8 must do’s in Budapest

39Mijn korte reisverslag over Budapest konden jullie al eerder lezen. Vandaag vertel ik wat meer over de absolute must-do’s in Budapest, ook de dingen die ikzelf niet gedaan heb wegens tijdgebrek. Zoals eerder reeds vermeld: deze stad heeft mijn hart gestolen en het lijkt mij fijn er nog eens terug te keren. Er zijn namelijk nog tal van zaken die ik ZEKER wil gaan doen, deze staan alvast op mijn to-do list! Hier mijn tips:

1. Feesten in deze bruisende stad

DSCN8909 40 41 42
Onze avond begon in een vrij gezellige cocktailbar waar we genoten van deze heerlijke, smaakvolle drankjes. Het werd al gauw laat waardoor de ene helft besloot in hun bedje te kruipen. Samen met nog enkele andere meisjes besloten we het wilde nachtleven van Boedapest in te duiken. We kwamen terecht in een club met de naam Instant. Je kan het op z’n zachtst uitgedrukt een heel bijzondere club noemen. Deze bevind zich in een groot herenhuis, aan de buitenkant zou je zelfs niet merken dat dit zo een grote club is, binnenin waan je je echter net in een film. De club heeft een bijzonder, alternatief interieur. Er zijn twee verdiepingen én een kelder, in de kleinere kamers vind je diverse muziekstijlen (DJ’s) maar ook zetels/banken waar mensen gewoon zitten te chillen. Toch wel de moeite om een bezoekje te brengen!

2. Cirque du soleil Nagycirkusz

gurtni-f96df2bace kinairudOL-8898db23b8 szkutOL-8898db23b8 trapezOL-5159ee576a
Het is altijd al een droom geweest om eens een show te zien van cirque du soleil, jammer genoeg zijn de tickets énorm duur. Toen ik dit circus plots tegenkwam in Budapest ging mijn hartje dan ook sneller slaan. Geen saai circus (lees: Clowntjes, kleine trucjes enz…) maar wonderlijke acrobatie. Met andere woorden, cirque du soleil int klein! Hoewel het podium niet heel erg groot is ziet de show er wel zeer spectaculair uit, bovendien zijn de tickets helemaal niet duur! Wegens tijd tekort heb ik géén show gezien, maar dit staat zeker op mijn to-do list voor de volgende keer!

3. Genieten in de wellness

7 8 10 11 12 13In mijn vorig artikel schreef ik al vrij uitgebreid over de thermische baden in Budapest. Meer informatie kunt u daar terug vinden. Deze thermische baden hebben een ruime keuze aan diverse koude en warme baden, sauna’s, stoombaden etc. Heerlijk om enkele uren tot rust te komen. Mijn huid voelde de day after aan als gladde babybilletjes!

4. Huur een fiets en bezicht de stad

13692470_10206775699777759_5644603156208872112_n 20 14 23Ook deze heb ik al vermeld in mijn vorig artikel. Een fiets huren is een echte must do in Budapest, het is namelijk spotgoedkoop (6 euro voor 5 uur of 8 euro voor een hele dag) en je kan de stad makkelijk en snel bezichtigen. Jezelf verplaatsen van Buda naar Pest gaat tien keer sneller met de fiets dan te voet uiteraard. Wij zijn de stad ingetrokken en hebben onze fietsen lange tijd laten staan, in de toekomst zou ik de fiets écht een hele dag gebruiken en alle plekken zien die ik wil zien.

5. Bezoek Margaretha eiland

ohqwlf 534521cfb9ce6ae3e2001ff900815f976db91ba1b2246662c7c94428a91c Japanese-Garden-Budapest-Parks-Margaret-Island romai_strandfurdo5 maxresdefault
Margaretha eiland is een eiland dat ligt in de Donau tussen Buda en Pest. Ikzelf heb geen tijd gehad dit eiland te bezichtigen in de twee dagen dat ik er was, dit met héél veel spijt achteraf. Het eiland is namelijk een zeer mooie plek die veel te bieden heeft. Er is een zeer mooi en groot park waar je even tot rust kan komen, een heus waterpretpark, leuke bezienswaardigheden, een openluchttheater en ’s avonds kan je genieten van een prachtige fonteinshow.

6. Lekker en goedkoop gaan eten

36

Gaan eten in Budapest is over het algemeen heel lekker én bovendien zeer goedkoop. Wij aten in Ipoly een hele week typisch Hongaars eten -Goulash, vleesgerechten, veel ajuinen, veel zoetigheden enz..- Dus besloten we in Budapest vooral te genieten van Italiaanse gerechten. Het interieur in bovenstaande foto was een zeer gezellig Italiaans restaurant, het personeel was niet echt vriendelijk maar het eten was er heerlijk. Ikzelf dronk een halve liter ice tea green en at een slaatje met warme meloen, krokante gerookte hesp, een pittige smeuïge kaas, enz.. Hoewel dit een voorgerecht was, was dit voor mij meer dan voldoende, de smaken waren heerlijk en ik betaalde nog geen 10 euro incl. mijn drankje.

7. Shop till you drop

we we2 we345In de stad vind je praktisch alle bekende ketens: Van Zara tot Bershka, Mango, H&m, Forever21 en ga zo nog maar een tijdje door. Wat nog veel leuker is, is dit winkelcentrum waar je AL deze winkels onder één dak vindt. Het shoppingcentrum WestEnd is gelegen aan het station en de metro. Dit is het grootste winkelcentrum van Midden- en Oost-Europa en bevat maar liefst 400 winkels, 40 restaurants en cafés, een vijfsterrenhotel, 14 bioscopen, een gigantische waterval, fonteinen, 3 hectaren bloemen, bomen, standbeelden en een daktuin. Naast ALLE bekende ketens zijn er dus ook tal van kleinere zaakjes. Dit is heaven on earth voor shopliefhebbers en je kan je hier gerust een dagje (of 2-3) vermaken, met een lege portemonnee tot gevolg!

8. Sziget festival

sz sz2 sz3Ikzelf ben nog niet naar het Sziget festival geweest maar ook dit staat hoog op mijn to-do lijstje. Het festival duurt zeven dagen en bevind zich midden in de Donau op het Obuda-eiland. Dit is één van DE grootste festivals van Europa, je vindt hier dan ook een grote mix aan verschillende culturen: Van Europeanen tot Australiërs, Amerikanen, Canadezen, Chinezen enz… Hoewel ’s werelds beste artiesten hier optreden is dit meer dan een muziekfestival alleen. Op het eiland waan je je in een wereld van theater, circus, kunst, cultuur spiritualiteit en sport. Geniet bovendien in één van de talloze restaurants, theehuizen of bars. Zin om dit festival mee te maken? Dat kan elk jaar in het begin van augustus.

Lees hier meer tips, tricks en bezienswaardigheden in Boedapest.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites