Weekendje weg: schoon stukske natuur in en rondom de Hoge Venen

Binnenkort is het zover, dan maken vriendlief en ikzelf een roadtrip door het ruige Schotland met de camper. Nu mag dat lief dan wel een goede chauffeur zijn, rijden met een camper is toch net wat anders dan met onze Opel Mokka. Om het reizen en leven in een camper wat gewoon te worden, besloten we er een weekend op uit te trekken in de Ardennen. Een test-weekend dat goed verlopen is en waarbij we enkele mooie plekjes tegenkwamen die ik absoluut met jullie wil delen. Welkom in de Hoge Venen: één van de mooiste stukjes natuur vlakbij huis.

Kuieren in het stadje Malmedy

We vertrekken in de avond en besluiten te overnachten op een camperparking in Malmedy. Onze avond spenderen we in alle rust, zonder al te veel bijzonderheden. Daags nadien besluiten we in de ochtend wat te gaan wandelen in het gezellige Malmedy. Omgeven door de natuur en met zijn vriendelijke bewoners, straalt de stad één al rust uit. Ik waan mij terug in de tijd, met zijn oude gebouwen, kleine en traditionele winkeltjes, gezellige straten en de kathedraal met schatkamer en kloostergebouwen. We zijn er op een zondag waardoor de stad er verlaten bijligt en de meeste winkels niet open zijn. Veel valt er op dit moment dus niet te doen en daarom besluiten we al gauw richting de Hoge Venen te rijden.

Schoon stukske natuur in de Hoge Venen

Natuurliefhebbers -Jep, that’s me!- kunnen hun hart ophalen in dit wonderlijke stukje natuur. Het is een zonnige dag en daarbij perfect voor een wandeling in dit natuurparadijs. We zouden het haast vergeten, maar ook België heeft heel wat moois te bieden, vooral dan over de taalgrens!

De Hoge Venen staan volledig in het teken van wandelen en fietsen, en de routes die aangeboden worden zijn er voor jong en oud, avonturiers, alsook degenen die slechts een kleine wandeling willen maken. Onderweg kom je tal van borden tegen met interessante informatie over dit park. Mooi tijdens deze zonnige dag, al lijkt het mij ook fijn om de Hoge Venen te zien met een besneeuwd landschap.

   

Gileppe bij Jalhay

Afsluiten doen we in Jalhay, waar we gratis mogen parkeren bij Gileppe, gekend om zijn bekende stuwdam. Ook hier zijn tal van wandel- en fietsroutes te vinden, alsook een avonturenpark / hoogteparcours voor jong en oud. De toren (bijna 78 meter hoog) is gratis te bezoeken en biedt een panoramisch uitzicht over het meer. Helemaal bovenaan de toren is zelfs een restaurant te vinden. Een ontzettend fijne plek om een dag te spenderen.

De omgeving van de Hoge Venen is ideaal voor een weekendje weg en maar weer eens het bewijs dat reizen niet altijd duur en ver hoeven te zijn. Hoewel ik graag reis -hoe verder en hoe langer, hoe beter-, hoop ik in de toekomst toch wat vaker een weekendje weg te kunnen gaan. Dicht bij huis. Ons lief heeft bovendien bewezen dat rijden met een camper prima lukt. Of dat op het linker rijvak ook zo goed zal gaan, is nog maar de vraag!

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites