en een compleet ontspannen gevoel.

Ongelofelijk hoe zulke simpele dingen een mens zo gelukkig kunnen maken. De adembenemende natuur, wandelen aan het betoverende Eibsee meer. Hadden we maar zulke schone plekskes in ons eigen Belgen landje, wij moeten het helaas met minder spectaculaire uitzichten doen. Reden te meer om te blijven reizen dus.

Gezellige drukte in skidorp Garmisch Partenkirchen

Tegen de middag keren we terug naar de camping. Vier uur wandelen, zitten, kijken en genieten. Tijdens de terugweg komen we de ene na de andere toerist tegen en dit maakt het Eibsee meer toch net iets minder bijzonder. We kozen het goede moment uit om te komen én te gaan.

De namiddag spenderen we met de schoonouders in het centrum van Garmisch Partenkirchen. Een sfeervol (wintersport) dorp met gezellige winkeltjes en restaurants. De zon staat alweer hoog aan de hemel, dus vooraleer we in de late namiddag terugkeren naar onze kampeerplek, genieten we toch nog even van een verfrissend ijsje. Duitsland, u bent wonderschoon. Ik kijk er alvast naar uit om nog meer mooie plekken in Duitsland te ontdekken. Een wandeling in Füssen bijvoorbeeld!?

Leestip: Duitsland tijdens de winterperiode? Ontdek de Kerstmarkt in Bremen

Meer reisinspiratie binnen Europa

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

  

Of plaats je bol.com bestellingen via deze link 🙂 

 

5 Comments

  1. Pingback : 10 x mooi wandelen in Duitsland net over de grens

  2. Pingback : De Alpsee: een adembenemend mooi bergmeer in Beieren - Nieuwe plekken ontdekken

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites