11 redenen waarom je NU op wereldreis moet gaan

Een wereldreis maken, het is een enorm grote stap. Elke reiziger zal zich hier zeker in herkennen. Hoewel je niets liever wil dan meteen te vertrekken naar verre oorden, zijn er toch tal van bezorgdheden die door je hoofd spoken. Hoe zal ik dit betalen? Wat zijn de gevaren? Hoe leer ik nieuwe mensen kennen? Kan ik hier zomaar alles achterlaten? Zal ik eenzaam zijn? Toch heb ik nog geen enkele reiziger horen klagen over het feit dat hij/zij op wereldreis is (geweest). Neem die grote stap dus gewoon, nog niet overtuigd? Lees dan hier waarom je NU op wereldreis moet vertrekken.

Wat heb je te verliezen?
Buiten geld en tijd, wat heb je nu werkelijk te verliezen? Er zijn mensen die alles verkopen, hun job opzeggen en gewoon willen genieten van het avontuur, dat kan op eender welke leeftijd… Of je nu net afgestuurd bent of je kinderen het huis al uit zijn. Je hebt helemaal niets te verliezen, integendeel: Een wereldreis geeft je zoveel meer ervaring, meer kennis, een bredere kijk op de wereld én je leert nieuwe mensen en culturen kennen!

Totale vrijheid
Een lange reis zonder een al te strak schema maakt je volledig vrij. Even verkeerd gelopen? Geniet van dit moment en ontdek nieuwe dingen. Je kan doen waar je zelf zin in hebt zonder de dagen te moeten tellen of je te verantwoorden aan iemand.

Je wordt minder materialistisch
In onze Westerse cultuur draait alles rondom een goed diploma, een goede job en veel geld. We willen steeds meer en meer: De nieuwe smartphone, een laptop, een mooie auto, veel kleding , … Een jaar backpacken met een rugzak doet je inzien dat je helemaal niet veel nodig hebt om te overleven én dat het je zelfs gelukkiger maakt. Je geen zorgen maken over hoe je eruit ziet, geen make-up dragen, je haar gerust een week niet wassen, het maakt hier allemaal niet uit!

Je maakt het thuisfront jaloers
Die prachtige perfecte plaatjes van parelwitte stranden en helder blauwe zeeën, dat is uiteraard jaloersmakend! Weet dat een wereldreis niet alleen rozengeur en maneschijn is, tegenslagen kom je ongetwijfeld tegen. Dat kan gaan van heftige diarree, overgeven, ziek zijn tot overvallen worden, geen slaapplek vinden en zoveel meer. Panikeer niet, alles komt goed. Het leven kan nu eenmaal nooit ‘helemaal perfect’ lopen, uitdagingen zorgen er juist voor dat we nog meer gaan genieten van de mooie dingen!

Nieuwe vriendjes!
Je maakt veel nieuwe vrienden, héél veel. In iedere stad leer je nieuwe mensen kennen met elk hun eigen verhaal, hun eigen verleden en hun eigen persoonlijkheid. Dit maakt mensen zo ontzettend interessant en maakt jouw blik nog breder. Verwacht je maar aan vele nieuwe vrienden op Facebook, uit alle mogelijke landen!

Je wordt geduldig
Je trein die 5 minuten vertraging heeft, wachten in de file, de bus die er niet door komt, al deze zaken geven ons enorm veel stress, we winden ons zeer snel op. Maar waarom eigenlijk? Op wereldreis kom je vaker niet dan wel tegen dat het openbaar vervoer op tijd is of er überhaupt wel doorkomt! Ook de vele vluchten die je waarschijnlijk zult doen vragen veel geduld.

Je wordt zelfstandiger
Logisch. Niet alles loopt zoals je wil dat het loopt, je zult dus zeer flexibel moeten zijn en improviseren. Alles zelf moeten regelen: Van vluchten tot eten, van verblijfplaatsen tot activiteiten, het geeft je zeer veel zelfstandigheid.

Het staat mooi op je CV
Mensen die een wereldreis hebben gemaakt hebben een bredere kijk op alles, blijkbaar vinden werkgevers dit zeer aantrekkelijk. Ook het feit dat je zo zelfstandig bent geef je een voorsprong op andere sollicitanten.

Een mooie overgangsfase naar de volgende stap
Een wereldreis is een mooie overgangsfase naar de volgende stap. Gaan samenwonen? Een nieuwe job? Nieuw lief? Beginnen aan kinderen? Je leert jezelf herontdekken, je hebt meer tijd om na te denken en komt tot inzicht wat je nu werkelijk wil in het leven.

Je ontsnapt aan alle drukte
Bij ons moet alles zeer snel gaan, en dat geeft stress. Een wereldreis maak je op je eigen tempo, haast is hierbij niet nodig, je hebt alle tijd van de wereld!

Een herinnering voor je hele leven
Geld maakt niet gelukkig zeggen ze. Je hoeft niet rijk te zijn om op wereldreis te kunnen maar hebt wel een basisbedrag nodig. Het is de investering meer dan waard, een mooier iets kan je jezelf niet cadeau doen. Dit is één van de weinige dingen waar je je leven lang geniet van hebt. Het is iets dat je je leven lang mee zal dragen en zult koesteren.

 

Waar wachten jullie nog op? Een wereldreis voorbereiden? Dat doe je zo!

2 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites