Boa Vista: Van apen op de straat tot een school onder water

Waar zal ik beginnen? We zijn ondertussen een tweetal weken verder sinds ik mijn laatste blogbericht heb geschreven. In die twee weken is er uiteraard weer enorm veel gebeurd. Ik zou er heel wat over kunnen neerschrijven maar laat ik het in dit verslagje allemaal even kort samenvatten. Van een aap die we geregeld tegenkomen op de straat tot onze school die helemaal onder water stond, van de wekelijkse taart die we gretig naar binnenwerken tot het promoten van onze stageplek in een luxeresort. Laten we er maar aan beginnen, zo zagen mijn twee laatste weken er uit… Int kort dan toch!

watJammer dat deze foto zo slechte kwaliteit is maar met trots toon ik jullie mijn eerste surf-pic! Afgelopen maand heb ik véél geoefend, ik tracht toch een drietal keren per week te gaan surfen. Ondertussen kan ik al vlotjes rechtstaan op mijn board maar het blijft natuurlijk oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ik heb alleszins de smaak zwaar te pakken en kijk telkens uit naar het moment waarop het enkel ik is, de golven en mijn board. Surfen tijdens zonsondergang is één van de meest geweldige dingen hier.

dscn9793Zoveel kindjes op school betekend uiteraard veel verjaardagen. Heel veel verjaardagen en bijgevolg véél taart. Tot nu toe hebben we praktisch elke week al taart gegeten. Ik ben een liefhebber van desserten dus daar ben ik maar al te blij mee. Mijn lijn minder!

schermafbeelding-2016-10-20-om-00-01-01schermafbeelding-2016-10-20-om-00-01-17
Deze kleine vriend zijn we al meermaals tegen gekomen op de straat. Toen ik hem voor het eerst vastgeketend zag brak mijn hart, voor mij is dit echt dierenmishandeling. Enkele dagen later zag ik dat hij zijn ‘baasje’ ook gewoon volgde zonder die ketting aan zijn pootje. Wat dit beestje hier precies doet weet ik uiteraard niet, volgens mij wordt hij als toeristische attractie gebruikt… maar deze woorden uitspreken zonder het voor de volle 100% te weten is natuurlijk niet oké. Eén ding weet ik wel zeker, dit aapje hoort hier absoluut niet thuis.

schermafbeelding-2016-11-07-om-21-27-39
Het heeft één dag hevig geregend en dat ging niet onopgemerkt voorbij. De straten stonden volledig onder water en toen we toekwamen op onze stageplek zagen we dat ook de hele school onder water stond. De klassen waren al helemaal leeggemaakt en het water in de lokalen werd zo snel mogelijk verwijderd. Vele kinderen kwamen niet opdagen dus onze klas bestond uit een klein, gezellig groepje. We hebben deze hele dag Portugese filmpjes gekeken, liedjes gezongen en spelletjes gespeeld. Ondanks dat dit in eerste instantie een echte ramp-dag leek, werd het één van de leukste stagedagen tot nu toe!

schermafbeelding-2016-11-03-om-23-03-21
We leerden afgelopen twee weken heel wat Belgen en Nederlanders kennen. Een Nederlands meisje leerde jaren terug een jongen kennen in Boa Vista. Ondertussen wonen ze gelukkig samen, al is ze vrijwel zeker dat ze niet haar hele leven op dit eiland wil spenderen. We werden uitgenodigd op haar verjaardagsfeestje, voor haar een heuse verademing aangezien ze EIN-DE-LIJK eens Nederlands met iemand kon praten.

Om de twee weken worden er spulletjes verkocht in een luxe resort ten voordelen van ons schooltje. Dit zijn allemaal prachtige, handgemaakte spullen uit gerecycleerde materialen. Een mooi Souvenir aan je reis, vriendelijk voor het milieu en bovendien niet eens zo duur! De gehele opbrengst gaat naar onze school: Un Click Per Un Sorriso. Interesse in deze spulletjes? Er is ook een winkeltje, deze bevind zich in de stad Sal Rei. Tijdens de ‘verkoop’ was het voornamelijk onze taak om onze stageplek te promoten naar de toeristen toe. Op deze manier zouden ze namelijk een veel beter beeld krijgen van de bevolking, en dan voornamelijk het schooltje en de kinderen. Iedereen krijgt de kans een bezoekje te brengen en dit is volledig gratis! We hebben heel wat interessante en aangename mensen/gezinnen leren kennen. Het was een geslaagde avond.

dscn9804Toch wel één van mijn hoogtepuntjes tijdens deze stage: Ik ga voor mijn PADI open water! Met dit duikbrevet mag ik overal ter wereld tot 18m diep gaan duiken. Mijn eerste duik was geweldig, ik voelde mij meteen als een vis in het water. Ook hier heb ik de smaak al serieus te pakken en denk ik al na over de volgende stappen: De specialisaties in het duiken die ik wil behalen, advanced open water enz… Ik ben ondertussen geslaagd voor mijn schriftelijk examen en hoef dus enkel nog mijn praktisch examen te behalen in de oceaan, dit is voor binnen enkele weken. Ik kijk alvast uit naar de volgende duiken die nog zullen volgen. Foto’s volgen nog!

wattHalloween was ongetwijfeld het BESTE feestje van afgelopen zes weken. Dit werd dubbel en dik gevierd, ver heel het eiland kwam naar deze bekende ‘fuif’. Dit was openlucht, fantastische muziek inclusief en geweldige decoratie: van graven tot spinnenwebben. Bij gebrek aan een halloweenkostuum besloot ik aan de slag te gaan met eyeliner, bronzingpoeder en oogschaduw. De twee dotjes moeten mijn panter-oren voorstellen!

schermafbeelding-2016-11-07-om-20-02-19
Héél spannend was mijn verslag duidelijk niet. Toch krijgen jullie op deze manier een beter beeld van wat ik hier allemaal ‘uitspook’ en hoe mijn dagelijks leven er uit ziet. We zitten momenteel in de helft van onze stage, ik kijk er alvast naar uit wat Boa Vista nog in petto heeft voor mij!

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites