The Vespa Trip Brugge: langs Vlaamse Polders & pittoreske dorpen

Geboren en getogen in België, heb ik mijn eigen land eigenlijk nooit volledig geapprecieerd. Ik zie België eerder als een saai land en mis de impressionante natuur, zotte landschappen, outdoor activiteiten en avontuur. Toen we onlangs met de Vespa dit micro-avontuur deden vanuit het charmante Brugge en langs enkele van de mooiste plekken in België reden, keek ik toch met andere ogen naar het land waar ik al heel mijn leven woon. Helm op, gas geven en La Dolce Vita ervaren vlakbij huis. Dit is… The Vespa Trip!

Door Corona wonnen staycations aan populariteit en ook nu verkiezen velen nog steeds avontuur dichtbij huis. De stijgende brandstofprijzen en steeds duurder wordende vliegtickets maken het er niet veel beter op. Een mini-vakantie in eigen land of bij onze buurlanden is daarom ideaal! Misschien kende je The Vespa Trip al wel van hun reizen door Italië, maar voor wie het liever wat dichter bij huis zoekt of voor wie eerst wat scooter-ervaring wil opdoen, is The Vespa Trip Brugge ideaal!

The Vespa Trip route

Er zijn twee mogelijke routes die je kan kiezen. De eerste route bedraagt 50 kilometer en brengt je van Brugge tot in ’t Zwin. De uitgebreide scenic route bedraagt 75 kilometer en bij deze lus rijd je van Brugge tot net over de grens bij Cadzand, om vervolgens via Sluis en Polderwegjes terug te keren richting Brugge. Wij gingen zelf voor de uitgebreide route en hiervoor voorzie je het best een volledige dag. Je krijgt tijdens deze trip een GPS mee waar beide routes zijn ingesteld. Gewoon volgen en genieten!

Hotel tip: dit is in principe een dagtrip, maar uiteraard kan je na aankomst ook nog even genieten van Brugge en hier overnachten. Een aanrader hiervoor is The Black Swan Hotel in hartje Brugge.

UPDATE:
Waar The Vespa Trip Brugge tot voor kort een eendaags avontuur was,
is deze anno 2024 geüpgraded naar een tweedaagse trip. Hotelovernachting incl.!
Alle informatie kan je terugvinden op de website.

Brugge: meer dan toeristisch centrum

Je trip start in het historische Brugge. Nu heb ik het toeristische centrum wel al meerdere keren bezocht, maar de omgeving rondom Brugge was mij tot nu toe onbekend. Eenmaal uit het centrum rijd je door pittoreske dorpen, waarna je via de Damse vaart de mooiste plekken van de Polderstreek ontdekt. Het was een zonnige dag, de terrassen in het dorp zaten volgepakt met mensen en langs de vaart kwamen we tal van fietsers en wandelaars tegen. Met de zon op onze snoet en de wind in ons haar genoten we van deze heerlijke lentedag. Het ultieme gevoel van vrijheid.

Damme was zonder twijfel mijn favoriete plek tijdens deze trip. Dit charmante, middeleeuws dorpje is gelegen aan de Damse Vaart, tussen Brugge en de badplaats Knokke. Dit is zonder twijfel één van de allermooiste en meest charmante plekken in België. In de schitterende groene omgeving rondom Damme kan je naar hartelust wandelen en fietsen. Hier zou ik wel willen wonen!

Op naar natuurpark ’t Zwin

Na een korte stop in Knokke reden we door naar natuurpark ’t Zwin, op de grens tussen Vlaanderen en Nederland. Dit beschermd natuurgebied kent een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Spot er vogels en misschien wel Schotse Hooglandkoeien! Wij vonden dit een heerlijk plekje en besloten hier dan ook onze lunchpauze te houden. Een lunchpakket kan je boeken bij The Vespa Trip en wij vonden dit zeker een aanrader. Vooral de gebakjes waren heerlijk!

Na deze uitgebreide lunchpauze maakten we ook een korte stop in Cadzand. Deze Nederlandse badplaats is omgeven door duinen en veel groen. Een heerlijke rustige plek om te vertoeven.

Via Sluis terug naar Brugge

Sluis is misschien wel één van de meest populaire plekken in Nederland voor een dagtrip vanuit België. Dit gezellige dorpje is ideaal voor een korte koffiestop. Slenter langs de schattige winkeltjes, alvorens weer terug te rijden richting Brugge. Opnieuw rijd je via kronkelende wegen, langs Polderdorpjes en rustieke landschappen. Vlak voor we de Vespa terug inleveren maken we nog een korte stop bij De Ijshoeve waar we genieten van een heerlijk ijsje. Het is net geen 19 uur wanneer we terug aankomen in Brugge en koers maken richting huis. Moe, maar voldaan kunnen we besluiten dat deze trip ons langs enkele van de mooiste plekken in België bracht. We genoten van iedere minuut en vonden het fijn ons land op deze unieke manier te ontdekken. La vita è bella!

The Vespa trip: praktisch

  • The Vespa Trip Brugge boek je via deze link
  • Je kan je Vespa ophalen tussen 9 en 11 uur. Inleveren doe je voor 19 uur.
  • Beide routes staan ingesteld op de GPS, maar uiteraard heb je de vrijheid om ook zelf een route uit te stippelen!
  • Om met de Vespa te mogen rijden, dien je over een geldig rijbewijs A of B te beschikken. De Vespa’s zijn automatisch.
  • Prijzen starten vanaf 59 Euro per persoon, op basis van twee personen per scooter.
  • Schadeverzekering en annulatieverzekering kunnen extra worden aangekocht bij het boeken van deze trip.
  • Lunch: breng je eigen picknick mee, boek een picknickmand of stap een brasserie/restaurant binnen langs de route.

Wistjedat?: wij ook de Amalfikust bezochten via The Vespa Trip? 

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites