Joshua Tree National Park

CALIFORNIË- Joshua tree national park, gelegen in Californië, is het allereerste nationale park dat wij bezochten tijdens onze roadtrip door West-Amerika. We waren dan ook ontzettend verbaasd toen wij het park binnenreden en de schoonheid van de natuur ons tegemoet kwam. Indrukwekkend is het zeker wel! Hier de mooiste bezienswaardigheden in het Joshua Tree National Park!

Het Joshua Tree National Park wordt gekenmerkt door twee verschillende woestijnlandschappen. Uiteraard heeft hij zijn naam niet zomaar verkregen. Het park staat vol Joshua trees, deze bomen zijn een yuca-soort en zien er zeer bijzonder uit. Geen idee wat een Joshua tree is? Hieronder ziet u een foto van deze boom.

Route

In principe kan je de belangrijkste bezienswaardigheden op één volledige dag bekijken. Wij namen er echter twee dagen de tijd voor. Op deze manier heb je de tijd om alles rustig te bekijken en kan je overdag ook nog even relaxen. Wijzelf bezochten niet alles, aangezien sommige bezienswaardigheden meer dan een uur verwijderd liggen. Dit is de route die wijzelf aflegden in twee dagen tijd. Wij hadden voldoende tijd en konden overdag zelfs nog rustig genieten van een boek in het zonnetje.

Oasis of Mara

Deze plek ligt eigenlijk net buiten het park, namelijk bij het Visitor center. Wijzelf waren net te vroeg en konden onze ‘America the beautifull pass’ (= een pasje dat een jaar geldig is en waarmee je alle parken kan bezoeken) nog niet ophalen. We besloten daarom even te wandelen in dit park. Gedurende de hele wandeling kan je een verhaal volgen dat neergeschreven staat op bordjes. Zeer mooi, alsook fijn voor kinderen!

Skull Rock

Ongetwijfeld één van de populairste plekken in Joshua. Deze rotsformaties zijn ontzettend indrukwekkend en een fijne plek om wat foto’s te nemen. Hoe hoog durf jij te klimmen?

Cholla Cactus Garden

Een plek boordevol cactussen, dat is wat je hier zal aantreffen. Er is een kort wandelpad aangelegd tussen de cactussen. Wees voorzichtig en raak deze zeker niet aan!

Key’s view

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten in dit park. Op deze viewpoint kijk je uit op een schitterende vallei. Je kan vanaf dit punt de plek zien liggen waar jaarlijks het populaire Coachella festival plaatsvindt. Bij helder weer zie je ook de buitenwijken van Palm Springs liggen.

 

Barker Dam

De wandeling bij de Barker dam is zeer makkelijk en kort, je doet hier ongeveer een uurtje over. De dam werd in de 20ste eeuw aangelegd door de boeren als watervoorraad voor hun vee. Tijdens de zomer staat deze droog en is er niet veel te zien, maar tijdens de natte periodes vult deze zich met water en zie je een mooie weerspiegeling van de rotsen in het water. Ook zie je hier geregeld dikhoornschapen!

Hidden Valley

Een mooie, niet al te lange wandelroute die je -door de hitte- het best in de voormiddag kan afleggen. Net zoals in heel het park staan hier ook tal van bordjes met informatie over de geschiedenis van de Indianen, info over planten, dieren, etc;.

Hall Of Horrors

De ideale plek om je avond af te sluiten en te genieten van de zonsondergang. Hier kan je de berg beklimmen en de zonsondergang bezichtigen, of wandel uiterst links en ga op de kleine rots gaan zitten. Een schitterend uitzicht heb je hier sowieso!

Rondrijden en genieten van het moois onderweg

Want dit is uiteraard één van de allerleukste dingen. Het uitzicht is schitterend en onderweg kom je dan ook heel wat mooie dingen tegen. De laaghangende zon in de avond vind ikzelf het mooiste moment om foto’s te maken.

Stargazing

Dit nationale park is dé perfecte plek om te genieten van een fantastische sterrenhemel. In de nabije buurt ligt er geen stad of geen grote dorpen, er is dus geen sprake van lichtvervuiling. De eerste nacht stond de maand zo helder aan de hemel, dat wij geen geluk hadden met de sterren… er was namelijk te veel licht. De tweede nacht daarentegen was er geen maan te zien en dat betekend een schitterende sterrenhemel. Zoek een lekker donker plekje uit, zet je zaklamp uit en… geniet. Wij zagen zelfs een vallende ster!

 

Waar kamperen?

Joshua Tree heeft heel wat fijne kampeerplekken in het park zelf, de prijs hiervan ligt tussen de 15$ en 25$. Naar mijn weten zijn alle parken ‘first come, first serve’, wat wil zeggen dat je deze niet op voorhand kunt reserveren. Er zijn voldoende plekjes te vinden, zelfs in het hoogseizoen! Wijzelf kozen voor ‘Jumbo Rock’, aangezien deze kampeerplekken zeer Centraal gelegen liggen bij alle bezienswaardigheden. Dit is bovendien één van de goedkopere met zijn 15$ per nacht. Elke kampeerplek heeft een picknicktafel, een barbecue en een vuurkorf voor een gezellig kampvuur met marshmallows. Wijzelf stonden op nummer vier en deze plek is perfect. Je ligt iets verder naar achteren toe, waardoor je meer privacy hebt. Dit is tevens één van de enige plekken waar je wat langer schaduw hebt, namelijk in de ochtend en late namiddag.

Handige tips en tricks

  • Bij de meeste kampeerplekken is er geen water te vinden. Zorg dat je dus zelf minstens vier liter drinkwater per persoon/per dag bij hebt en een bidon van 10 liter water/per dag voor te koken, wassen, etc; Wijzelf hadden twintig liter water voor twee dagen en deze waren beiden op!
  • Geen enkele kampeerplek heeft een douche. Een grote emmer of basin komt dus goed van pas om jezelf toch wat te kunnen wassen. Vochtige doekjes komen ook van pas.
  • Joshua Tree is een woestijn en er is vrijwel geen schaduw te vinden. Temperaturen kunnen tijdens de zomermaanden makkelijk oplopen tot veertig graden of meer, zorg dus zeker voor een hoed of petje. Smeer jezelf regelmatig in, drink minstens drie à vier liter per dag en zoek waar nodig toch wat schaduw op.
  • Waar het overdag zo ontzettend heet is, koelt het tijdens de avond en nacht juist héél erg af. Een jeansbroek en warme trui komen dan ook goed van pas. Zorg dat je ook genoeg verwarmd wordt in je tentje. Wijzelf sliepen met een donsdeken en daarover nog een fleecedeken, zelfs dan hadden we het soms nog koud! Een dikke slaapzak is uiteraard ook handig en thermisch ondergoed kan ook altijd van pas komen.
  • Eet voldoende zoute snacks of voeg wat meer zout toe aan je eten

Zet je reis door Amerika verder….

 

Droom weg bij deze reisboeken….

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites