People From The World – Romy runt een duikschool op de Filipijnen

Wonen in het buitenland is een droom voor velen. Misschien een beetje spannend, gek of juist de beste beslissing ooit! In deze rubriek komen mensen aan bod die hun thuisland verlieten, voor een leven elders op de planeet. Hier maken we kennis met Romy, die een duikschool runt op de Filipijnen. Wonen in het buitenland, hoe is dat nu?

Mijn naam is Romy Horak, 23 jaar en nu wonend in panglao, bohol, Filipijnen! 3 jaar geleden, in januari 2016 is mijn avontuur begonnen. Na mijn opleidingen had ik besloten om er even tussen uit te gaan voor 5 maanden. Via via kwam ik in de Filipijnen terecht zonder concreet plan.

Uiteindelijk na 2 maanden ontmoete ik mijn vriend Brylle. Hij is Filipijns, maar groeide op in Nieuw-Zeeland. Na 3 maanden een geweldige tijd samen te hebben gehad, ging ik weer terug naar Nederland. Na 7 maanden elke dag contact kwam hij naar Nederland om mijn familie en vrienden te ontmoeten, hij moest uiteraard gekeurd worden… (:p grapje). Ik heb een jaar lang gewerkt en geld gespaard om uiteindelijk toch weer terug naar de Filipijnen te gaan, dit was nog niet met het idee om hier te gaan wonen. Er was nog geen plan, alles ging op gevoel.

Maart 2017 ben ik weer terug gegaan met een ticket voor 5 maanden, uiteindelijk heb ik de terugvlucht niet genomen en 2 jaar later zit ik hier nog steeds. Het eerste jaar had ik het best wel zwaar… Nederland en de Filipijnen zijn het tegenovergestelde. De structuur en alles wat ik had opgebouwd, van sport tot werk had ik opgegeven. Vriendinnen en familie zitten aan de andere kant van de wereld. Als ik niet lekker in mijn vel zat of ik ergens mee zat kon ik niet even op de bank hangen met een wijntje bij vriendinnen. Ik had geen werk en dus ook geen inkomen.

Na een jaar wisten mijn vriend en ik we moeten samen iets gaan doen waar we gelukkig van worden en wat ons ook de maandelijkste kosten laat betalen. Mijn vriend is duik instructeur, ik heb mijn PADI gehaald tijdens mijn reis: wij gaan een duikschool beginnen! Mijn opleidingen en werkervaring passen goed in het straatje marketing en communicatie en administratie. Zo doende hebben wij 5 maanden geleden de deuren geopend van HAKA DIVE CENTER! Na 5 maanden staan wij nu op nummer 1 op TripAdvisor en werken wij 7 dagen in de week om iedereen een geweldige tijd te geven.

Nu 3 jaar later kan ik wel zeggen dat mijn leven heel anders in gelopen dan dat ik altijd had gedacht. Ik heb een vriendengroep opgebouwd, ik ben bijna 3 jaar samen met mijn vriend en samen runnen wij een duikschool. Het zonnetje (bijna) elke dag is ook niet verkeerd! Ik heb contact met vriendinnen en familie uit Nederland via FaceTime en sommigen komen mij ook nog opzoeken. Ik kan nu volmondig zeggen dat ik super gelukkig ben en het niet anders had gewild!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites